Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers vlak en Blackrock CEO laat zich positief uit over BTC

Bitcoin munt met op achtergrond Blackrock gebouw

De Bitcoin koers beweegt momenteel rond het bekende $43k-niveau. De grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie lijkt vooralsnog boven het belangrijke steunniveau van $40.000 te blijven, terwijl beren hun best doen om een doorbraak te forceren. De Bitcoin koers is al met ongeveer 13% gedaald sinds het vorige week, tijdens de goedkeuring van de eerste spot Bitcoin ETF’s, een nieuw hoogste punt in 19 maanden van $49.000 bereikte.

 

 

De RSI van Bitcoin daalt naar een 4-maands dieptepunt te midden van marktvolatiliteit

Bitcoin (BTC) nadert het oversoldgebied op basis van zijn Relative Strength Index (RSI), ondanks het feit dat de prijs boven de $40.000 blijft. De RSI, een belangrijke momentumoscillator, is sinds september naar het laagste niveau gedaald, in navolging van de niveaus die werden waargenomen toen Bitcoin rond de $25.000 geprijsd was. Deze daling van de RSI valt samen met een daling van 15% in de prijs van Bitcoin na de lancering van de eerste Bitcoin ETF’s in de VS. Analisten als Matthew Hyland houden deze RSI-niveaus nauwlettend in de gaten op mogelijke tekenen van een marktomslag. Bovendien suggereren de Bollinger Bands van Bitcoin, een andere belangrijke volatiliteitsindicator, een terugkeer naar meer volatiele marktomstandigheden, wat de onzekerheid in de huidige markt weerspiegelt.

X-post Matthew Hyland 

De actuele Bitcoin koers en marktdata

Bitcoin is weer wat hersteld van de koersval van anderhalve dag geleden waarbij de Bitcoin koers kortstondig $41.500 aantikte. Inmiddels is het weer gestabiliseerd rond $43.000.

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $42.612 (Bitmex) en €39.075 (Bitvavo). Dat is een verandering van 0,43% in de afgelopen 24 uur. De meeste altcoins staan licht in het rood. Daarover verderop meer.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedraagt ongeveer $840 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt is ongeveer 51,2%.

Bitcoin koers grafiek
Bitcoin koers 15-minuten grafiek

 

Crypto Fear & Greed index

De Crypto Fear & Greed Index staat op dit moment op een waarde van 64. Dat is 12 punten hoger dan gisteren.

Crypto Fear & Greed Index 

 

Ander Crypto Nieuws

SEC-voorzitter Gensler laat zich uit over de ironie van de goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s

Gary Gensler, voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), gaf commentaar op de recente goedkeuring van 11 spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s). Hij wees op de ironie van dit besluit en merkte op dat het een stap in de richting van centralisatie vertegenwoordigt in een financieel systeem dat aanvankelijk bedoeld was voor decentralisatie door de schepper van Bitcoin, Satoshi Nakamoto. Gensler verduidelijkte dat de goedkeuring van deze ETF’s geen goedkeuring is van Bitcoin zelf, die hij beschrijft als een speculatief en volatiel activum dat voornamelijk wordt gebruikt voor illegale activiteiten. Hij benadrukte het belang van beleggersbewustzijn met betrekking tot de speculatieve aard van Bitcoin en het beperkte gebruik ervan bij legitieme financiële transacties.

CEO van BlackRock: Bitcoin groter dan welke regering dan ook

terwijl 's werelds op een na grootste activahouder Vanguard op weg is naar een confrontatie met de cryptosector, zingt de grootste zijn lof. BlackRock, de investeringsbank in kwestie, heeft onlangs de nieuw goedgekeurde iShares Bitcoin Trust aangeboden en de CEO verklaarde dat hij een groot voorstander is van Bitcoin. Zozeer zelfs dat hij gelooft dat de digitale munt groter zal worden dan welke regering dan ook. Dit toont de grote kloof tussen verschillende grote vermogensbeheerders.

