Altcoin nieuws - Sentiment verbetert met de komst van grote upgrades

Cryptocurrency nieuws

De eerste maand van 2024 liet crypto-investeerders met gemengde gevoelens achter. Zeker, een aantal spot-Bitcoin ETF’s hebben eindelijk groen licht gekregen, maar het heeft de markt niet echt op een positieve manier gestimuleerd. Het lijkt er echter op dat het algemene sentiment weer bullisher wordt, vooral vanwege het feit dat het altcoin-ecosysteem zich in een snel tempo ontwikkelt. Het allerbelangrijkste is dat enkele van de grootste altcoins op het punt staan enorme upgrades uit te rollen. Laten we, zonder verdere introductie, eens kijken naar enkele van de meest interessante altcoin-nieuwsberichten van de afgelopen week!

De Dencun-upgrade van Ethereum is bijna klaar voor lancering op het mainnet

Terwijl veel beleggers werden afgeleid door ETF's, waren de ontwikkelaars van Ethereum (ETH) druk bezig met het werken aan de grootste update van het ETH-netwerk sinds de Shapella-upgrade van april 2023. Nu is de volgende grote Ethereum-upgrade genaamd Dencun bijna klaar om op het mainnet te worden gelanceerd. – maar de Ethereum-gemeenschap is verdeeld, of dat nu een goede zaak is of niet.

 

 

Dencun introduceert een nieuw concept genaamd ‘proto-danksharding’, bedoeld om de kosten van Layer 2-transacties te verlagen door gegevens op de blockchain te compartimenteren in ‘blobs’. Simpel gezegd ligt de nadruk van Dencun op het efficiënter maken van Layer 2-transacties.

Niet alle Ethereum-fans zijn echter enthousiast over Dencun. Volgens de sceptici doet de upgrade niets om diepgaande schaalbaarheidsproblemen van Ethereum aan te pakken, en worden diepere problemen onder het tapijt geveegd door meer verkeersvolume naar Layer 2 te duwen.

Ondanks de verhitte debatten over Dencun is de ontwikkeling van de hard fork bijna voltooid. Op donderdag 1 februari ging Dencun live op het Sepolia-testnet - het tweede van drie testnetten. De lancering op het derde en laatste testnet, Holesky, staat gepland voor woensdag 7 februari.

Helaas voor ETH-investeerders slaagde Dencun er niet in om zoveel hype te genereren als de eerdere grote upgrades van Ethereum. In de afgelopen zeven dagen is de ETH koers slechts met een schamele 1% gestegen.

Ethereum koers grafiek
Ethereum koers 15-minuten grafiek

 

Cardano Upgrade maakt gedecentraliseerd bestuur eenvoudig

Cardano (ADA) heeft zojuist een nieuwe versie van Cardano Client Lib gelanceerd - een speciale Java-bibliotheek waarmee ontwikkelaars eenvoudig apps kunnen bouwen die communiceren met de Cardano-blockchain. De nieuwe release van Cardano Client Lib richt zich uitsluitend op het stroomlijnen van gedecentraliseerd bestuur.

De nieuwe release bevat een gestandaardiseerde Governance API, evenals een reeks repositories voor specifieke functies die verband houden met gedecentraliseerd bestuur, zoals registratie, voorstellen maken, delegeren en stemmen. Dankzij de bijgewerkte Cardano Client Lib is het bouwen van DAO’s op de ADA-blockchain nu eenvoudiger dan ooit.

Het lijkt erop dat de recente ontwikkelingen niet onopgemerkt zijn gebleven in de markt. In de afgelopen zeven dagen is de Cardano koers met bijna 3% gestegen, wat het beste resultaat was van alle top 10 cryptocurrencies.

Cardano koers grafiek
Cardano koers 15 minuten grafiek

 

Chainlink stijgt ondanks de angst voor een komende sell-off

Chainlink (LINK) is op weg om weer een top 10-munt te worden. De afgelopen week is de LINK koers met bijna 30% gestegen. Als de huidige trend zich voortzet, zal Chainlink Dogecoin (DOGE) binnenkort uit de top 10 duwen.

Als het gaat om de redenen voor de huidige LINK-rally, wijzen on-chain-analisten op één enkele factor: een enorme toename van de on-chain-activiteit. Het belangrijkste is dat een groot aantal LINK-wallets die lange tijd niet actief zijn geweest, weer actief zijn geworden, wat waarschijnlijk verband houdt met het feit dat Chainlink onlangs miljoenen tokens heeft ontgrendeld ter waarde van in totaal meer dan $300 miljoen.

Maar terwijl de toename van de activiteit de koer op de korte termijn stimuleert, waarschuwen analisten in de keten voor een mogelijke sell off. Uit gegevens uit de keten blijkt dat walvissen de afgelopen weken LINK-tokens ter waarde van meer dan $280 miljoen hebben overgedragen aan Binance, wat erop wijst dat de LINK koers snel zou kunnen dalen als de walvissen eindelijk beginnen te verkopen.

Chainlink koers grafiek
Chainlink koers 15-minuten grafiek

 

Bitcoin verwijderd van Coinbase

Door een schokkende gang van zaken heeft Coinbase zojuist alle steun aan Bitcoin beëindigd. Vanaf nu kunnen Coinbase-gebruikers geen Bitcoin meer storten of verhandelen, en hun Bitcoin-bezit werd met geweld omgezet in andere cryptocurrencies.

Uiteraard hebben we het over Bitcoin SV (BSV) - een van de weinige bootleg-versies van Bitcoin die enige bekendheid heeft weten te verwerven.

BSV splitste zich in 2018 af van Bitcoin Cash (BCH), maar slaagde er nooit in zijn oudere broer of zus te overtreffen. Na een paar jaar vol controverses en veiligheidsproblemen lijkt het erop dat Bitcoin SV eindelijk geen geluk meer heeft.

Coinbase was een van de laatste toonaangevende beurzen die Bitcoin SV nog ondersteunde. Ter vergelijking: Binance heeft BSV in 2019 geschrapt. Omdat BSV in 2023 ook van Robinhood werd geschrapt en nooit op eToro was genoteerd, is Bitcoin SV niet langer beschikbaar op een van de toonaangevende crypto-exchanges.

BSV koers grafiek
BSV koers 1 week grafiek

 

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram