Altcoin nieuws – Solana koers sterk, maar Ethereum stelt teleur

Cryptocurrency nieuws

Na een enorme daling van de crypto koersen begint de situatie in het blockchain-ecosysteem zich langzaam te herstellen. De Bitcoin koers is de afgelopen zeven dagen met ongeveer 2% gestegen en blijft stevig op een niveau boven de $42.000. Maar als het om altcoins gaat, is de situatie gemengd. Hoewel sommige altcoins enorme winsten boeken, hebben velen nog steeds moeite om positieve prijsactie vol te houden. Laten we, zonder verdere introductie, eens kijken naar enkele van de meest interessante altcoin-nieuws items van de afgelopen week!

Solana overtreft de concurrentie in de strijd om een goede top 10 plek

Het blockchain-ecosysteem herstelt langzaam van de recente correctie. Eén grote altcoin loopt voorop: in de afgelopen zeven dagen is Solana (SOL) met 6% in waarde gestegen – veel meer dan welke andere cryptocurrency uit de top 10 ook. Momenteel heeft Solana een marktkapitalisatie van $42,5 miljard, en staat ze heel dicht bij het omverwerpen van de BNB van Binance, die een marktkapitalisatie heeft van ongeveer $45 miljard.

 

 

Het belangrijkste is het feit dat de uitmuntende prestaties van Solana gebaseerd lijken te zijn op sterke fundamenten. Het Solana-netwerk heeft zich de afgelopen maanden op technologisch vlak ontwikkeld en de ontwikkeling begint eindelijk prijstechnisch vruchten af te werpen.

Een van de meest interessante diensten die onlangs op Solana zijn gelanceerd, heet Clone. Clone verbetert Solana met gekloonde activa, eeuwigdurende contracten en overbrugde tokens - tools die kunnen worden gebruikt om crypto-activa van andere blockchain naar Solana te overbruggen, en om liquiditeit naar spotmarkten te brengen van niet-native activa die naar SOL zijn overbrugd.

Solana breidt zich ook snel uit als het gaat om tokens die een hoofdbestanddeel van het Ethereum-ecosysteem zijn geworden en die in grote mate hebben bijgedragen aan het aanhoudende succes van ETH: meme-munten, stablecoins en NFT's.

Hoewel de mememunten van Solana nog niet kunnen concurreren met Dogecoin (DOGE) en Shiba Inu (SHIB), worden ze steeds sterker. Op Solana gebaseerde meme-token BONK is al een van de 100 grootste cryptocurrencies ter wereld, en andere SOL-meme-munten zoals Dogwifhat (WIF) en WEN stijgen ook snel in waarde.

Solana stablecoins doen het nog beter. Het volume aan stablecoins dat de afgelopen week via de SOL-blockchain is overgedragen, bereikte $103 miljard en overtrof daarmee alle andere netwerken, inclusief Ethereum. Dit enorme volume wordt grotendeels toegeschreven aan USDC.

Ten slotte doen ook op SOL gebaseerde NFT's het goed. In december 2023 overtroffen Solana NFT's voor het eerst ooit het volume van Ethereum NFT's, en de resultaten voor januari 2024 zullen naar verwachting even indrukwekkend zijn, wat bijdraagt aan de algemene bullish vooruitzichten voor SOL.

Solana koers grafiek
Solana koers 1-uur grafiek

 

Ripple (XRP) ondervindt opnieuw een juridische hindernis, maar het netwerk wordt steeds sterker

Het verhaal van juridische strijd tussen XRP en de SEC lijkt eindeloos. De afgelopen week besloot de SEC opnieuw te escaleren en een nieuwe motie in te dienen tegen Ripple Labs.

De SEC drong er bij de rechter, die toezicht hield op de rechtszaak, op aan om Ripple Labs te dwingen alle financiële audits en verklaringen voor 2022 en 2023 openbaar te maken, evenals alle contracten van XRP-verkopen voor dezelfde periode. Volgens de meeste waarnemers is de SEC wanhopig op zoek naar aanvullende brandstof die zou kunnen helpen de rechtszaak in het voordeel van het agentschap om te zetten. Maar zelfs als de SEC niets vindt, betekent de nieuwe indiening dat de juridische procedure tegen Ripple zeker nog verder zal worden verlengd.

Ondanks deze nogal bearish ontwikkeling zien de on-chain data er erg bullish uit voor XRP. Volgens gegevens die onlangs door Santiment zijn gepubliceerd, is de adoptie van XRP de afgelopen twee jaar verdubbeld, waarbij het aantal niet-lege individuele XRP-wallets onlangs de 5 miljoen heeft overschreden.

Ondertussen hebben sommige crypto-analisten opgemerkt dat Ripple Labs onlangs nieuwe vacatures heeft geplaatst op zoek naar Senior Managers die “cryptocurrency-gerelateerde ETF-initiatieven zouden stimuleren”. Volgens sommige XRP-investeerders zou dit kunnen betekenen dat Ripple Labs in de toekomst een XRP-spot-ETF zal lanceren.

Het nieuws uit de rechtszaal overschaduwde echter de bullish on-chain data en ETF-speculaties. In de afgelopen 7 dagen is de XRP koers met 4% gedaald en 1 XRP is nu ongeveer $ 0,53 waard.

Ripple koers grafiek
Ripple koers 1-uur grafiek

 

Ethereum koers struikelt over ETF-drama

Onmiddellijk nadat spot Bitcoin ETF’s uiteindelijk door de SEC waren goedgekeurd, richtte de aandacht van crypto-investeerders zich op spot Ethereum ETF’s. Helaas lijkt het erop dat ons nog meer drama te wachten staat dan we hebben gezien tijdens het lange en pijnlijke proces waarin Spot Bitcoin ETF's voor de eerste keer werden goedgekeurd door de toezichthouders.

Woensdag kondigde de SEC aan dat het een besluit over spot-Ethereum ETF-aanvragen, ingediend door Grayscale en BlackRock, zal uitstellen. Dit betekent dat we waarschijnlijk maanden zullen moeten wachten totdat de eerste spot Ethereum ETF wordt goedgekeurd – of afgewezen.

De Ethereum koers reageert niet goed op de bearish vooruitzichten waarmee spot Ethereum ETF's worden geconfronteerd. In de afgelopen zeven dagen is Ethereum met ruim 8% gedevalueerd, waardoor het de slechtst presterende cryptocurrency is uit de top 50 van grootste munten en tokens.

Ethereum koers grafiek
Ethereum koers 1-uur grafiek

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram