Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers reageert negatief op Jerome Powells 60 Minutes interview

Bitcoin koers daalt na 60 Minutes interview Jerome Powell 

Het blijft nog een beetje aanmodderen met de Bitcoin koers. De grootste cryptovaluta naar marktkapitalisatie lijkt nog niet klaar om de bullmarkt te hervatten en blijft wat aanmodderen rond het $43k-niveau. Ook gisteren weer vond de markt een aanleiding om de koers wat naar beneden te drukken.

Marktstrijd na Powells 60 Minutes interview

De meeste beleggingscategorieën daalden maandag na een ietwat agressief interview door Fed-voorzitter Powell in het nieuwsprogramma 60 Minutes. In de show herhaalde Powell dat de Fed niet klaar is om de rente te verlagen en dat een renteverlaging in maart waarschijnlijk te vroeg is. Hij verklaarde ook dat de Fed in 2024 slechts drie renteverlagingen verwacht, vergeleken met de consensusschattingen van zes. Opnieuw concentreerde Powell zich erop, ervoor te zorgen dat de inflatie onder het streefcijfer van 2,0% zou dalen voordat hij enige renteverlaging in gang zou zetten.

Zoals te verwachten viel, daalden de aandelenmarkten maandag als gevolg daarvan. Hoewel een rally aan het einde van de dag de klap verzachtte, toonde de zwakte van de belangrijkste indexen aan dat de woorden van Powell Wall Street negatief beïnvloedden. Powell leek te erkennen dat de renteverhogingen voor deze cyclus voorbij zijn en dat de Amerikaanse economie veerkrachtig en sterk is geweest. Afgaande op de reactie van beleggers op maandag gokken velen erop dat we nog steeds meer zullen zien dan de drie renteverlagingen die Powell tijdens zijn interview liet doorschemeren.

Crypto’s zwak terwijl de Bitcoin koers onder $43.000 daalt

Voor het grootste deel daalden de crypto koersen maandag. Hogere rentetarieven worden over het algemeen gezien als negatief voor beleggingen in risicovolle activa. De Bitcoin koers daalde onder het prijsniveau van $43.000, terwijl Solana 1,2% verloor en terugzakte naar ongeveer $95,00. Ethereum bleef verrassend veerkrachtig en doorbrak de bredere trend door met 0,7% te stijgen. De Coinmarketcap.com crypto Fear & Greed Index daalde langzaam naar een neutrale score van 55.

Bitcoin koers grafiek
Bitcoin koers 15-minuten grafiek

 

Crypto aandelen verliezen terrein

Crypto-gerelateerde aandelen werden aan het begin van de week onder druk gezet. Opvallend is dat Coinbase (NASDAQ: COIN) 9,22% daalde, waardoor de verliezen sinds het begin van het jaar op ruim 25% kwamen. Bitcoin-mining aandelen werden ook zwaar getroffen. Hut8 Mining (NASDAQ: HUT) daalde met 5,49%, Marathon Digital Holdings (NASDAQ: MARA) verloor 8,57% en Riot Blockchain (NASDAQ: RIOT) daalde tijdens de sessie met 7,76%.

De aandelen van de iShares Bitcoin Trust (NASDAQ: IBIT) daalden maandag met 1,27%. Dit kwam na een aankondiging dat de twee grootste spot Bitcoin ETF-aanbieders, Fidelity en Blackrock, nu samen 134.357 BTC bezitten, wat ongeveer $5,7 miljard waard is. Blackrock bezit 72.466 van die Bitcoins, met een geschatte waarde van $3,1 miljard. Deze cijfers zullen blijven stijgen naarmate deze ETF's meer instroom van beleggersfondsen zien.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram