Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stijgt boven $46K voorafgaand aan het Chinese Nieuwjaar

BTC munt naast een rood Chinees nieuwjaar geschenkzakje wat een stijgende Bitcoin koers impliceert 

Precies op het juiste moment begint de Bitcoin koers te stijgen in de aanloop naar de altijd bullish viering van het Chinese Nieuwjaar. De afgelopen negen jaar is Bitcoin, in de week waarin de vieringen plaatsvinden, met gemiddeld 11% gestegen, wat wijst op een sterke correlatie met seizoensinvloeden. Donderdag doorbrak de Bitcoin koers de weerstand op $45.000 en het is de afgelopen 24 uur wederom met ongeveer 4,1% gestegen, waarbij het ruim boven $46,000 kwam. Ethereum steeg ook hoger, maar bleef wat achter bij de stijging van de BTC koers. Bitcoin staat op een winst van 7,9% in de afgelopen zeven dagen en Ethereum op 6,3%.

 

 

Mogelijk nog wat winstnemingen, maar verloop Bitcoin koers is bullish

De stap terug naar eerst $45.000 en vervolgens $46.000 is de eerste keer dat de Bitcoin koers zo hoog is gestegen sinds de goedkeuring van de spot Bitcoin ETF’s in januari. Gezien het feit dat deze niveaus voor veel vroege ETF-investeerders break-even zijn, verwachten sommige analisten dat er enige winstneming zal plaatsvinden, waardoor de verkoopdruk op Bitcoin weer groter zou kunnen worden. We zouden een ommekeer kunnen zien naar ongeveer $40.000, wanneer meer steunniveaus opnieuw worden getest. Over het geheel genomen is dit een gezonde prijsactie, aangezien de Bitcoin koers zich lijkt op te maken voor de onvermijdelijke terugkeer naar recordhoogtes.

Bitcoin koers grafiek
Bitcoin koers 15-minuten grafiek

 

Andere analisten, zoals die van de institutionele cryptobeurs LMAX Digital, geloven dat Bitcoin zich opmaakt voor een rally boven de $50.000. LMAX Digital-analisten beweren dat de Bitcoin koers uit zijn recente bereik is gebroken en zich weer in de prijsontdekkingsmodus bevindt. Deze analyse valt samen met de bullish seizoensinvloeden tijdens de Chinese Nieuwjaarsweek.

Solana en Ethereum willen uitbreken met nieuwe katalysatoren

Zoals het geval was tijdens het grootste deel van deze recente bull run, presteerde Solana al vroeg in de rally beter dan andere munten. De prijs van SOL steeg donderdag tot $104, voordat hij later op de dag een deel van die winst teruggaf. De grafiek van Solana lijkt een vergelijkbaar bullish accumulatiepatroon te vertonen als eerdere breakouts. Het lijkt erop dat Solana-handelaren voorlopig de recente storing, waardoor het netwerk eerder deze week bijna vijf uur lang uitviel, van zich af hebben geschud.

Solana koers grafiek
Solana koers 15-minuten grafiek

 

Ethereum lijkt ook te willen stijgen nu vermogensbeheerders bij Ark Invest en 21 Shares de spot ETH ETF-aanvraag bij de SEC hebben gewijzigd. Er wordt al lang verwacht dat spot-ETH ETF's, de reeds goedgekeurde Bitcoin ETF’s op de voet zullen volgen en zelfs instellingen als Blackrock hebben aanvragen voorbereid. Afgaande op hoe de aanvragen voor de spot Bitcoin ETF zijn binnengekomen, is het een bullish teken dat de SEC zowel wijzigingen aanvraagt als accepteert, in plaats van deze aanvragen gewoon onmiddellijk te weigeren.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram