Is de Bitcoin koers correctie voorbij? Deze analisten denken van niet

BTC munt met dalende Bitcoin koers grafiek in het rood op de achtergrond 

In de dynamische wereld van cryptocurrency hebben twee prominente figuren uit de sector, Arthur Hayes en Chris Burniske, onlangs hun inzichten over het potentiële traject van de Bitcoin koers gedeeld, waarbij ze een beeld schetsen van volatiliteit en onzekerheid in de nabije toekomst. 

Voormalig BitMex CEO verwacht bodem Bitcoin koers tussen $30.000 en $35.000

Arthur Hayes, de voormalige CEO van BitMEX, een toonaangevende crypto-exchange, gaf in zijn recente blogpost een diepgaande analyse. Hij voorspelt dat de Bitcoin koers waarschijnlijk een lokale bodem zal vinden tussen de $30.000 en $35.000. Deze voorspelling is gebaseerd op zijn interpretatie van recente marktbewegingen en het bredere economische klimaat. Hayes is van mening dat de aanhoudende uitverkoop van Bitcoin niet in de eerste plaats wordt veroorzaakt door de uitstroom van Grayscale's Bitcoin Trust (GBTC), zoals sommigen hebben gesuggereerd. In plaats daarvan benadrukt hij de rol van breder economisch beleid en marktverwachtingen, vooral met betrekking tot het Bank Term Funding Program (BTFP) in de VS.

 

 

Hayes borduurt voort op zijn voorspelling door te verwijzen naar een eerdere verklaring waarin hij een correctie van 30% in de Bitcoin koers verwachtte na high van $48.000 die kwam na de ETF-goedkeuring. Deze correctie zou Bitcoin op ongeveer $33.600 plaatsen. De goedkeuring van 11 spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) op 10 januari, en de daaropvolgende handel, viel samen met een aanzienlijke fluctuatie in de Bitcoin koers. In afwachting van de goedkeuring steeg de koers van BTC boven de $47.000, maar daalde later onder de $40.000, wat de gevoeligheid van de markt voor ontwikkelingen op het gebied van de regelgeving en beleggingsproducten illustreert.

Verder bespreekt Hayes de aankondiging van de Federal Reserve Board dat het Bank Term Funding Program vanaf 11 maart zal stoppen met het verstrekken van nieuwe leningen. Hij verwacht dat dit op de korte termijn niet veel goeds zal voorspellen voor Bitcoin, vooral als de Federal Reserve de rentetarieven niet aanpast. Hayes' analyse omvat ook een breder economisch perspectief, waarbij de potentiële impact op belangrijke indexen zoals de S&P 500 en Nasdaq-100 wordt opgemerkt.

Chris Burniske ziet mogelijke correctie Bitcoin koers tot onder $30k 

Aan de andere kant deelt Chris Burniske, een partner bij het crypto-durfkapitaalbedrijf Placeholder, een wat voorzichtiger visie. In zijn recente bericht suggereert Burniske dat de Bitcoin koers mogelijk zou kunnen dalen tot de midden-tot-hoge $20.000 zone, voordat het een lokale bodem zou vinden. Hij verwacht een uitdagend en volatiel pad voor Bitcoin, met potentieel voor fakeouts en een langdurige periode van waardeherstel, die verder reikt dan het komende Bitcoin halving event in april.

Burniske, die eerder crypto-investeringen bij ARK Invest leidde, benadrukt ook de potentiële risico’s voor altcoins, die procentueel gezien met grotere dalingen te maken kunnen krijgen dan Bitcoin. Ondanks deze uitdagingen op de korte termijn handhaaft Burniske een bullish standpunt ten aanzien van de Bitcoin koers op de lange termijn, waarbij hij zijn engagement voor een longpositie herhaalt.

X-post Chris Burniske

Op korte termijn volatiliteit, maar lange termijn positief  

In november 2023 waren analisten optimistisch over het potentieel van Bitcoin, waarbij sommige voorspellingen een piek van $100.000 suggereerden. De realiteit van de markt is echter complexer gebleken. De recente goedkeuring van spot-Bitcoin-ETF's heeft ertoe geleid dat sommigen anticipeerden op een opwaartse stijging van de Bitcoin koers, vooral na het eerste kwartaal van 2024. Toch was de feitelijke reactie van de markt een mix van optimisme en voorzichtigheid, die de uiteenlopende meningen binnen de cryptogemeenschap weerspiegelde.

Hoewel de standpunten van Hayes en Burniske op specifieke punten verschillen, onderstrepen ze beide een gemeenschappelijk thema in de crypto-markt: volatiliteit en onvoorspelbaarheid. Terwijl Hayes zich richt op macro-economische factoren en institutionele invloeden zoals ETF-goedkeuringen en het beleid van de Federal Reserve, wijst Burniske op de intrinsieke marktdynamiek van Bitcoin en de bredere cryptosector. Hun analyses weerspiegelen de veelzijdige aard van de waardering van cryptocurrency, beïnvloed door een complex samenspel van ontwikkelingen op regelgevingsgebied, beleggerssentiment en bredere economische trends.

Terwijl de markt blijft evolueren, bieden de voorspellingen van Hayes en Burniske waardevolle inzichten voor zowel investeerders als liefhebbers. Hun perspectieven benadrukken het belang van geïnformeerd en flexibel blijven in een snel veranderende markt, waar lange termijn potentieel vaak samengaat met korte termijn schommelingen in de Bitcoin koers. Wat dat betreft is er natuurlijk niets veranderd en je hoeft alleen maar een blik op de meerjarige Bitcoin koers grafiek te werpen, om te zien dat lange termijn beleggers in Bitcoin stalen zenuwen en een sterke maag moeten hebben om de sterke schommelingen van de Bitcoin koers te doorstaan, maar dat ze tot nu toe op de lange termijn altijd als grote winnaars uit de bus kwamen.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram