CryptoQuant verwacht een Bitcoin koers van $112.000 al in 2024

Jaartal 2024 waarbij de 0 is vervangen voor een Bitcoin munt  

Het on-chain data-analysebedrijf CryptoQuant is met een nieuw bull-case voorspelling voor de Bitcoin koers voor 2024 naar buiten gekomen. De doelstellingen worden grotendeels bepaald door de toenemende stromen naar spot Bitcoin ETF’s. Hoe meer fondsen deze ETF’s in bezit hebben, hoe meer spot Bitcoin de ETF-aanbieders zullen kopen. Het lijkt erop dat in de maand waarin deze spot Bitcoin ETF’s werden verhandeld, de instroom in deze fondsen groter was dan aanvankelijk verwacht. Sinds vorige week hebben spot Bitcoin ETF's meer dan 192.000 BTC gekocht en in bezit. 

Bitcoin koers van $55.000 tot $112.000 in 2024

CryptoQuant gaf dit jaar een basisscenario van $55.000 als bodemdoelstelling voor de Bitcoin koers. Maar als de instroom in het huidige tempo doorgaat, suggereert CryptoQuant dat de prijs van Bitcoin in 2024 wel $112.000 zou kunnen bereiken. De CEO van CryptoQuant, Ki Young Ju, gaf aan hoe het bedrijf op een dergelijk prijsdoel terechtkwam.

 

 

X-post Ki Young Ju 

Het koersdoel is een van de meest optimistische in de crypto-industrie en impliceert dat de Bitcoin koers een potentiële winst van meer dan 130% ten opzichte van de huidige prijs behaald.

Ju gebruikt ook een verhouding die de marktkapitalisatie van Bitcoin meet ten opzichte van de gerealiseerde kapitalisatie. Als we deze verhouding gebruiken, is een score van 3,9 historisch gezien een korte termijn top voor Bitcoin. Ju zegt dat de Bitcoin koers bij 3,9 het doel van $112.000 zou bereiken.

X-post Ki Young Ju 

Bitcoin ETF's bereiken een belangrijke mijlpaal na de eerste handelsmaand

Vanaf vrijdag hebben spot Bitcoin ETF’s al een belangrijke mijlpaal bereikt in slechts hun eerste handelsmaand op de markt. Deze fondsen hebben nu na slechts twintig handelssessies na goedkeuring door de SEC, meer dan $10 miljard aan beheerd vermogen (AUM) behaald.

De grootste BTC-bezitter komt niet als een verrassing, aangezien Blackrock al ongeveer $4 miljard aan fondsen onder beheer heeft. De Ark21Shares Bitcoin ETF (ARKB) heeft ook de mijlpaal van $1 miljard bereikt, terwijl Fidelity na Blackrock de tweede plaats inneemt met $3,4 miljard aan beheerd vermogen. Nu de Bitcoin koers terugkeert naar zijn recente hoogtepunten, is het waarschijnlijk dat de koerscorrectie die volgde op de goedkeuring nu voorbij is. Op het moment van schrijven, handelt Bitcoin net boven de $48.000 en is de afgelopen zeven dagen met ongeveer 12% gestegen.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram