Grote DeFi-tokens en Altcoin-koersen dalen naarmate Bitcoin zijn marktdominantie vergroot

BTC up DeFi down 

Afbeeldingsbron onder: flickr.com

Belangrijke Decentralized Finance (DeFi) -tokens en andere alternatieve munten (altcoins) hebben een aanzienlijke prijsdaling meegemaakt, aangezien een groot deel van de crypto-markt naar Bitcoin beweegt als de cryptocurrency naar keuze. De verschuiving was voorspeld door cryptounit.com en het lijkt erop dat Bitcoin in de nabije toekomst meer winst zal boeken, aangezien het zijn positie bovenaan de hitlijsten consolideert. De grootste cryptocurrency ter wereld handelt nu boven het $ 14k-niveau en heeft vandaag zelfs $14.500 overtroffen, terwijl Defi-tokens er vaak dubbelcijferige verliezen tegen boeken.

De grote DeFi koerscorrectie

De grote DeFi-duik heeft analisten over de hele wereld in verwarring gebracht. Dit jaar zou het doorbraakjaar zijn voor deze nieuwe industrie. Miljarden dollars werden geïnvesteerd in de nieuwe muntplatforms die als paddenstoelen uit de grond kwamen in de cryptowereld, te beginnen met de Uniswap-exchange. Het was de eerste volledig werkende, effectieve, gedecentraliseerde cryptocurrency-exchange die de wereld had gezien. Het maakte het noteren van munten, financiën en andere transacties mogelijk waar de crypto-sector eerder alleen maar van had gedroomd.

Natuurlijk reageerde de investerende gemeenschap en werd er veel geld in deze projecten gestoken. Ze omvatten Uniswap, Hex2T, Yearn.Finance en anderen. Nu zijn de meeste van deze munten in grote problemen. Yearn.finance is een van deze tokens en heeft alleen de afgelopen maand meer dan 70% van zijn waarde verloren. Nog maar een paar weken geleden handelde het op een niveau van ongeveer $ 30k, maar al snel daalde het hard en nu wordt het verhandeld onder $ 10k. In combinatie met het fenomenale succes van Bitcoin de afgelopen tijd, heeft het YFI / BTC-paar een record daling laten zien en veel traders aan de verkeerde kant van de markt gevangen. Daarnaast knipperen andere DeFi-tokens ook rood en vertonen ze vaak prijsdalingen met dubbele cijfers naarmate de industrie er steeds minder in geïnteresseerd raakt. Het UNI-token van Uniswap is in dezelfde tijd gedaald van $ 4,4 naar $ 2,4, met een daling van ongeveer 45%. In de ooit opkomende DeFi-sector zijn nu vooral verliezen te zien.

De zwakke Altcoins

De rest van de cryptocurrencies, behalve Bitcoin, worden in het kort alternatieve munten of altcoins genoemd. Deze munten laten ook meestal een sombere, niet-indrukwekkende prestatie zien in de afgelopen maanden, of soms zelfs grote verliezen ten opzichte van de USD. Omdat Bitcoin blijft stijgen ten opzichte van de dollar, hebben de altcoin / BTC-paren aanzienlijke verliezen geleden. Dit heeft sommige analisten in verwarring gebracht, omdat velen eerder dachten dat Bitcoin de toon zet en dat de altcoins direct volgen. Altcoins laten op de lange termijn echter niet dezelfde soort winsten zien als Bitcoin en ze blijven er verliezen tegen boeken. Zelfs grotere munten zoals Ethereum, XRP, Litecoin, Bitcoin Cash, DASH, enz. zijn gedurende deze tijd grotendeels gestagneerd ten opzichte van de USD en hebben verliezen geboekt ten opzichte van Bitcoin. Sommige houders van altcoins wachten nog steeds tot hun verzamelde munten aanzienlijk stijgen, maar velen ook hebben hun posities al geliquideerd. Het lijkt erop dat het op dit moment allemaal om de grootste cryptocurrency ter wereld gaat, die zijn marktaandeel terug heeft vergroot tot 65% na aanvankelijke dalingen in de loop van dit jaar.

De toekomst

De altcoins volgen niet het eeuwenoude principe om Bitcoin te volgen, waar het ook gaat. Het lijkt erop dat zij en Bitcoin soms zijn ontkoppeld, waarbij Bitcoin aanzienlijk meer bullish is, terwijl de alts blijven afwisselen rond hun jaarlijkse hoogtepunten en dan weer terugvallen. Deze slechte prestatie van de kleinere munten heeft er echter toe geleid dat veel crypto-investeerders hun investeringen eruit hebben gehaald. Echter, zodra ze zich realiseren dat ze laag geprijsd zijn en een aanzienlijk potentieel voor grote winsten hebben, wordt verwacht dat er weer investeringen naar toe zullen stromen. Dezelfde trend kan ook gelden voor de DeFi-sector. De DeFi-industrie heeft de cryptocurrency-sector het hele jaar door gestimuleerd en de kar getrokken. Hoewel het op een gegeven moment sterk leek op een bubbel, is het inmiddels aanzienlijk gecorrigeerd. De toekomst voor DeFi is dan ook hoopvol en het zal waarschijnlijk slechts een kwestie zijn van tijd voor ook hier weer mooie koerswinsten op de borden staan.