Skip to main content

Bitcoin nieuws

Pullback Bitcoin koers treft ook crypto-gerelateerde aandelen

Trader houdt Bitcoin munt vast voor scherm met aandelenkoersen 

Het zijn niet alleen de cryptomarkten die de afgelopen weken prijsdalingen hebben gezien. Sinds de Spot Bitcoin ETF’s werden goedgekeurd door de SEC, hebben crypto-gerelateerde aandelen ook een klap gekregen. Deze correcties hebben plaatsgevonden ondanks het feit dat de NASDAQ 100, de S&P 500 en de Dow Jones allemaal bijna dagelijks nieuwe recordhoogtes behaalden.

 

 

Wat vermoedelijk een van de grotere begunstigden van spot Bitcoin ETF’s was, was Coinbase (NASDAQ: COIN). De grootste cryptobeurs van Amerika heeft zijn aandelen tot nu toe in 2024 met meer dan 22% zien dalen, na een parabolische stijging richting het einde van 2023. Eerder deze week verlaagde JPMorgan de aandelen van Coinbase naar een Onderwogen rating en verlaagde zijn koersdoel naar $80. De aandelen van Conibase daalden met ruim 4,0% na de verlaging en het koersdoel geeft aan dat de koers nog verder zou kunnen dalen.

Coinbase is de hoofdbewaarder van alle Bitcoin die de meeste van de elf Spot Bitcoin ETF’s kopen en vasthouden. Hoewel dit tot beveiligingskosten leidt, verlaagt het ook de inkomsten uit handelstransacties, iets wat volgens JPMorgan een veel grotere impact op het bedrijf zal hebben. Coinbase heeft historisch gezien ook parallel aan de Bitcoin koers gehandeld, dus het is niet ongebruikelijk dat beide activa zich tegelijkertijd terugtrekken, zoals de afgelopen weken het geval was.

Coinbase koersgrafiek 

 

Bitcoin Miner Hut8 valt terug na short-rapport

Vorige week publiceerde de bekende shortseller JCapital Research een aanvallend rapport over de Bitcoin-miner Hut8 (NASDAQ: HUT), Deze reageerde deze week op het short rapport en stelde dat het vol onnauwkeurigheden stond en bedoeld was om verkeerde informatie te verspreiden om de aandelen te laten dalen. Hoewel de aandelenkoers met meer dan 5,0% herstelde, deed het weinig om de ruim 23% te herstellen die de aandelen daalden op de dag dat het rapport werd uitgegeven.

Het doelwit van de aanval van JCapital Research was gebaseerd op de fusie tussen Hut8 en collega-mijnwerker US Bitcoin. JCapital beweerde dat dit een voor de hand liggende pump-en-dump-zwendel was die werd gebruikt om aandeelhoudersgeld binnen te halen. Hoewel Hut8 de bekendere entiteit is, wees JCapital op de geschiedenis van juridische problemen van US Bitcoin, waaronder het plegen van verschillende schendingen van de effectenwetgeving.

De aandelen van Hut8 hebben tot nu toe in 2024 ongeveer 50% van hun waarde verloren en zijn nog harder gedaald door de dalende Bitcoin koers. Het kleine herstel was echter een goed teken, omdat het doorgaans aangeeft dat de reputatie van het bedrijf niet is aangetast. Het hielp ook dat een groot deel van de kritiek over US Bitcoin ging en niet over Hut8.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram