Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers bereikt $48.000 nu de Chinese Nieuwjaarsrally begint

Raket met BTC logo stijgt op en symboliseert daarmee de snel stijgende Bitcoin koers 

Wat seizoensinvloeden betreft, was de week van het Chinees Nieuwjaar een van de meest bullish weken voor Bitcoin in de afgelopen tien jaar. De laatste negen jaar is de Bitcoin koers in deze betreffende week met gemiddeld 11% gestegen en tot nu toe is dat in 2024 niet anders geweest. Na het grootste deel van de afgelopen week te hebben geconsolideerd, steeg de Bitcoin koers donderdag  en bereikte kortstondig de $48.000, voordat hij op het moment van dit schrijven op zaterdag ochtend op ongeveer $47.200 uitkwam. Daarmee is Bitcoin de afgelopen week met bijna 10% gestegen.

 

 

Bitcoin koers grafiek
Bitcoin koers 15-minuten grafiek

 

Belangrijke katalysatoren voor de stijging van de Bitcoin koers 

Er zijn tal van bullish katalysatoren geweest voor het borrelen van Bitcoin onder de oppervlakte. De spot Bitcoin ETF’s zijn een van de belangrijkste oorzaken geweest van de wilde schommelingen in de Bitcoin koers. Vrijdag waren de ETF’s bezig met het toevoegen van meer dan 9.260 nieuwe Bitcoin aan hun reserves, wat mede de stijging van de Bitcoin koers veroorzaakte. Het was de op twee na grootste dag voor de instroom van nieuwe fondsen in de spot Bitcoin ETF’s sinds hun goedkeuring in januari. De aanhoudende zwakte in de regionale banksector, samen met een bullish seizoens-periode voor Bitcoin, heeft de vraag naar het digitale activum zeker doen toenemen.

Gaat de Bitcoin koers op korte termijn boven de $50.000? 

Veel analisten zijn van mening dat de rally de komende weken aan zal houden. Institutionele analisten bij LMAX Digital zijn van mening dat Bitcoin er zojuist in is geslaagd om uit een bereik te komen dat voorheen als weerstand fungeerde. Met de uitbraak gelooft LMAX Digital dat de Bitcoin koers de komende weken boven de $50.000 kan stijgen. Een soortgelijk sentiment wordt gedeeld door Markus Thielen, hoofd onderzoek bij Matrixport. Thielen is, met behulp van de Elliott Wave-theorie, van mening dat Bitcoin klaar is om in maart helemaal naar $52.000 te stijgen, voorafgaand aan de Bitcoin halving in april.

Solana verlengt verzengende rally terwijl investeerders de storing van zich afschudden

Als je deze week op sociale media zat, heb je waarschijnlijk de bullish technische analyse van de recente prijsactie van Solana gezien. Er waren veel chartisten die een vergelijkbaar patroon vonden in de recente accumulatie van Solana, die eerder tot agressieve breakouts leidde. De Solana koers heeft deze week al ongeveer 10% gewonnen en klopt op de deur van $110.

Solana koers grafiek
Solana koers 15-minuten grafiek

 

Het lijkt erop dat investeerders het netwerk bijna hebben vergeven voor de korte storing eerder deze week. Solana had dinsdag voor het eerst in bijna een jaar een netwerkstoring. De storing duurde slechts ongeveer vijf uur, maar het lijkt erop dat DeFi-investeerders het al hebben afgedaan als een kleine misstap. Solana heeft in de loop van haar geschiedenis verschillende grote storingen gehad en dat was een van de belangrijkste bearish argumenten tegen SOL.

Ook altcoins doen het goed 

De Ethereum koers steeg deze week met meer dan 8,0%, net als andere altcoins zoals Avalanche, MATIC en Cosmos. Er is enige ophef ontstaan over Ethereum nadat Ark Invest zijn aanvraag bij de SEC had gewijzigd om een spot-ETH ETF op de markt te brengen. Veel analisten verwachten dat Ethereum het de komende maanden erg goed kan gaan doen, in afwachting van de goedkeuring van een spot Ethereum ETF. Ook de bekende Nederlandse trader Michael van de Poppe is positief over de vooruitzichten voor ETH en gaf al eerder aan overwogen te zijn in deze op één na grootste crypto.

 

 

X-post Michael van de Poppe

Crypto-aandelen en ETF's

Technisch gezien heeft Coinbase (NASDAQ: COIN) de hertest van de vroegere weerstand voltooid en deze met succes naar een nieuw steunniveau omgezet. Dit is een zeer bullish grafiekpatroon dat precies laat zien welk niveau van kracht het aandeel heeft. De aandelen van Coinbase zijn deze week met meer dan 10% gestegen, gelijk aan de stijging van de Bitcoin koers. Coinbase zal zijn Q4-resultaten volgende week op 15 februari publiceren, nadat de markten zijn gesloten.

Het was een behoorlijk goede week voor Bitcoin-miningaandeel CleanSpark (NASDAQ: CLSK), dat een verrassende winst van $0,14 per aandeel boekte, vergeleken met een verwacht verlies van $0,22 per aandeel. De omzet kwam ook ruim $8 miljoen hoger uit dan verwacht door Wall Street. Gecombineerd met de stijgende Bitcoin koers stegen de aandelen van CLSK deze week met meer dan 69%, inclusief maar liefst 33% alleen al op vrijdag.

Vroege investeerders in spot Bitcoin ETF’s staan vanaf vrijdag weer in het groen. De aandelen van de iShares Bitcoin Trust (NASDAQ: IBIT) stegen vrijdag met ruim 4,3% en deze week met 9,7%. Blackrock’s spot Bitcoin ETF is nu met ongeveer 2,0% gestegen sinds de introductie begin januari. Verwacht wordt dat deze fondsen de komende maanden, samen met de Bitcoin koers, verder zullen stijgen, voorafgaand aan de Bitcoin halving in april.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram