Stijging Bitcoin koers maakt verlies van afgelopen week ongedaan

BTC munt beweegt op opverende Bitcoin koers grafiek

Het leek op een nieuwe rode wekelijkse candle op de grafiek voor Bitcoin, maar een onverwachte stijging van de Bitcoin koers op vrijdag wist de meeste verliezen te herstellen. Bitcoin voegde vrijdag ruim 3,5% toe op het moment van schrijven staat de BTC koers weer boven $42.000. Dit ging in tegen de trend van de afgelopen weken, toen de ‘Sell the News’-handel de markten domineerde vanaf het moment dat de Spot Bitcoin ETF’s werden goedgekeurd.

 

 

De stijging op vrijdag kwam toen JPMorgan de avond ervoor een rapport publiceerde waarin stond dat het grootste deel van de verkoopdruk nu achter de rug was. Twee belangrijke katalysatoren waren de oorzaak van de daling van de Bitcoin koers: FTX verkocht zijn activa in zijn faillissementszaak en Grayscale zag elke dag een enorme uitstroom van Bitcoin terwijl investeerders overstapten van dit relatief dure fonds wat betreft beheervergoeding, naar een van de nieuwere, goedkopere Spot Bitcoin ETF’s.

Bitcoin koers grafiek
Bitcoin koers 1 uur grafiek

 

Altcoins verlengen strijd ondanks positieve vrijdag

De meeste grote altcoins waren er tijdens de sessie van vrijdag niet in geslaagd hun verliezen in de omvang van Bitcoin uit te wissen. Ethereum bleef nog steeds zwak nadat de SEC haar beslissing voor Blackrock’s spot Bitcoin ETF-aanvraag had uitgesteld. De op een na grootste cryptocurrency voegde vrijdag ongeveer 2,0% toe, maar boekte nog steeds een verlies van 8,75% voor de week.

Solana won vrijdag bijna 4,0%, maar noteerde over het geheel genomen nog steeds een negatieve week. Het netwerk wordt nog steeds gestimuleerd door zijn populaire DeFi-protocollen, met name Jupiter Exchange, die eerder deze week zijn eerste meme-munt-airdrop aan gebruikers testte met het $WEN-token. Dit zorgt er alleen maar voor dat alles soepel verloopt voor de langverwachte $JUP-airdrop die volgende week gepland staat.

Andere altcoins die deze week daalden waren onder meer Cardano, dat 6,51% verloor, Chainlink, dat met 12,88% kelderde, en Litecoin, dat met bijna 8,0% daalde. Over het geheel genomen daalde de totale crypto-marktkapitalisatie deze week, maar steeg vrijdag met 3,5% tot $1,61 biljoen.

Crypto-aandelen en ETF's

De aandelen van Coinbase (NASDAQ: COIN) vonden wat leven na een daling gedurende het grootste deel van de eerste paar weken van 2024. Zelfs na een downgrade en verlaagd koersdoel van JPMorgan slaagde Coinbase erin om een winst van ongeveer 1,0% voor de week te boeken. Vrijdag was de sterkste sessie van het aandeel, met een stijging van 3,5% naarmate de prijs steeg naast de sterke stijging van de cryptomarkten. De aandelen van COIN zijn nog steeds met meer dan 20% gedaald sinds het begin van het jaar.

Bitcoin-mijnaandelen stegen vrijdag ook en noteerden ook hun beste week van 2024. Marathon Digital Holdings (NASDAQ: MARA) voegde 15,0% toe, Hut8 Corp (NASDAQ: HUT) herstelde zich van het negatieve rapport dat deze week uitkwam over het bedrijf en won 28%, terwijl nieuwkomer Terawulf Inc (NASDAQ: WULF) ook met 28% steeg.

Spot Bitcoin ETF's zagen eindelijk hun eerste dagen van negatieve uitstroom, wat betekent dat we mogelijk het punt hebben bereikt waarop lange termijn beleggers zich hebben gevestigd. Blackrock's positie in Bitcoin bereikte al meer dan $2 biljoen aan activa, slechts twee weken nadat de fondsen startten met handelen. IBIT beleefde specifiek zijn eerste positieve week en voegde de afgelopen vijf handelsdagen ongeveer 3,3% toe.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram