Skip to main content

Bitcoin nieuws

Wat kunnen we in 2024 van de Cardano koers verwachten?

ADA munt met op achtergrond de Cardano koers grafiek op een scherm 

Cardano (ADA) is een van de populairste altcoin projecten in de crypto community. Het project is ontwikkeld door Charles Hoskinson, een bekende blockchain ontwikkelaar en een van de oprichters van het Ethereum (ETH) netwerk. Het project behaalde in september van 2021 een nieuwe all time high ter waarde van $3,09. Sindsdien is de munt echter flink in waarde gedaald als gevolg van de crypto-bearmarkt. Wat kunnen beleggers verwachten over de komende jaren en kan ADA een nieuwe all time high behalen?  

De cardano koers bevindt zich nu op een waarde van ongeveer $0,49. Dat is ruim 83% lager dan zijn all time high in 2021. Beleggers kunnen daarom ook niet wachten tot de munt weer klimt in prijs en mogelijk een nieuwe all time high kan neerzetten. Een aantal belangrijke katalysatoren voor de munt zijn de nieuwe ontwikkelingen op het netwerk. 

Cardano koers week-grafiek
Cardano koers week-grafiek

 

Afronding van Cardano roadmap met komst Voltaire upgrade

Het Cardano netwerk kent een langzaam maar robuust ontwikkelprogramma. Hoskinson gelooft in een wetenschappelijke aanpak, waardoor implementaties een stuk trager worden verwerkt. Wel is het fundament daardoor vaak een stuk sterker dan bij andere cryptocurrency projecten. De crypto community heeft daarom ook grote verwachtingen voor het project. Hierdoor heeft het echter wel erg lang geduurd voordat het ADA netwerk smart contracts kon ondersteunen waardoor technologie zoals Non Fungible Tokens (NFTs) en Decentralized Finance (DeFi) mogelijk werden. 

Momenteel is Cardano bezig om de zogeheten Voltaire upgrade te voltooien. Deze belooft veel innovatie te introduceren bij het project. Met deze toevoeging zal het netwerk volledig decentraal worden en echt door de community worden beheerd. Hierdoor kunnen ontwikkelaars zelf bouwen op het netwerk en nieuwe innovaties introduceren die in potentie veel waarde naar het ADA netwerk kunnen brengen. 

TVL waarde toont sterke groei Cardano netwerk

Een krachtige metriek om inzicht te krijgen in het gebruik van verschillende toepassingen op het netwerk is de zogeheten Total Value Locked (TVL). Deze waarde weerspiegelt hoeveel ADA tokens of dollars ingezet zijn in verschillende applicaties op het netwerk. Over het algemeen betekent een hogere TVL waarde dat de toepassingen meer gebruikt worden, wat een bullish signaal is. In onderstaande figuur kunnen we goed zien hoe deze TVL waarde flink is toegenomen in de afgelopen 2 jaar. Dit geeft hoop op verdere groei en een stijging van de Cardano koers. 

TVL op het Cardano netwerk (bron; DeFiLlama)
Figuur 1: TVL op het Cardano netwerk (bron; DeFiLlama)

 

Verwachting voor de Cardano koers in de komende jaren

Analisten verwachten dat een Cardano koers van $1 op mogelijk korte termijn gerealiseerd kan worden. De toenemende adoptie van instituties en de komst van de Bitcoin (BTC) halving kunnen de koers van cardano ondersteunen om boven deze belangrijke grens te komen. Het zal mogelijk nog wat langer duren voordat de altcoin boven de $3 zal komen. Daarvoor is een volwaardige bull run van de crypto markt voor nodig en mogelijk kan die in 2024/2025 al gaan plaatsvinden. 

Belangrijkste voorspellingen voor de Cardano koers in 2024

Verschillende crypto-analisten hebben optimistische prijsdoelen voor de Cardano koers naar voren gebracht. Dan Gambardello, de oprichter van Crypto Capital Venture, is een van degenen die een mooie toekomst voor ADA voorzien, vooral na de verwachte Bitcoin-halvering in april 2024. Hij voorspelt dat de ADA koers zou kunnen stijgen naar een recordhoogte van $11. Gambardello's voorspelling is gebaseerd op wat hij omschrijft als 'zeer eenvoudige gegevens', waarbij louter speculatie wordt vermeden.

Een andere prominente figuur in de crypto-ruimte, bekend als Ali op Twitter, heeft ook een voorspelling gedaan. Na analyse van verschillende grafieken en eerdere consolidatieniveaus verwacht Ali dat de Cardano koers in de zomer van 2024 mogelijk $10 zal bereiken.

Tyler Strejilevich, een andere analist die actief is op Twitter, gaf de meest bullish vooruitzichten van allemaal. Hij wees op een recente bullish wekelijkse cross die ADA heeft ervaren, en benadrukte dat een soortgelijk patroon in het verleden leidde tot een duizelingwekkende stijging van 6.000% over een periode van 66 weken. Als deze voorspelling werkelijkheid wordt, zou dit kunnen duiden op een aanzienlijke opleving voor de Cardano koers.

Conclusie

Nu 2024 alweer een maand op weg is, zijn de verwachtingen rond Cardano’s ADA voelbaar. Met zijn recente prijshoogten en de optimistische voorspellingen van gerespecteerde analisten is ADA een token om de komende maanden in de gaten te houden. De potentiële impact van de Bitcoin-halvering op de Cardano koers, in combinatie met de toenemende winstgevendheid van investeerders en de groeiende TVL, maakt Cardano tot een belangrijke speler in het zich ontwikkelende landschap van cryptocurrencies.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram