Ripple Payments gaat live in de VS - Wat doet dat met de Ripple koers?

XRP munten met op achtergrond de stijgende Ripple koers grafiek 

Ripple Labs, het blockchainbedrijf achter de Ripple (XRP) cryptocurrency, heeft aangekondigd plannen uit te voeren om zijn Ripple Payments diensten uit te breiden in de Verenigde Staten. Het nieuws werd aangekondigd door Directeur W. Oliver Segovia bij Ripple Payments. De dienst maakt het mogelijk om efficiënt internationale transacties uit te voeren en maakt gebruik van XRP blockchain technologie, waardoor de ontwikkeling mogelijk ook een positieve invloed heeft op de Ripple (XRP) koers

 

 

Ripple Payments is een dienst die gebruik maakt van XRP om snelle en goedkope transacties te faciliteren. De dienst is met name populair voor internationale transacties, die normaal gesproken erg duur zijn en lang duren. De transacties worden verwerkt op een publieke ledger die volledig transparant is en veiligheid biedt voor de gebruikers.  

Ripple Labs breidt verder uit in Amerika

Een groot deel van de financiële diensten die Ripple Labs biedt worden buiten de Verenigde Staten uitgevoerd. In totaal maakt de VS slechts 10% van het geheel uit. Dit komt vooral door weerstand van de Securities and Exchange Commission (SEC) die een langlopende rechtszaak heeft lopen tegen het blockchain bedrijf. Nu de hoop toeneemt dat de zaak een succesvol vervolg zal hebben voor Ripple, door toedoen van uitspraken van rechter Torres, lijkt het Amerikaanse tech bedrijf zich ook weer meer te focussen op de Verenigde Staten. Ter start van het bieden van Ripple Pay in Amerika gaat het tech bedrijf een evenement organiseren in San Francisco met prominente werknemers.  

Ripple koers op weg naar $1

De prestatie van de Ripple koers valt al een aantal weken tegen. In de afgelopen 3 maanden is de munt namelijk bezig met een neerwaartse trend. In november stond de Ripple koers nog boven $0,70, nu vecht de munt voor het behouden van een prijs van $0,50. Het huidige steunniveau van een halve dollar is een belangrijke voor de altcoin. Mocht deze niet behouden worden dan kan de koers verder terugzakken.  

Ripple koers grafiek
Ripple koers dag-grafiek

 

Analisten geloven echter in een nieuwe opmars voor de Ripple koers richting de belangrijke grens van $1. Op basis van een technische analyse wordt een zogeheten Elliot Wave patroon gevormd, wat een bullish signaal is voor de koers. Een andere positieve indicator is de MACD metriek die een bullish signaal afgeeft. Dit komt door de zogeheten MACD bullish crossover, wat een technisch signaal is voor een opwaartse prijs momentum. Uitgaande van de technische patronen kan de Ripple koers klimmen tot ongeveer $0,90 tot $1, wat zou betekenen dat de prijs verdubbeld ten opzichte van de huidige koers. 

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram