De Ethereum koers stijgt hard door speculatie over een Spot ETH ETF

text: Ethereum met daarnaast de stijgende Ethereum koers grafiek 

De crypto-industrie bruist van verwachting nu de weg is vrijgemaakt voor de goedkeuring van spot Ethereum exchange-traded funds (ETF’s) in 2024. De Ethereum koers profiteerd daar momenteel van en is sterk gestegen. Na de goedkeuring door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) van 11 spot Bitcoin ETF’s op 10 januari zijn analisten optimistisch over de vooruitzichten voor Ether ETF's. Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas voorspelt een kans van 70% op goedkeuring in mei, waarbij de handel mogelijk al in het tweede kwartaal van 2024 kan beginnen.

 

Balchunas gelooft dat het lot van Ether ETF’s nauw verbonden is met dat van Bitcoin ETF’s. “De Ether-spot is zeker verbonden met de heup aan de Bitcoin-spot. Het zal gaan waar het ook gaat. Het is eigenlijk alsof je een touw van 4,5 meter volgt,' zei hij. Dit sentiment wordt weerspiegeld in de recente koersstijging van Ether, die de afgelopen 24 uur met bijna 10% is gestegen en nu ruim boven $2600 staat.

Ethereum koers grafiek
Ethereum koers 5-minuten grafiek

 

Advocaat voor digitale activa, Joe Carlasare, acht ook de goedkeuring van Ethereum-spot-ETF's waarschijnlijk, hoewel hij verwacht dat dit langer kan duren dan verwacht. Hij is van mening dat de SEC een precedent wil scheppen dat hen in staat stelt discretie te behouden over welke ETF's voor digitale activa op de markt kunnen komen. Carlasare suggereert dat, hoewel Ethereum-spot-ETF's zullen worden goedgekeurd, de SEC waarschijnlijk richtlijnen zal geven om aanvragers ervan te weerhouden ETF's in te dienen voor elk belangrijk token.

Verschillende aanvragers voor een Spot Ethereum ETF 

Onder de aanvragers van spot Ether ETF’s bevinden zich industriegiganten als BlackRock, VanEck, ARK 21Shares, Fidelity, Invesco Galaxy, Grayscale en Hashdex. De SEC heeft verschillende deadlines voor deze aanvragen vastgesteld, waarbij beslissingen over de aanvraag van VanEck uiterlijk op 23 mei moeten zijn, ARK 21Shares op 24 mei en Hashdex op 30 mei. De beslissing van Grayscale wordt verwacht op 18 juni, Invesco op 5 juli en de aanvragen van Fidelity en BlackRock. respectievelijk op 3 en 7 augustus.

X-post Will Clemente 

De intrede van BlackRock op de Bitcoin ETF-markt heeft vooral het optimisme in de cryptogemeenschap versterkt. Met een indrukwekkend record van 576 goedkeuringen na één afwijzing in de ETF-geschiedenis, wordt de aanvraag van BlackRock voor een spot Ether ETF, ingediend in november 2023, gezien als een sterke kanshebber voor goedkeuring. Het definitieve besluit van de SEC over de aanvraag van BlackRock wordt in mei 2024 verwacht.

Balchunas, die de goedkeuring van de spot Bitcoin ETF's nauwkeurig voorspelde, heeft een waarschijnlijkheid van 70% toegekend aan de goedkeuring van een Ethereum ETF in mei. Zijn vertrouwen wordt ondersteund door de eerdere aanvaarding door de SEC van Ethereum als ‘commodity’ toen zij in september Ethereum futures ETF’s goedkeurde. Collega Bloomberg ETF-analist James Seyffart ondersteunt deze visie en stelt: “Door die Ethereum futures-ETF’s goed te keuren, accepteren ze impliciet die Ethereum-futures als grondstoffenfutures.”

Invloed van ETF's op de Ethereum koers 

De goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s heeft al een merkbare impact gehad op de cryptomarkt, waarbij de Ethereum koers met 10% steeg op de dag van de goedkeuring van de Bitcoin ETF. De Bitcoin koers bleef echter relatief stabiel en daalde kort onder de $46.000 voordat hij zich herstelde.

Realvision oprichter en CEO Raoul Pal deelde de onderstaande 2 grafieken op X en suggereert daarmee dat de Ethereum koers op het punt staat uit te breken tegenover Bitcoin. Hij verwacht dus dat de Ethereum koers het de komende tijd aanzienlijk beter zal doen dan de Bitcoin koers.

X-post Raoul Pal

 

 X-post Raoul Pal

De cryptogemeenschap houdt de ontwikkelingen rondom de mogelijke goedkeuring van Ethereum  ETF’s nauwlettend in de gaten. Nu de recente goedkeuring van Bitcoin ETF’s door de SEC een precedent schept, zijn de verwachtingen voor Ether ETF’s hooggespannen. De goedkeuring zou een belangrijke mijlpaal kunnen betekenen voor Ethereum en de bredere cryptocurrency-markt, wat mogelijk kan leiden tot een grotere adoptie en investeringen in digitale activa. Nu de deadlines van mei naderen, wacht de sector op de besluiten van de SEC, die een nieuw tijdperk van cryptocurrency-ETF’s zouden kunnen inluiden en digitale activa verder zouden kunnen integreren in de reguliere financiële sector.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram