Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bullish sentiment stuurt koersen van altcoins de hoogte in

Cryptocurrency nieuws

Bitcoin is de afgelopen week enorm gestegen en groeide in slechts zeven dagen met bijna 13%. De BTC koers bereikte afgelopen weekend bijna $49.000, en de cryptomarkt werd roodgloeiend in afwachting van wat er zou kunnen gebeuren als Bitcoin het weerstandsniveau van $50.000 zou doorbreken. Zoals te verwachten was, doen altcoins het buitengewoon goed in zo’n bullish omgeving, waarbij talloze populaire munten en tokens winsten met dubbele cijfers boeken. Er is veel om over te praten, dus laten we meteen ingaan op het meest opwindende altcoin-nieuws van de afgelopen week!

ETF-instromen zorgen voor enorme prijsstijgingen in het hele Blockchain-ecosysteem

Laten we beginnen met de fundamentele factoren: wat zorgde ervoor dat de markt plotseling zo bullish werd? Volgens gegevens verzameld door BitMex-research kan de belangrijkste oorzaak van het opwaartse momentum verband houden met de spot Bitcoin ETF’s.

Nadat de hype rond nieuwe ETF’s was afgenomen, kregen de crypto koersen een enorme klap. Maar nu kunnen we Bitcoin ETF’s daadwerkelijk in actie zien, omdat ze bijdragen aan een aanzienlijke instroom van geld in het blockchain-ecosysteem. 

Spot Bitcoin ETF’s deden het de afgelopen week uitstekend. Donderdag 8 februari was bijzonder goed: alle spot BTC ETF's hadden een gecombineerde instroom van meer dan $405 miljoen, wat een aanzienlijke impuls gaf aan de Bitcoin koers.

Het bullish momentum zorgde er ook voor dat de prijzen van altcoins uitbarsten. Ethereum (ETH) steeg met ruim 9%, BNB met ruim 8%, Cardano (ADA) met bijna 9%, Chainlink (LINK) met ruim 10%, en zowel Avalanche (AVAX) als Solana (SOL) met bijna 12%. Van de top 10 munten presteerde XRP het slechtst en steeg slechts met ongeveer 3%.

 

 

De situatie is eveneens bullish bij de kleinere altcoins. Bijna alle altcoins eindigen de week in het groen, met als best presterende munten Bitcoin Cash (BCH) 17%, Immutable (IMX) 26%, Optimism (OP) 19%, Kaspa (KAS) 42% en Stacks (STX) 25%.

Kaspa koers grafiek
Kaspa koers 1-uur grafiek

 

Mememunten slagen er niet in het moment te vatten terwijl DOGE en SHIB opnieuw teleurstellen

Op het eerste gezicht hebben liefhebbers van meme-munten enkele redenen om blij te zijn. Zowel Dogecoin (DOGE) als Shiba Inu (SHIB) stegen immers met zo’n 4% in prijs. Maar vergeleken met de groei van de concurrerende altcoins, kan dat resultaat als niets anders dan een teleurstelling worden beschouwd.

In het geval van SHIB slaagde de on-chain-activiteit er opnieuw niet in om de koers een significante impuls te geven. Gegevens uit de keten tonen een piek van 375% in de Shibarium-activiteit in de afgelopen week, maar het lijkt niemand iets te kunnen schelen – waarschijnlijk omdat het grootste deel van het Shibarium-volume waarschijnlijk wordt toegeschreven aan interne overdrachten zonder marktrelevantie.

Voor DOGE-enthousiastelingen is de huidige bull run bijzonder bitterzoet – dat komt omdat Dogecoin eindelijk uit de lijst van de top 10 grootste munten qua marktkapitalisatie is verdwenen, nadat het door Chainlink (LINK) was ingehaald. Maar dat is nog niet alles: altcoins zoals TRON (TRX), Polkadot (DOT) en Polygon (MATIC) naderen ook de marktkapitalisatie van DOGE. Als Elon Musk niet te hulp schiet, zal de oudste meme-munt waarschijnlijk steeds verder naar beneden dalen op de lijst.

Dogecoin koers  grafiek
Dogecoin koers 1-uur grafiek

 

De koers van Monero keldert nu de belangrijkste privacymunt ter wereld van Binance wordt verwijderd

De meeste altcoins doen het uitstekend. Sommigen doen het gewoon goed. Maar er is één altcoin die het op dit moment heel erg slecht doet. Terwijl andere munten en tokens sterk stijgen, is de prijs van Monero (XMR) in slechts zeven dagen met ruim 27% gedaald.

De populairste privacymunt ter wereld daalde plotseling nadat er nieuws uitbrak over de verwijdering van XMR uit Binance. XMR wordt op 20 februari van het handelsplatform van Binance verwijderd, samen met een paar andere altcoins, waaronder ANT, MULTI en VAI.

Volgens de officiële verklaring beoordeelt Binance periodiek elk digitaal activum dat op de beurs wordt vermeld, om ervoor te zorgen dat het blijft voldoen aan de normen die door de beurs worden verwacht. Wanneer een munt of token niet langer voldoet aan de normen van Binance, wordt er een diepgaande beoordeling uitgevoerd om deze mogelijk te verwijderen.

Het is niet duidelijk waarom Binance plotseling besloot dat Monero – een van de oudste cryptocurrencies ter wereld die bekend staat als extreem veilig, gedecentraliseerd en met daadwerkelijke gebruiksscenario’s – niet langer voldoet aan de criteria om op het platform te worden vermeld. Veel leden van de Monero-gemeenschap speculeren dat Binance, geplaagd door talloze juridische problemen, heeft besloten om XMR te verwijderen om toezichthouders tevreden te stellen die mogelijk bijzonder boos zijn over een cryptocurrency waarvan bekend is dat deze mensen daadwerkelijke privacy kan bieden.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram