Skip to main content

Bitcoin nieuws

JPMorgan verwacht dat de verkoopdruk op Bitcoin zal afnemen

Bitcoin munt met de tekst: JPMorgan 

Crypto-enthousiastelingen vragen zich waarschijnlijk af wanneer het bloeden voor Bitcoin zal stoppen, na de goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s eerder deze maand. Volgens analisten van JPMorgan kunnen de bloedingen de komende weken in ieder geval vertragen. De bank, die in Jamie Dimon een beruchte anti-crypto-CEO heeft, suggereert dat een groot deel van de uitstroom uit de Grayscale Bitcoin Trust waarschijnlijk achter ons ligt. Dit was een van de belangrijkste katalysatoren die hadden geleid tot de neerwaartse verkoopdruk voor Bitcoin en de bredere cryptomarkten.

De Bitcoin koers lijkt naar JPMorgan te luisteren, aangezien het met ruim 3% steeg in de afgelopen 24 uur.  

 

 

JPMorgan zegt dat er meer dan $1,3 miljard aan de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) is onttrokken, sinds de handel in de nieuwe spot Bitcoin ETF’s is begonnen. Waarom stappen beleggers af van Grayscale? Eén theorie is dat veel beleggers die er al vroeg in slaagden om met GBTC aan de slag te gaan, hun winsten naar de nieuwe ETF's van bedrijven als Blackrock en Fidelity brachten.

koersverloop GBTC
Koersverloop GBTC

 

Dit lijkt misschien vreemd, vooral omdat GBTC werd goedgekeurd om tegelijkertijd met de anderen te worden veranderd in een spot Bitcoin ETF. Het grootste verschil zit hem in het beheervergoedingssysteem dat elk fonds in rekening brengt. Blackrock's iShares Bitcoin Trust ETF (IBIT) rekent een zeer redelijke kostenratio van 0,12%. Ter vergelijking: Grayscale brengt een jaarlijkse vergoeding in rekening van 1,5% van de investering van de klant. Het is gemakkelijk te begrijpen waarom veel beleggers ervoor kozen hun fondsen van GBTC naar een van de nieuwe ETF's te migreren.

Cryptomarkten blijven onder druk staan

De meeste grote tokens worden deze week nog steeds lager verhandeld. De grootste verliezer was Ethereum, dat kelderde nadat de SEC de aanvraag van Blackrock voor een spot-ETH ETF niet had goedgekeurd. De ETH ETF-aanvraag werd echter niet volledig afgewezen omdat het bureau ervoor koos zijn besluit over goedkeuring uit te stellen. De afgelopen zeven dagen is de Ethereum koers met ongeveer 10,5% gedaald.

Bitcoin bleef de afgelopen dagen rond het prijsniveau van $40.000 schommelen, maar heeft deze week tot nu toe iets beter stand gehouden dan altcoins. Terwijl GBTC geld blijft verliezen, bleven andere instellingen zoals Blackrock Bitcoin-voorraden aanleggen, wat de klap waarschijnlijk heeft verzacht.

JPMorgan schat dat de verwijdering van deze fondsen uit Grayscale het equivalent is van $3 miljard aan uitstroom uit de cryptomarkt elke maand. Het is onnodig om te zeggen dat deze periode van herschikking van activa en fondsen zich zal moeten voltrekken voordat Bitcoin kan beslissen over zijn volgende richting.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram