Skip to main content

Bitcoin nieuws

Alliance Bernstein analist adviseert over Bitcoin koers: Buy the dip!

BTC munt met Bitcoin koers  grafiek die opveert op achtergrond

De senior analist van het mondiale vermogensbeheerbedrijf Alliance Bernstein, Gautam Chhugani, heeft onlangs gepleit voor de aankoop van BTC tijdens de huidige dalingen van de Bitcoin koers. Hij benadrukte daarbij het potentieel voor aanzienlijke winsten in de nieuwe Bitcoin-adoptiecyclus. Dit advies volgt op de goedkeuring door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) van 11 spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF's), een ontwikkeling die de Bitcoin koers kortstondig boven de $49.000 deed stijgen voordat hij zich rond de $43.000 vestigde.

Het optimisme van Chhugani wordt gedeeld door anderen in de financiële sector, waaronder de Chief Financial Officer van Coinbase, Alesia Haas, die het besluit van de SEC omschreef als een ‘mijlpaaldag voor crypto’. Dit sentiment komt overeen met de novembervoorspelling van Alliance Bernstein dat Bitcoin in 2025 $150.000 zal bereiken, grotendeels als gevolg van de verwachte goedkeuring van spot Bitcoin ETF's.

 

 

Komst Spot Bitcoin ETF's belangrijke ontwikkeling voor de Bitcoin koers

De lancering van deze ETF's was niet alleen historisch, maar ook ontwrichtend op handelsgebied. In slechts drie dagen na hun debuut in de Verenigde Staten behaalden spot Bitcoin ETF’s meer dan $10 miljard aan handelsvolume, een cijfer dat volgens Bloomberg Intelligence-analist James Seyffart het gecombineerde volume van 500 ETF’s die in 2023 werden gelanceerd overtreft. Dit hoge volume  vertaalde zich echter niet in een substantiële stijging van de Bitcoin koers, die sinds december vorig jaar binnen het vastgestelde handelsbereik blijft.

Van bijzonder belang in dit nieuwe ETF-landschap is de veranderende dynamiek tussen verschillende Bitcoin-beleggingsproducten. De Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), onlangs omgezet in een ETF, heeft een netto uitstroom van meer dan $1,1 miljard gezien. Daarentegen heeft BlackRock’s iShares Bitcoin Trust (IBIT) een aanzienlijke stijging van de netto instroom ervaren, tot een totaal van $700 miljoen in drie dagen tijd. Deze trend suggereert dat beleggers hun geld tussen ETF-producten verplaatsen, waarschijnlijk onder invloed van de hogere kosten van GBTC en de nieuwe kansen die spot Bitcoin ETF's bieden.

Spot Bitcoin ETF-volumes.
Spot Bitcoin ETF-volumes. Bron: James Seyffart (twitter/X)

James Van Straten van CryptoSlate wijst op het bemoedigende tempo van de instroom van Bitcoin ETF's, terwijl Samson Mow, CEO van JAN3, anticipeert op een terugkeer naar het ETF-evenwicht na de aanvankelijke flux na de lancering. Mow voorspelt dat de verkoopdruk op GBTC niet zal aanhouden, en verwacht dat Grayscale zijn vergoedingen zal aanpassen als reactie op de marktontwikkelingen.

Ondanks de ophef rond Bitcoin ETF's moet de Bitcoin koers nog uit zijn al lang bestaande handelsbereik breken. Met een bodem van $41.500 in januari blijven marktanalisten voorzichtig. Terwijl sommigen vertrouwen uiten in de kracht van de markt rond het huidige niveau van $43.000, suggereren anderen, zoals social-media handelaar JT, dat er nog steeds ruimte is voor een koersdaling voordat er een mogelijk herstel plaatsvindt.

Bitcoin koers grafiek
Bitcoin koers 1-uur grafiek

 

Over het geheel genomen bevindt de Bitcoin-markt zich op een intrigerend moment. De introductie van spot Bitcoin ETF’s markeert een belangrijke mijlpaal in de investeringen in cryptocurrency en biedt nieuwe mogelijkheden voor institutionele en individuele beleggers. De impact van deze ETF’s op de Bitcoin koers blijft echter onzeker, waarbij de cryptocurrency binnen zijn gevestigde trading-range blijft navigeren te midden van veranderende beleggersvoorkeuren en marktdynamiek.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram