Skip to main content

Bitcoin nieuws

Ethereum koers op weg naar $10.000 of meer in 2024

Twee ETH munten met stijgende Ethereum koers grafiek op achtergrond 

Verschillende analisten geloven dat het komend jaar een belangrijke kan worden voor Ethereum (ETH). De grootste altcoin in de crypto markt kan mogelijk de koers van $10.000 ontstijgen en sommige analisten geloven zelfs dat een Ethereum koers van $25.000 mogelijk is. Waar zijn deze analyses op gebaseerd en zijn dergelijke koersvoorspellingen wel realistisch voor ETH? 

Ontwikkeling en innovatie op Ethereum netwerk

Vance Spencer, mede oprichter van de crypto venture capital firma Framework Ventures, gelooft sterk in de toekomst van Ethereum. Zo deelde hij op zijn eigen social media account. Volgens Spencer zijn er vele innovatieve projecten in ontwikkeling op het grote altcoin netwerk. Zo noemt hij de komst van nieuwe blockchain gaming en corporate layer-2 protocollen die veel innovatie bieden voor Ethereum. 

X-post Vance Spenser

  

De verschillende ontwikkelingen en innovaties kunnen in de toekomst veel nieuwe gebruikers aantrekken, wat op termijn de Ethereum koers zal doen stijgen. Het Ethereum netwerk staat al lange tijd bekend als de leider als het om innovatie in de cryptocurrency markt gaat. Denk aan features zoals Decentralized Finance (DeFi) en Non Fungible Tokens (NFTs). 

Mogelijke stijging Ethereum koers van 1000% volgens analist

De crypto analyst DeFi Dad gelooft zelfs dat de Ethereum koers deze bull-cycle boven de $20.000 en zelfs $25.000 kan stijgen. Een $25.000 koersniveau betekent een prijsstijging van maar liefst 1.000%. Een flinke stap voor de populaire altcoin. Of dit realistisch is, is echter nog maar de vraag. De vorige all time high van de Ethereum koers lag op bijna $4.900 in 2021. Als we kijken naar de bullmarkt van 2016-2018, dan eindigde die met een high voor Ethereum van net iets meer dan $1400. Van de ATH van 2018 naar de ATH van 2021 is een stijging van 3,5x. Als we in de komende bullmarkt eenzelfde stijging van de Ethereum koers krijgen, dan komen we op een nieuwe ATH van $17.150.

 

 

Hieruit kunnen we concluderen dat een koers boven $10.000 zeker mogelijk moet zijn in deze cyclus. Een ETH koers van $20.000 tot $25.000 lijkt ons niet onmogelijk, maar wel minder waarschijnlijk.  

X-post DeFi Dad 

 

Komst Spot ETH ETF goed voor de Ethereum koers

Een belangrijke katalysator voor de Ethereum koers de komende maanden is de adoptie van instituties. Zoals wel bekend, ontving Bitcoin (BTC) eerder in januari zijn eigen Spot Exchange Traded Funds (ETFs) in de Amerikaanse markt. De fondsen hebben al miljarden aan vermogen aangetrokken en kunnen in potentie nog meer nieuw kapitaal introduceren in de crypto markt. Analisten geloven dat dit geld kan zorgen voor grote koersstijgingen. 

Daarnaast hopen beleggers op de komst van een eigen spot ETF voor Ethereum op de Amerikaanse beurzen. Nu Bitcoin groen licht heeft ontvangen lijkt een fonds voor de grootste altcoin niet ver weg. De lange termijn invloed op de Ethereum koers kan erg groot zijn volgens analisten en kan een belangrijke factor zijn voor het behalen van een nieuwe all time high en wellicht ook de ambitieuze koersdoelen die genoemd worden door sommige analisten.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram