Skip to main content

Bitcoin nieuws

Solana koers sterk in aanloop naar de Jupiter ($JUP) airdrop vandaag

Uit de lucht vallende Jupiter ($JUP) tokens 

Nadat de Solana koers afgelopen weekend boven de $100 klom, is de volgende grote katalysator voor het momenteel zeer populaire protocol de komende Jupiter ($JUP) airdrop. Dit wordt een van de grootste airdrops in de geschiedenis van Solana, met meer dan 1 miljard $JUP-tokens gereserveerd voor de verschillende drops. De eerste JUP-airdrop zal gebruikers belonen die vóór 2 november 2023 interactie hebben gehad met de Jupiter DEX. Er wordt geschat dat ongeveer 955.000 verschillende Solana-wallets in aanmerking komen voor de airdrop, die woensdag om 10:00 uur EST live zal gaan.

 

 

Het initiële circulerende aanbod van JUP zal naar verwachting worden vastgesteld op 1,35 miljard tokens. Er zullen het hele jaar door meer dan 4 miljard JUP-tokens worden verdeeld over een reeks van vier verschillende airdrops. Deze eerste airdrop op woensdag zal de grootste van alle airdrops zijn. Het ontwikkelingsteam van Jupiter zal tot januari 2025 geen JUP-tokens ontvangen.

Op het moment van schrijven worden JUP-tokens op Aevo verkocht via het eeuwigdurende JUP-USD-paar voor ongeveer $ 0,65 per token. Dit zou JUP een marktkapitalisatie van ongeveer $ 700 miljoen opleveren.

Solana overtreft Ethereum in DeFi Trading in aanloop naar de JUP Airdrop

Hoe populair is Solana? Het netwerk is Ethereum onlangs voorbijgegaan in termen van totale DeFi-handelstransacties. Solana is een broeinest voor meme-tokens geweest en heeft sinds december een enorme stijging in volume gezien. Zondag bedroeg het voortschrijdende 24-uurs handelsvolume voor Solana meer dan $705 miljoen, vergeleken met $698 miljoen in volume voor Ethereum.

Jupiter testte vorige week ook de mogelijkheden van het netwerk met een vroege airdrop van zijn $WEN-tokens. Het WEN-token was een meme-munt die bedoeld was om het Solana-netwerk uit te testen voor een grootschalige airdrop, en om het lanceerplatform van Jupiter te testen. Dit token werd verzonden naar meer dan een miljoen Solana wallets en naar houders van de Saga-smartphone. In eerste instantie schoot de prijs van het token omhoog, met een waarde van bijna $100 of ongeveer 1 SOL. Sinds de airdrop is de prijs langzaam gedaald, omdat gebruikers deze inruilen voor andere tokens. WEN-tokens waren beschikbaar om te worden ingezet in liquiditeitspools op de Meteora DeFi-site van Jupiter.

Wat doet de JUP airdrop voor de Solana koers? 

Welke invloed zal de airdrop hebben op de Solana koers? Zolang Solana zijn transactiekosten laag en de transactiesnelheden hoog kan houden, zal het een toevluchtsoord zijn voor gedegenereerde DeFi-handelaren. Deze spraakmakende airdrops zullen de populariteit van Solana alleen maar vergroten, wat betekent dat de Solana koers zelf waarschijnlijk zal blijven stijgen.

Op het moment van schrijven is de Solana koers iets teruggezakt, maar weet zich wel boven het psychologisch belangrijke $100-niveau te handhaven.

Solana koers grafiek
Solana koers 1-uur grafiek

 

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram