Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers blijft zwak na de langverwachte ETF-goedkeuring

man houdt BTC munt tegen die van een klif dreigt te vallen. Dit symboliseert zwakte in de Bitcoin koers 

Degenen die op zoek waren naar een snel herstel van de Bitcoin koers waren teleurgesteld, omdat de volatiliteit tijdens het eerste weekend na de goedkeuring van de ETF aanhield. Bitcoin blijft de achterblijver onder de large-cap-munten en is momenteel met meer dan 8,0% gedaald in de afgelopen zeven handelsdagen. Tijdens deze terugval heeft de Bitcoin koers zijn dieptepunt bereikt op ongeveer $41.700 en is er vanaf maandag in geslaagd het niveau van $43.000 te herwinnen.

 

 

Bitcoin koers grafiek
Bitcoin koers 1-uur grafiek

 

Ethereum was een merkbaar sterke outperformer tijdens deze recente marktterugtrekking. Een groot deel van deze relatieve kracht draait om de verwachting dat spot Ethereum ETF's de volgende ronde van digitale activafondsen zal zijn die door de SEC zal worden goedgekeurd. Wat hun classificatie betreft, beschouwt de SEC Bitcoin en Ethereum in hoge mate als vergelijkbare activa in vergelijking met andere altcoins. Cathie Wood van Ark Invest heeft al gezegd dat er vanuit de sector ook vraag is naar goedkeuring van spot ETH ETF's. Tot nu toe heeft Ethereum geen grote prijsstijging gezien die andere munten zoals Bitcoin of zelfs Solana de afgelopen maanden hebben gezien.

Ethereum koers grafiek
Ethereum koers 1-uur grafiek

 

10X-onderzoek suggereert dat een diepere correctie van de Bitcoin koers op handen is

Analisten van 10X Research hebben een rapport uitgebracht dat suggereert dat Bitcoin de komende maanden nog een diepere terugval zou kunnen meemaken. Door deze dip zou de Bitcoin koers dalen naar het belangrijkste steunniveau van $38.000. Dit zou betekenen dat Bitcoin nog eens $5.000 zou dalen ten opzichte van de huidige prijs.

X-post 10x-research

Welke technische punten heeft 10X Research gebruikt om dit prijsniveau te bereiken? Het bedrijf wijst erop dat er zich een technische bearish divergentie heeft ontwikkeld op de Bitcoin koers grafiek. De bearish divergentie heeft plaatsgevonden op de RSI van Bitcoin, wat een redelijk nauwkeurige historische indicator is geweest. Bovendien is de lijn op het MACD-histogram onder nul gedoken, wat meestal een verandering in het momentum van de Bitcoin koers aangeeft.

Een deel van de recente verkoopdruk op Bitcoin is veroorzaakt doordat beleggers hun geld tussen activa verschoven. De Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) heeft bijvoorbeeld een beheervergoeding van 1,5%, terwijl de nieuwe iShares Bitcoin Trust (IBIT) van Blackrock een kostenratio heeft van slechts 0,25%. Deze verschuiving in activa zal waarschijnlijk de komende maanden aanhouden, wat zou kunnen leiden tot verdere volatiliteit op de cryptomarkten.

Zal dit scenario zich afspelen? Het oude gezegde is dat technische analyse werkt totdat het niet meer werkt. Zelfs als er sprake is van een dip, verwachten de meesten, waaronder ook Blackrock CEO Larry Fink, dat deze van korte duur zal zijn. Technische pullback of niet, het zou heel goed een van de laatste kansen kunnen zijn om tijdens de dip, Bitcoin tegen deze prijzen te kopen.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram