Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers keldert met ruim 4,0% tot onder de $41.000

Wild uitziende Beer slaat met zijn poot een Bitcoin munt naar beneden met op achtergrond een dalende Bitcoin koers grafiek in het rood 

‘Sell the news’ m.b.t. Spot Bitcoin ETF's is deze week zeker de juiste beslissing geweest, aangezien de Bitcoin koers donderdag, voor het eerst in een maand tijd, onder de $41.000 daalde. Er is sprake van duidelijke verkoopdruk sinds de SEC vorige week Spot Bitcoin ETF’s goedkeurde. De Bitcoin koers is nu onder een aantal belangrijke steunpunten en onder de maandelijkse VWAP gedaald. Veel traders kijken uit naar de belangrijke steun op $38.000, als zowel een lijn in het zand als het hoogtepunt van een gezonde terugval. Als we echter objectief naar het technische plaatje kijken, zouden we zelfs een koersdaling kunnen zien naar ongeveer $35.000, wat overeenkomt met het 200-dagen voortschrijdend gemiddelde. Hoe het ook zij, het lijkt erop dat de Bitcoin koers, althans vanuit technisch oogpunt, op korte termijn lager zou kunnen gaan.

Andere cryptovaluta volgen de Bitcoin koers omlaag

Andere grote cryptomunten volgden Bitcoin lager, waarbij Ethereum met 2,40% daalde en Solana de afgelopen 24 uur met bijna 8,0% daalde. Over het geheel genomen heeft Bitcoin in de zeven dagen sinds het besluit van de SEC meer dan 10% van zijn waarde verloren. Crypto-gerelateerde aandelen gingen donderdag ook achteruit toen Coinbase (NASDAQ: COIN) met meer dan 7,1% kelderde. Vanochtend heeft Bitcoin het niveau van $41.000 teruggewonnen, hoewel de grafiek er nog steeds bearish uitziet. De kans is dan ook groot dat de Bitcoin koers op korte termijn weer zuidwaarts zal bewegen.

Bitcoin koers grafiek
Bitcoin koers 15-minuten grafiek

  

Instroom van kapitaal naar Spot Bitcoin ETF's blijft records breken

Positief is dat de Spot Bitcoin ETF's sinds afgelopen donderdag nog steeds een recordinstroom zien. Blackrock’s iShares Bitcoin Trust heeft al $1 miljard aan beheerd vermogen (AUM) bereikt, waarbij gemiddeld meer dan 14 miljoen aandelen per dag worden verhandeld. Hoewel het fonds zelf nog niet zo goed heeft gepresteerd, wat uiteraard te maken heeft met de zwakke Bitcoin koers van dit moment, is het bemoedigend dat er zoveel belangstelling van de mainstream financiële wereld voor is.

De ETF heeft naar verluidt 99% van zijn vermogen in Bitcoin en 1% in fiatvaluta. Blackrock heeft aangekondigd dat het nu meer dan $1 miljard aan Bitcoin bezit en dat het dit zal blijven toevoegen naarmate de belangstelling voor zijn ETF groter wordt. Ondertussen blijft kapitaal weg vloeien uit fondsen met hogere beheerkosten zoals de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). Bovendien hebben sommige beleggers, die voorheen geld hadden zitten in Spot Bitcoin ETF’s in Canada en Europa, deze ook overgedragen aan hun Amerikaanse tegenhangers. De kosten voor de in de VS genoteerde ETF's zijn veel lager in vergelijking met oudere ETF's die in het buitenland worden verhandeld.

Ten slotte zien Bitcoin-futures-ETF's ook een uitstroom omdat beleggers geld vastzetten in spot-Bitcoin-producten. Hoewel deze ETF's geen spot-Bitcoin aanhouden, hebben ze wel futures op Bitcoin. Door de aanzienlijke uitstroom van fondsen zijn ze gedwongen deze futures te verkopen, wat ook een verdere neerwaartse druk uitoefent op de Bitcoin koers zelf.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram