Skip to main content

Bitcoin nieuws

PayPal is begonnen met het leveren van cryptodiensten aan zijn gebruikers

paypal in crypto 

PayPal, een van de meest toonaangevende betalingsverwerkers ter wereld, heeft onlangs de lancering aangekondigd van nieuwe cryptocurrency-functionaliteiten die in het platform zijn geïmplementeerd. Ondersteuning voor digitale activa zoals Bitcoin zal binnenkort beschikbaar zijn voor PayPal-gebruikers in de hele Verenigde Staten, en internationale ondersteuning zal worden geïntroduceerd nadat de service in de VS is geïntroduceerd.

PayPal CEO Dan Schulman 

De CEO van PayPal, Dan Schulman, die eerder heeft onthuld dat hij persoonlijk een Bitcoin-eigenaar is, heeft details aangekondigd over de introductie van cryptocurrency-ondersteuning voor de populaire betalingsverwerker in een Q3 2020-earnings call die onlangs plaatsvond. Volgens Schulman komt cryptofunctionaliteit al beschikbaar voor PayPal-gebruikers in de VS, en de internationale lancering van de service volgt kort daarna. De CEO van PayPal heeft ook gezegd dat ondersteuning voor cryptocurrency over ongeveer een jaar ook op het Venmo-platform zal worden geïmplementeerd.

 

In plaats van een aparte service te lanceren die alleen is bedoeld voor cryptocurrencies, heeft PayPal besloten om blockchain-gebaseerde valuta-ondersteuning rechtstreeks in het platform te integreren. PayPal-gebruikers kunnen digitale activa zoals Bitcoin van hun gebruikersaccounts kopen, verkopen en opslaan, net zoals ze normaal zouden doen met fiat-valuta's.

Crypto-betalingen in winkels 

Een van de belangrijkste nieuwe cryptocurrency-gerelateerde functionaliteiten die door PayPal is geïntroduceerd, is de mogelijkheid om moeiteloos cryptobetalingen te gebruiken om alledaagse transacties uit te voeren. Vanwege de intrede van PayPal in het blockchain-ecosysteem, kunnen eigenaren van digitale valuta hun favoriete munten en tokens gebruiken om aankopen te doen bij 28 miljoen verkopers die PayPal accepteren als betaalmethode.

Het accepteren van cryptocurrency-transacties die met PayPal zijn uitgevoerd, vereist geen extra inspanning van de kant van de verkopers. Betalingen die met cryptocurrency worden verzonden, worden automatisch verrekend in fiat, zodat de integratie volledig naadloos verloopt. Aangezien transacties worden afgewikkeld in de favoriete fiatvaluta van de rekening van de ontvanger, is het handmatig omzetten van cryptovaluta naar fiat niet nodig.

Toekomst digitale valuta 

In de oproep met details over de cryptocurrency-plannen van het bedrijf, deelde Dan Schulman ook zijn algemene mening over blockchaintechnologie en de toekomst van digitale activa. Hij verklaarde dat hij de kwestie uitgebreid heeft besproken met vertegenwoordigers van zowel het traditionele bank- en financiële systeem als met crypto-experts, wat hem ertoe bracht te geloven dat “digitale valuta in belang zullen toenemen, met toenemende functionaliteit en toenemende bekendheid. "

De intrede van PayPal op de cryptocurrency-markt is absoluut een van de belangrijkste Bitcoin-gerelateerde nieuwsberichten van het lopende jaar. Hoewel in 2020 veel grote bedrijven in Bitcoin hebben geïnvesteerd, is een echte industriegigant zoals PayPal die cryptocurrency-ondersteuning introduceert een gebeurtenis van ongekende omvang. De markt reageerde dan ook enthousiast op deze ontwikkeling en de Bitcoin koers steeg na het nieuws tot meer dan $ 15.000.