Miljardair fondsbeheerder Jeffrey Gundlach voorspelt grote beurscrash en winst voor Bitcoin en goud

New York Stock Exchange 

Afbeeldingsbron: pixabay.com

De Amerikaanse miljardair en fondsbeheerder Jeffrey Gundlach, algemeen bekend als de “Bond King” (obligatie koning), heeft onlangs voorspellingen gedaan over de toekomst van financiële markten en edelmetaalprijzen over de hele wereld. Volgens hem staat de aandelenmarkt een grote crash te wachten, terwijl de goudprijs en de bitcoin koers naar verwachting enorm zullen stijgen. Hij maakte deze opmerkingen tijdens een recent interview in het Rosenberg Research-webinar.

Wie is Jeffrey Gundlach?Jeffrey Gundlach - The bond king

Gundlach staat algemeen bekend als de CEO van Doubleline Capital, een investeringsfirma gevestigd in Los Angeles, Californië. Zijn aanzienlijke investeringsreferenties omvatten onder meer de benoeming tot Money Manager van 2013 door Institutional Investor en de vermelding op de Bloomberg Markets-lijst van Top 50 Individuals in 2012 , 2015 en 2016. Zijn bijnaam “Bond King” werd voor het eerst gebruikt in 2011 toen hij op de cover van Baron stond met de titel "The New Bond King". Later begon hij gewoon bekend te worden als Bond King.

Beren cirkelen rond aandelen en obligaties

Gundlach is bearish over de nabije toekomst van de aandelenmarkten. Hij voorspelde dat de aandelenmarkt "behoorlijk hard" zal crashen. Nog maar een tijdje geleden handelde de aandelenmarkt op recordniveaus als gevolg van reddingsoperaties door de overheid en toegenomen handelsactiviteit, ondanks het feit dat de economie het zeer zwaar te verduren had. Hij meent dat een nieuw stimuleringspakket wellicht nodig is voor het voortbestaan ​​van de financiële markten, een maatregel die al een tijdje blijft steken in het Amerikaanse congres vanwege de verkiezingen.

Gundlach is ook niet happig op langlopende staatsobligaties, ondanks dat hij 'Bond King' wordt genoemd en ze in zijn eigen portefeuille bezit. Hij beschouwt ze als een soort noodzakelijk kwaad.

Hij zei over obligaties:

“I hate long bonds, but I still think you’re supposed to own some, and in a deflationary environment, you would want your portfolio to have that hedge,”

Hij voorspelde ook dat de Amerikaanse verkiezingen zullen worden gewonnen door Donald Trump en dat de topmarkten van de VS de komende vijf jaar slecht zullen presteren, wat veel diepere economische problemen zal veroorzaken. Hij maakte ook een buitengewone bewering dat de VS in de nabije toekomst uit elkaar zouden kunnen vallen, wat een nogal apocalyptisch scenario is voor de wereldeconomie die over de hele wereld gebonden is aan die van de VS. Terwijl we dit stuk schrijven, loopt Joe Biden voor op Donald Trump en sommige medianetwerken hebben hem al uitgeroepen tot winnaar van de verkiezingen, maar het is nog lang niet voorbij, want er moeten nog lange juridische gevechten worden gevoerd in de rechtbanken die de zaken voor de economie in de VS nog meer kunnen bemoeilijken.

De Bond King is bullish op Bitcoin en Goud

Van Gundlach is bekend dat hij zijn mening op een berekenende manier uitspreekt zonder aandacht te schenken aan persoonlijke voorkeuren en antipathieën over een bepaald bezit. Hij beschouwt Bitcoin en goud als geloofwaardige bescherming tegen inflatie van fiat-valuta's. Hoewel hij toegeeft dat hij zelf niet van Bitcoin houdt, kan hij niet ontkennen dat het potentieel heeft om je mee in te dekken tegen inflatoire praktijken van centrale banken. Tijdens dit interview werd hem gevraagd naar negatieve opmerkingen over Bitcoin die hij maakte tijdens een eerder interview met Realvision slechts een maand geleden. Gundlach antwoordde dat, hoewel hij persoonlijk niet van Bitcoin houdt, hij geen Bitcoin-hater is. Dit toont aan dat hij ondanks zijn vrees voor deze digitale valuta's, erin geïnteresseerd is en er misschien al wat geld in heeft geïnvesteerd.

De Covid-19-pandemie heeft geleid tot enorme monetaire stimuleringssinspanningen van de regeringen om de markten te ondersteunen. Dit is de reden waarom Bitcoin en goud vaak worden aangeprezen als bescherming tegen inflatie, aangezien hun aanbod niet naar believen door regeringen kan worden gemanipuleerd.

Conclusie

De Bond King is een interessante publieke persoonlijkheid met een fantastisch trackrecord. Hij geeft een inzicht in de markten, waar veel beleggers met interesse naar luisteren. Gundlach is behoorlijk bearish op zowel obligaties als op aandelen, de twee sectoren die hem hielpen het meeste uit zijn vermogen te halen, terwijl hij bullish is over goud en Bitcoin, waarbij een BTC-belegging hem niet eens aanspreekt. Maar hij neemt geen blad voor de mond en het lijkt erop dat zijn voorspellingen over de traditionele markten in de nabije toekomst correct zou kunnen blijken te zijn, aangezien meerdere analisten dezelfde bearish trends op lange termijn zien ontwikkelen.