Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers schiet voorbij $ 15k na prijsstijging van 10% in de afgelopen 24 uur

BTC 

Afbeeldingsbron: Best Picko

Bitcoin zet zijn imposante opwaartse traject voort en is onlangs het $ 15k-niveau gepasseerd. Het bereikte een koers van $15.974 (BitMEX), waarna het een beetje terugzakte. Dit vertegenwoordigt een aanzienlijke koersstijging van meer dan 10% in de afgelopen 24-36 uur en toont de bullish vooruitzichten van de cryptocurrency. Kleinere cryptocurrencies (ook bekend als altcoins) hebben kleine winsten geboekt, maar over het algemeen blijven ze achter qua prestaties.

bitcoin koers grafiek 

Een herhaling van 2017?

De laatste keer dat Bitcoin dergelijke winsten boekte, was in 2017. De BTC koers steeg van $ 1000 naar $ 20.000 gedurende dat jaar, wat een stijging van meer dan 2000% is. Het was in die tijd dat de cryptocurrency zijn hoogste punt ooit bereikte van $ 20k. Evenzo boekten altcoins op dat moment aanzienlijke winsten, waarbij Ethereum $ 1400 bereikte, XRP ongeveer $ 4, Litecoin ongeveer $ 360, enzovoort. De grote Bitcoin bullmarkt gaf de crypto-sector energie en de meeste altcoins volgden de snelle opkomst.

Dit was de tijd die Bitcoin echt op de kaart zette. Voorheen waren het volume en de bekendheid over het algemeen vrij laag. De prestaties van 2017 brachten de cryptocurrency-revolutie mainstream en investeerders van over de hele wereld begonnen deel uit te maken van de sector. Maar de beren namen het al snel over in 2018 en lieten de Bitcoin koers aanzienlijk dalen en de cryptocurrency is na medio 2018 onder de $ 14k gebleven.

Nu de Bitcoin koers week in week uit een groei met dubbele cijfers laat zien, is er opwinding en geroezemoes rond de prestaties van de cryptocurrency. Analisten zijn van mening dat dit nu het begin is van de volgende grote bullmarkt in de cryptocurrency-industrie, een die het vorige record zal breken. Momenteel heeft Bitcoin alle grote prijsbarrières overwonnen op weg naar het uitdagen van het hoogste punt ooit van $ 20k. De eerder hardnekkige weerstanden van $ 12k, daarna $ 13k en uiteindelijk $ 14k zijn gewoon weggesmolten. Dus Bitcoin ligt op schema om deze grote psychologische weerstand van $20.000 in de nabije toekomst te bereiken.

Maar het is niet zo geweldig voor Altcoins….

Maar de altcoins leveren over de hele linie teleurstellende prestaties. Ethereum zit nog steeds vast onder de $ 420, Litecoin schommelt rond de $ 60, terwijl XRP feitelijk terrein verliest in het midden van $ 0,20. De rest van de altcoins en nieuwe DeFi-projecten presteren ook over het algemeen erg slecht. Dit is een indicatie dat dit misschien niet hetzelfde is als de laatste keer dat Bitcoin Sky-high ging en de rest op sleeptouw nam. Dit keer lijkt het eerder op een solo-vlucht, maar altcoins zijn nu koopjes geworden en ze zouden snel de draad weer op kunnen pakken.

Wat veroorzaakt deze enorme stijging van de Bitcoin koers?

Een van de redenen waarom Bitcoin zo'n grote prijsstijging doormaakt, is omdat het eindelijk de lange cryptowinter achter zich laat. De somberheid van 2018, 2019 en begin 2020 is nu weggewassen en beleggers zijn nu aanzienlijk optimistischer over de cryptocurrency. Een andere reden waarom de prijs stijgt, is vanwege het Bitcoin-halveringsevenement eerder dit jaar. De laatste Bitcoin-halvering van mei 2020 verminderde het nieuwe aanbod van de Bitcoin en dat hielp de algehele vraag/aanbod-verhouding van de cryptocurrency te verbeteren. Het aantal Bitcoin-portefeuilles met langetermijnposities heeft ook een historisch hoog niveau bereikt, wat wijst op langetermijn HODLing die koopdruk op de markt zet.

Een andere belangrijke reden die de prijzen momenteel opdrijft, zijn de omstreden Amerikaanse verkiezingen. Aangezien de Amerikaanse markt een grote speler is in de cryptowereld en de uitslag 2 dagen na de verkiezingen nog steeds niet binnen is, blijft dat de dollar verzwakken. Een lange, uitgesponnen Amerikaanse verkiezingsstrijd zal resulteren in een verdere verzwakking van de huidige reservevaluta ter wereld en zal helpen om de fenomenale bull run van de cryptomarkt voort te zetten. Zoals de zaken er nu voorstaan, is het steeds waarschijnlijker dat de rechtzaken rond de verkiezingen zullen voortduren en daarom zullen de komende weken waarschijnlijk bullish zijn voor de cryptocurrency sector.