BlackRock CEO Larry Fink verklaarde dat hij in Bitcoin gelooft. Hij zei:

“Als je in een land bent waar je bang bent voor je toekomst, bang bent voor je regering, of bang bent dat je regering haar munt devalueert met te veel tekorten, kun je zeggen dat dit een groot potentieel is voor de lange termijn opslag van waarde. Zoals ik al zei, het is als digitaal goud...., het is een internationaal grootboek dat grensoverschrijdend is. Het is groter dan welke regering dan ook”

Fink gaf nog maar een paar jaar geleden toe dat hij een anti-crypto-persoon was. Hij en bijna de hele financiële sector geloofden dat Bitcoin zou falen en waarschuwden mensen ervoor. Nu heeft hij het voortouw genomen bij een spot Bitcoin ETF en lijkt hij een 180 graden draai te hebben gemaakt m.b.t. zijn mening over Bitcoin.

Crypto op de agenda tijdens World Economic Forum (WEF) 

het World Economic Forum (WEF) 2024 in Davos, Zwitserland staat voor de deur. Dit jaar wordt de gebeurtenis overschaduwd door de oorlog in het Midden-Oosten en de zich snel uitbreidende onrust in de wereld. Het thema voor dit jaar is dan ook ‘het herstel van vertrouwen’. Meer dan 1.000 bedrijven, leiders van het maatschappelijk middenveld en 100 landen zullen dit evenement bijwonen. Hoewel geopolitieke spanningen naar verwachting het proces zullen domineren nu de handelsoorlog tussen de VS en China aanzienlijk is afgenomen, wordt verwacht dat crypto een ander belangrijk aandachtspunt zal zijn. De recente goedkeuring van de eerste Spot Bitcoin ETF in Amerika is een belangrijke gebeurtenis voor de digitale valuta-industrie. Een openbare conferentie over “Tokenization Economy” zal naar verwachting plaatsvinden op 17 januari tijdens het WEF. Er wordt verwacht dat een aantal top crypto-ondernemers en professionals uit de industrie aan deze discussie zullen deelnemen. 2024 wordt een belangrijk jaar voor de digitale valutasector en de voorstanders van crypto zullen graag hun standpunt op het forum willen versterken.

Altcoins overtreffen Bitcoin in recente markttrends

De Altcoin Season Index, een maatstaf van blockchaincenter.net, heeft de komst van een ‘altcoin-season’ aangegeven. Dit seizoen wordt bepaald door de outperformance van 75% van de top 50 altcoins ten opzichte van Bitcoin in de afgelopen 90 dagen. Eerder in december 2023 scoorde de index 47 van de 100, wat erop duidt dat er op dat moment geen altcoin-seizoen bestond. Vanaf 14 januari 2024 is de index echter geëscaleerd naar 76 van de 100, wat duidelijk de komst van het altcoin-seizoen aangeeft. Opvallende artiesten in dit seizoen zijn onder meer ORDI en SEI, met winsten die de winst van de Bitcoin koers aanzienlijk overschaduwen. De index benadrukt ook de groeiende marktdominantie van Ethereum (ETH), waardoor discussies op sociale media over de duur en impact van dit altcoin-seizoen worden aangewakkerd.

Altcoin koersen stonden vandaag hoofdzakelijk in de min, enkele uitzonderingen daargelaten.

Ethereum (ETH, 0,5%), Binance Coin (BNB, -0,2%), Ripple (XRP, -0,2%), Solana (SOL, 1,5%), Cardano (ADA, 1,1%), Dogecoin (DOGE, 0,2%), Avalanche (AVAX, -1,7%), Tron (TRX, -4,8%), Chainlink (LINK, -5,6%), Toncoin (TON, 1,3%), Polygon (MATIC, -1,4%) ), Polkadot (DOT, -1,4%), Shiba Inu (SHIB, -0,5%), Litecoin (LTC, -1,1%), Cosmos (ATOM, 0,4%) en Uniswap (UNI, 2,8%).

Solana koers grafiek
Solana koers 15-minuten grafiek

 

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram