Skip to main content

Bitcoin nieuws

Solana kondigt tweede mobiele telefoonmodel aan

Saga, de Solana smartphone 

Dinsdag maakte Solana bekend dat het in de eerste helft van 2025 een tweede smartphonemodel zal lanceren. Het nieuwe model zal lager in prijs zijn dan de originele Solana Saga-telefoon, maar behoudt dezelfde features. Deze omvatten een geïntegreerde crypto-portemonnee, exclusieve Android-software en een ingebouwde dApp-winkel voor crypto-applicaties.

 

 

De Solana-telefoon was een van de interessantere verhalen tijdens de recente crypto-rally. Toen het product vorig jaar voor het eerst werd gelanceerd, moest Solana de prijs verlagen vanwege de achterblijvende vraag. De originele Saga-telefoon werd verkocht voor $ 1.000. Onlangs steeg de vraag naar de Saga-telefoons enorm nadat Solana-teams de Saga-telefoon gebruikten voor exclusieve airdrops van goed presterende crypto’s zoals $BONK. Op sites als eBay werden de telefoons voor maximaal $ 5.000 verkocht. Solana ziet de vraag naar de telefoons en een hernieuwde interesse in de cryptomarkten. De nieuwe Saga-telefoon kan worden gereserveerd vanaf $ 450. Het Solana-team maakte bekend dat er nu meer dan 20.000 Saga-telefoons worden gebruikt en dat dit aantal naar verwachting zal blijven groeien naarmate het Solana-netwerk beter blijft presteren.

Solana koers stijgt 3,0% na aankondiging van Saga 2

De Solana koers steeg na de aankondiging met ongeveer 3,0% en toonde dinsdag relatieve kracht ten opzichte van andere large-cap crypto's. Voor het grootste deel was het een relatief vlakke markt, omdat crypto’s in de prijsontdekkingsmodus blijven na de goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s vorige week.

Solana koers grafiek
Solana koers 1-uur grafiek

De Solana koers beweegt momenteel rond de $97,5 en probeert het prijsniveau van $100 opnieuw te claimen. Nu er zoveel meme-munten en small-cap-tokens op het netwerk van Solana verschijnen, zal dit ontwikkelaars voldoende prikkels bieden om de Saga en de Saga 2 te blijven gebruiken voor exclusieve airdrops. De airdrop van het $BONK-team was meer waard dan de telefoon zelf.

Andere Solana-evenementen helpen het netwerk meer aandacht af te snoepen van bestaande DeFi-protocollen zoals Ethereum. De langverwachte Jupiter Exchange-airdrop zal bijvoorbeeld de komende weken plaatsvinden. Dit komt na de zeer succesvolle airdrop van JITO in december. Zolang Solana-ontwikkelaars met deze airdrops enthousiastelingen naar het netwerk blijven lokken, zou de Saga 2 geen probleem moeten hebben om uitverkocht te raken op het moment van lancering. Mede-oprichter van Solana, Anatoly Yakovenko, suggereerde onlangs dat hij zich tot 50.000 ontwikkelaars richt om een Saga-telefoon te gebruiken om de kracht van de Solana-gemeenschap echt te benutten.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram