Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bekende trader verwacht grote beweging in de Solana koers

Solana koers veert op met op achtergrond het SOL logo 

De cryptocurrency-markt laat momenteel sterke tekenen van herstel en bullish momentum zien. Bitcoin en Ethereum presteren fantastisch, maar ook Solana, qua marktkapitalisatie het op vier na grootste token, deed het erg goed. De Solana koers heeft zijn positie boven de $100 herwonnen en is hersteld van een daling veroorzaakt door een netwerkstoring. Deze veerkracht is opmerkelijk gezien de reactie van de bredere cryptomarkt op de stijging van Bitcoin naar een hoogste punt in vier weken boven de $47.000.

Het herstel van de Solana koers verliep snel en opmerkelijk, vooral na de netwerkstoring op 6 februari, die verband hield met problemen met het "Berkeley Packet Filter", een cruciaal onderdeel voor upgrades en programma-uitvoering. Ondanks dat het het eerste grote incident van het netwerk in 2024 en het elfde sinds de oprichting ervan is, benadrukt de snelle opleving van de Solana koers het vertrouwen van de cryptogemeenschap in de levensvatbaarheid van Solana op de lange termijn als toonaangevende layer-1-blockchain.

Solana koers grafiek
Solana koers 15-minuten grafiek

 

Trader Wick verwacht een sterke beweging voor de Solana koers

Het herstel bleef niet alleen beperkt tot het herwinnen van verloren waarde. De pseudonieme cryptohandelaar Wick hintte op een komende ‘extreme beweging’ voor SOL, waarbij hij opmerkte dat het token een grafiekpatroon vormt dat indicatief is voor belangrijke aankomende bewegingen.

"Dit is de maximale pijnbeweging voor Solana, aangezien iedereen een short-positie innam terwijl het netwerk eruit lag. Ik probeerde iedereen te waarschuwen optimistisch te blijven", aldus Wick.

X-post Wick 

Dergelijke voorspellingen komen overeen met de tekenen van herstel van de bredere altcoinmarkt van de oververkochte niveaus, zoals ook opgemerkt door Caleb Franzen, oprichter van Cubic Analytics.

Walvissen positief over toekomst Solana 

Bovendien was er sprake van opmerkelijke activiteit in de handelsvolumes van SOL. Massale overdrachten van het SOL-token duiden op een groeiende institutionele belangstelling en walvis-bullishness. Opmerkelijke overdrachten omvatten een van 659.283 SOL, ter waarde van ruim $67 miljoen, en een andere van 150.000 SOL, ter waarde van ongeveer $15,2 miljoen, van cryptocurrency exchange Bybit naar een ongeïdentificeerde wallet. Deze overdrachten, vooral naar wallets buiten de beurzen, worden vaak geïnterpreteerd als bullish signalen, die erop wijzen dat vermogende spelers mogelijk van plan zijn hun activa voor de lange termijn aan te houden, waardoor de kans op een grootschalige sell-off kleiner wordt.

Positief sentiment in de altcoinmarkt 

De prestatie van de Solana koers was een opvallende uitzondering in de top20 van grootste cryptocurrencies naar marktkapitalisatie. Terwijl andere grote cryptocurrencies achterbleven, lieten SOL en BTC aanzienlijke winsten zien, waarbij de top20-index in totaal met 4% steeg.

Het positieve sentiment in het altcoin-universum, vooral voor Solana, wordt verder onderstreept door de technische analyse van marktindicatoren. Franzen benadrukte dat de TOTAL.3-marktkapitalisatie, exclusief BTC en ETH, een proxy voor altcoins, een belangrijke accumulatiezone opnieuw heeft getest en nu tekenen van een herstel vertoont.

 

“De 30-daagse Williams%R Oscillator werd (kortstondig) oververkocht, wat bewijst dat het sentiment in het altcoin-universum werd gereset”, aldus Franzen op sociale media.

 

X-post Caleb Franzen

Concluderend schetst de veerkracht van de Solana koers in het licht van netwerkstoringen, in combinatie met voorspellingen van een ‘extreme beweging’ en substantiële transacties weg van exchanges door walvissen, een bullish beeld voor de cryptocurrency. Naarmate het vertrouwen van beleggers groeit en de markt zich herstelt van oververkochte niveaus, onderscheidt Solana zich als een belangrijke speler met potentieel voor aanzienlijke groei en levensvatbaarheid op de lange termijn in het zich  steeds verder evoluerende blockchain-landschap.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram