Skip to main content

Bitcoin nieuws

Analist voorspelt Cardano koers van $8 tegen einde van 2024

Hand met mobiele telefoon met ADA logo op scherm met op achtergrond de Cardano koers grafiek 

De populaire on-chain crypto analyst Ali Martinez deelde op social media platform X een opvallende voorspelling voor de Cardano koers. De altcoin kan volgens Martinez tot wel $8 waard worden aan het einde van dit jaar. Volgens de analist zal onder andere de Bitcoin (BTC) halving grote invloed hebben op de koers van de cryptocurrency, waardoor een nieuwe all time high bereikt kan worden. 

 

 

De Cardano koers volgt een interessant patroon op dit moment, aldus analist Martinez. Het prijsverloop lijkt namelijk erg op dat van 2020. Toen bewoog de prijs van de munt vrijwel constant tussen de $0,02 en $0,05. Vervolgens brak de Cardano koers uit boven deze range en vondt steun rond de $0,05 om daarna een imposante prijs rally uit te voeren die de munt op een nieuwe all time high bracht van $3,09.  

 

Technische analyse ADA koers van Ali Martinez
Figuur 1: Technische analyse ADA koers van Ali Martinez (Bron; X)

Potentieel voor stijging van 1.500% voor Cardano koers

Momenteel heeft de Cardano koers in een vergelijkbare zijdelingse range gehandeld, namelijk tussen de $0,25 en $0,50.  Recent brak de prijs van de altcoin boven deze range uit en vindt de koers nu steun op het $0,50 prijsniveau, erg vergelijkbaar met 2020. Martinez gebruikt de rally van 2020 om een voorspelling uit te voeren voor de prijsverloop in de komende maanden. Als de geschiedenis zich herhaalt kan de Cardano koers bijna $8 worden in de komende bullmarkt. Dit komt neer op een 1.500% prijsstijging ten opzichte van de huidige koers. 

On chain data laten sterke groei Cardano netwerk zien

Het Cardano (ADA) netwerk is hard bezig om te groeien. Zo worden ontwikkelaars gestimuleerd om het project verder uit te bouwen met nieuwe features. Dit wordt mogelijk gemaakt door het IOHK (Input Output, het ontwikkelbedrijf achter het Cardano netwerk). Ontwikkelaars krijgen gratis trainingen wat de innovatie op het netwerk kan ondersteunen. Erg belangrijk om de sterke concurrentie in de blockchain industrie voor te blijven. 

Dat het netwerk groeit is ook terug te zien in de cijfers. IOHK deelde op zijn officiële social media account nieuwe cijfers. Hierin is te zien dat er momenteel 1.322 projecten worden gebouwd op het Cardano netwerk en dat er ruim 83 miljoen transacties zijn uitgevoerd. Momenteel zijn er 157 projecten die gelanceerd zijn, dit betekent dat we nog veel innovaties en nieuwe features kunnen verwachten in de komende jaren. 

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram