Solana kampt met de eerste netwerkstoring sinds februari 2023

Sol munt met Solana koers grafiek op achtergrond 

Solana gebruikers kregen dinsdagochtend een maar al te bekend gevoel toen het netwerk een storing ervoer waardoor alle activiteiten op de blockchain werden onderbroken. Het netwerk was volledig uitgeschakeld van ongeveer 05.30 uur EST tot net voor 10.00 uur EST. Solana-ontwikkelaars konden een beveiligingspatch voor validators uitbrengen, zodat het netwerk weer operationeel kon worden. Op dat moment werd een volledige netwerkreset uitgevoerd. Het was de eerste netwerkstoring voor Solana in bijna een jaar. De laatste vond plaats in februari 2023.

 

 

Ondanks dat het al enkele jaren bestaat, wordt het netwerk van Solana nog steeds een mainnet-bèta genoemd. Sinds de tweede helft van 2023 heeft Solana een van de hoogste gebruiksvolumes gezien, vooral in de populaire DeFi-protocollen. De Solana koers is omhooggeschoten omdat het netwerk de afgelopen weken een hoger dagelijks en wekelijks volume heeft gezien dan Ethereum. Medeoprichter van Solana, Anatoly Yakovenko, zei dat hij sliep tijdens de storing en dat de ontwikkelaars de storing konden verhelpen en Solana opnieuw konden lanceren zonder hem erbij te hoeven betrekken.

De Solana koers daalt met 3,0%, maar maakt verliezen goed

De onmiddellijke reactie op de netwerkstoring was een daling van de Solana koers met ongeveer 3,0%. Op het moment van schrijven heeft SOL al zijn verliezen goedgemaakt en handelt het de afgelopen 24 uur met 1,5% hoger. De storingen van Solana werden voorheen gebruikt als bear case tegen investeringen in SOL, maar de recente opkomst van de DeFi-protocollen heeft eerdere storingen uit het geheugen van beleggers verdreven. Eerdere netwerkstoringen van betekenis waren onder meer juni 2022 en september 2021.

Solana koers grafiek
Solana koers 1-uur grafiek

 

Zal dit een negatieve invloed hebben op de gedachten van toekomstige beleggers? Waarschijnlijk niet gezien het snelle herstel van de Solana koers. Het is in ieder geval een duidelijke herinnering dat Solana in de toekomst mogelijk nog steeds problemen zou kunnen hebben. Het herinnert er ook aan dat het netwerk technisch gezien nog steeds in de bètamodus verkeert en dat verbeteringen de ervaring en veerkracht van de blockchain zullen blijven verbeteren.

Bitcoin en Ethereum boeken winst 

Andere cryptocurrencies werden niet direct getroffen door de storing, hoewel Ethereum wel bijna 3,5% won, wat een indicatie zou kunnen zijn van het vertrouwen dat de sector in zijn netwerk heeft. Bitcoin was op het moment van schrijven met 1,4% gestegen en de wereldwijde marktkapitalisatie voor cryptovaluta met ruim 1,6%. De prijsstabiliteit van Solana is waarschijnlijk een bullish teken dat traders bereid zijn de korte onderbreking over het hoofd te zien, hoewel verdere onderbrekingen hun sentiment negatief zouden kunnen beïnvloeden.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram