Skip to main content

Bitcoin nieuws

Altcoin nieuws - Door god gedekte crypto krijgt problemen met SEC

Cryptocurrency nieuws

“Buy the rumor, sell the news” is een les die alle crypto-investeerders vroeg of laat leren. Als je het nog niet hebt geleerd, is dit je kans, want nadat al het stof is neergedaald na de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETF’s  door de SEC, hebben de crypto koersen al twee weken achter elkaar te lijden gehad. Maar hoewel de prijsactie op dit moment misschien niet zo spannend is, zijn er veel belangrijke ontwikkelingen die de moeite waard zijn om over te lezen. Zoals bijvoorbeeld een, volgens de makers, door god zelf gedekte crypto. Daarover verderop meer.

De meeste Altcoins eindigen de week in het rood, maar sommige doen het goed

Bitcoin (BTC) heeft het niet geweldig gedaan sinds het historische besluit van de SEC voor het eerst werd aangekondigd. In de afgelopen zeven dagen is de BTC koers met bijna 3% gedaald, en de meeste altcoins volgen de leidende cryptovaluta.

De prijzen van Ethereum (ETH), Solana (SOL), Ripple (XRP) en Cardano (ADA) zijn allemaal gedaald variërend van 2% tot 5%. Vooral Avalanche (AVAX), de nieuwkomer in de top 10, doet het slecht: de afgelopen week is de marktkapitalisatie van AVAX met ruim 10% gekrompen.

Avalanche koers grafiek 

De situatie is niet beter als het gaat om andere populaire altcoins. Polkadot (DOT), Polygon (MATIC), Internet Computer (ICP), Ethereum Classic (ETC), Optimism (OP), Near Protocol (NEAR), Aptos (APT), Filecoin (FIL), Bitcoin SV (BSV) en vele andere altcoins zijn met meer dan 10% in prijs gedaald.

Polkadot koers grafiek 

Twee van de top 10 altcoins doen het echter goed. Eén daarvan is BNB. De eigen munt van Binance is momenteel een van de meest veerkrachtige altcoins, en de koers blijft vaak stabiel, zelfs als andere altcoins het moeilijk hebben. De afgelopen week was het niet anders: niet alleen daalde de BNB koers niet, hij wist zelfs met bijna 5% te stijgen.

Een andere top 10 altcoin die het goed doet is Dogecoin (DOGE). De populairste meme-munt steeg in waarde met 7% – zoals altijd, allemaal dankzij Elon Musk. De zelfbenoemde ‘Dogefather’ zet zijn missie voort om van X een ‘alles-app’ te maken met de lancering van X Payments, waarmee de droom van elke Dogecoin-investeerder om DOGE-betalingen in Twitter te integreren een stap dichter bij de realiteit komt.

Ripple (XRP) niet langer een topcryptocurrency?

Door een schokkende gang van zaken is XRP uit de lijst van ‘s werelds grootste cryptocurrencies verdwenen. Maar er is geen reden tot paniek – we hebben het niet over de top-10-lijst van topmunten op basis van marktkapitalisatie, maar over een andere lijst: de crypto-index opgesteld door het Hong Kong Virtual Asset Consortium (HKVAC).

De HVAKC-crypto-index gaat niet alleen over de marktkapitalisatie. De non-profitorganisatie stelt indexen van verschillende cryptomarkten samen om digitale activa te beoordelen. De HVAKC heeft zojuist zijn top vijf van de wereldwijde crypto-index bijgewerkt, en XRP zit er niet meer bij. Het wordt vervangen door Solana (SOL).

Hoewel XRP volgens de meeste statistieken nog steeds een van de beste altcoins ter wereld is, mag de beslissing van de HVAKC niet worden onderschat. In het verleden heeft de HVAKC met succes verschuivingen in de sentimenten van Aziatische crypto-investeerders voorspeld en het zou zelfs de beslissingen van toezichthouders met betrekking tot bepaalde munten en tokens beïnvloeden.

Ripple koers grafiek 

Cardano NFT's worden steeds populairder

De NFT-markt is niet erg divers. Het hele NFT-fenomeen was voorheen volledig op Ethereum gericht, en pas onlangs begon de trend te worden uitgedaagd door de groeiende populariteit van op Solana gebaseerde NFT's. Volgens nieuwe gegevens zouden Cardano NFT's de volgende kunnen zijn om groot te worden, maar er is nog een lange weg te gaan.

Uit gegevens verzameld door CryptoSlam blijkt dat Cardano eindelijk een van de top 10 blockchains is geworden qua NFT-verkoopvolume. Het is echter vermeldenswaard dat Cardano nog steeds wordt overtroffen door veel kleinere ketens zoals Mythos Chain of ImmutableX.

Hoewel het volume groeit, is het aantal NFT-collecties dat op Cardano wordt gelanceerd nog steeds erg klein, en de lijst met de beste NFT-collecties qua handelsvolume wordt nog steeds gedomineerd door Ethereum NFT’s, Solana NFT’s en Bitcoin-inscripties.

Cardano koers grafiek 

Crypto ‘Backed by God’ wordt gestraft door de SEC

Waar wordt crypto door gedekt? Sceptici zullen zeggen dat het door niets wordt gedekt. Meer technisch onderlegde mensen zullen zeggen dat crypto z’n waarde ontleent aan zaken als technologie, cryptografie, energie, grootte van het netwerk of schaarste. Een predikant uit Colorado zei dat zijn crypto door God werd gesteund, maar de SEC was het daar niet mee eens.

Pastor Eligio Regalado van Victorious Grace Church wordt geconfronteerd met een rechtszaak nadat hij is beschuldigd van oplichting voor meer dan $3,2 miljoen door de verkoop van een niet-geregistreerd effect - een token genaamd INDXcoin (INDX). Volgens gerechtelijke documenten beweerde pastor Regaldao dat INDXcoin “door God wordt gedekt” en dat “het succes van de investering door God werd gegarandeerd”. Helaas voor pastor Regalado was deze hooggeplaatste steun niet voldoende om hem tegen de wet te beschermen.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram