Skip to main content

Bitcoin nieuws

Cathie Wood gelooft in de flippening van Ethereum over Bitcoin

krachtmeting tussen Ethereum en Bitcoin

De populaire CEO van de Amerikaanse investerings firma Ark Invest, Cathie Wood, gelooft in de flippening. Zo deelde ze in een recent interview. Dit is een gebeurtenis waar Ethereum (ETH) de grootste cryptocurrency Bitcoin (BTC) voorbij weet te streven op basis van marktwaarde. Volgens de CEO kan onder andere de komst van een nieuwe ETH Exchange Traded Fund (ETF) en technologische innovatie de populaire altcoin langs Bitcoin brengen om de nummer 1 plek te veroveren. 

 

 

Ark Invest en haar CEO zijn al langere tijd enorm fan van cryptocurrencies. Naast een Bitcoin Spot ETF zijn ze ook bezig om een Ethereum Spot ETF te lanceren op de Amerikaanse markt. Dat Wood gelooft dat ETH in de toekomst boven BTC zal staan op basis van totale marktwaarde baseert ze met name op de innovatieve applicaties op het Ethereum netwerk. Ethereum faciliteert veel verschillende soorten technologieën, waaronder Decentralized Finance (DeFi) applicaties en Non Fungible Tokens (NFTs). 

X-post over interview met Cathie Wood

De flippening lijkt nog ver weg voor Ethereum

Om de nummer 1 plek te veroveren heeft Ethereum nog een redelijk lange weg te gaan. Bitcoin staat sinds zijn geboorte al ferm op de nummer 1 positie. Op basis van de huidige Bitcoin koers heeft de grootste cryptocurrency een marktwaarde van maar liefst $841 miljard. Ethereum heeft een marktkapitalisatie van $304 miljard. Om de eerste plek van Bitcoin over te nemen moet ETH met ruim 175% in waarde stijgen, ervan uitgaande dat de Bitcoin koers gelijk blijft. In dat geval is er een Ethereum koers van ruim $7.000 nodig, een stuk hoger dan de all-time high van de altcoin. Die staat momenteel op $4.878. Momenteel staat de munt op een waarde van ongeveer $2.545. 

Ethereum koers grafiek
Ethereum koers 15-minuten grafiek

 

Ook BlackRock heeft Spot Ethereum ETF aangevraagd

Na het uitrollen van een Spot Bitcoin ETF kunnen we mogelijk al snel een fonds voor Ethereum verwachten. BlackRock, de grootste vermogensbeheerder in de wereld, heeft interesse getoond in een ETH Spot ETF en heeft daarvoor in november 2023 een aanvraag ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC). Dit deelde de CEO van het Amerikaanse bedrijf tijdens een interview met CNBC. Naar verluidt liggen er ook al een aantal andere aanvragen voor Spot Ethereum ETF’s bij de SEC. Deze zijn afkomstig van andere grote vermogensbeheerders, waaronder VanEck, Fidelity en Ark Invest. Het kan nog even duren voordat hierover uitsluitsel wordt geboden. Op 23 mei heeft de SEC een deadline voor de beslissing.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram