Meer dan 58.000 BTC teruggetrokken uit Binance in één dag - Wie verplaatst geld en waarom?

Crypto walvis 

Binance, de toonaangevende cryptocurrency-exchange, schreef geschiedenis door getuige te zijn van meer dan 58K Bitcoin (BTC) die het platform verliet en in persoonlijke portefeuilles terecht kwam. En het gebeurde allemaal binnen 24 uur.

Hoewel Binance een bijenkorf is van crypto-activiteiten, is dit de eerste keer dat zulke grote hoeveelheden BTC de beurs verlaten.

Volgens CryptoQuant, een virtueel valutagegevensplatform, bedroegen de opnames 58.861 BTC, ter waarde van iets meer dan $ 900 miljoen op het moment van schrijven.

De bestemming en bedoeling van de transacties waren echter niet duidelijk. Maar de trend is een gangbare praktijk bij walvissen (grote vermogende Bitcoin beleggers) die anticiperen op een BTC-rally. Ook zouden de walvissen hun vermogen kunnen verplaatsen om een ​​OTC-transactie uit te voeren. Eén ding is echter zeker: of er nu een grote Bitcoin-rally in de maak is of er een over-the-counter-handel heeft plaatsgevonden, walvissen verplaatsen geld.

Volgens Whalemap, een bedrijf dat Bitcoin-blockchain-gegevens analyseert, zijn er onlangs walvissen aan de oppervlakte gespot en zijn er fondsen in beweging.

 

Op 4 november postte het bedrijf een bericht op Twitter en zei dat ze getuige waren geweest van ongewoon hoge niveaus van activiteit op het gedecentraliseerde platform van de munt. Bijgevolg hebben de activiteiten hun hoogtepunt bereikt in "grote volumes" van BTC van hodlers die "met winst bewegen" en gestort worden in de portemonnee van de hodlers.

Waarom beweegt het in winst, maar uit crypto-uitwisselingen?

"Bewegen met winst" is een veelgebruikte uitdrukking wanneer fondsen tussen walvissen bewegen in plaats van op cryptocurrency-exchanges. Het wordt geïnterpreteerd als dat BTC op weg is naar een belangrijke rally. Vanwege de enorme bedragen die walvissen in hun bezit hebben en om de veiligheid van de munten te vergroten, geven ze er de voorkeur aan om offline portefeuilles te gebruiken waarover ze volledige controle hebben.

Wanneer ze echter klaar zijn om een ​​deel van hun koffers te legen, storten ze het geld in portefeuilles op crypto-exchanges om het vervolgens snel te kunnen verhandelen. De huidige trend is echter anders. In plaats van hun cold-storage portemonnee te ontladen, storten ze er juist Bitcoin op. Ze verplaatsen hun geld dus van Binance naar hun hardware-opslag.

Dit toont aan dat ze misschien op de exchange wilden verkopen, maar van gedachten zijn veranderd. Nu is het tijd om vast te houden in afwachting van betere prijzen tijdens de veronderstelde aanstaande rally.

Bij het interpreteren van het grote volume van BTC dat van Binance vertrekt en het algemene verhoogde niveau van on-chain activiteit, merkten de analisten van Whalemap op dat het signaal van een "sterk niveau" is en "enige tijd" kan aanhouden.

 

Zijn grote beleggers bang voor de veiligheid van Binance en andere crypto-exchanges?

Maar zelfs met een geplande rally, waarom verplaatsen walvissen zulke enorme hoeveelheden van crypto-handelsplatforms? Zullen ze geen kosten maken als ze terug naar beurzen worden verplaatst, aangezien er een rally onderweg is?

Welnu, er zijn mogelijke verklaringen waarom deze grote beleggers meer geld naar hun offline adressen laden. Bitcoin heeft bijvoorbeeld een opwaarts traject doorgemaakt, waardoor meer investeerders hun virtuele vermogen vasthouden tegen prijzen boven de $ 13.000. Op dit niveau is er minder verkoopbereidheid.

In het recente verleden lieten technische indicaties zien dat nadat Bitcoin, de weerstand op $ 14,2K zou breken, er een grote kans zou zijn dat het een soepel pad naar $ 20K zou hebben.

Over-the-counter-handel waarbij grote beleggers betrokken zijn, kan een andere reden zijn waarom enorme hoeveelheden BTC van beurzen verdwijnen. In een dergelijk scenario kunnen enorme Bitcoin-hodlers liquiditeit zoeken bij OTC-platforms wanneer het gaat om enorm grote orders. Het zoeken naar liquiditeit door reguliere handel op Binance en andere beurzen zou in zo’n geval een aanzienlijk negatief effect hebben op de Bitcoin koers. Het effect kan de koers in een spiraal naar beneden brengen, waardoor het gedwongen wordt zijn huidige opwaartse traject te verlaten.

Hebben de Amerikaanse verkiezingen invloed op de Bitcoin koers?

Niet negatief. Gedurende de hele verkiezingsperiode is BTC in waarde gestegen. Tijdens de eerste dagen van de verkiezingen schommelde de koning-crypto bijvoorbeeld rond de $ 13,8K en $ 14,2K. Toen de stemming werd gesloten, bleef de prijs boven de $ 14K.

 

Op het moment van schrijven, terwijl de VS wachten op het definitieve vonnis om te weten wie hun volgende president zal zijn, bedroeg de Bitcoin koers $ 15.615.

Om echter een impactvolle rally te hebben, moet Bitcoin de sterke steun op $ 13,8K behouden. Bovendien levert het aanleggen van een stabiel terrein boven de $ 14.000 meer brandstof voor een duurzame opwaartse trend.