Skip to main content

Bitcoin nieuws

BTC ETF's behalen $10 miljard mijlpaal, Bitcoin koers rally op komst?

aantal BTC munten op een rijtje die toenemen in groote met rode stijgende pijl daarboven wat stijgende Bitcoin koers symboliseert 

De Bitcoin (BTC) Spot Exchange Traded Funds (ETFs) die in januari lanceerden zien een massale instroom van kapitaal. In totaal beheren de fondsen na slechts een maand tijd al $10 miljard aan vermogen. Een mooie mijlpaal die analisten en beleggers enthousiast stemt over de toekomst van de Bitcoin koers. Volgens een populaire analist kunnen we zelfs een Bitcoin koers van $180.000 verwachten in 2025. 

 

 

Sinds de lancering van de eerste BTC Spot ETFs op de Amerikaanse beurzen op 11 januari zien we grote kapitaal instromen. In iets meer dan 20 handelsdagen op de beurs is er al $10 miljard aan fondsen binnengestroomd. Daarmee behoren de Bitcoin ETFs tot een van de populairste fondsen in de gehele ETF markt.

BlackRock in Fidelity grootste winnaars Bitcoin ETFs

Met name de fondsen van de gevestigde namen doen het goed. Zo heeft het iShares Bitcoin Trust fonds (IBTC) van BlackRock al meer dan $4 miljard aan vermogen in beheer. Daarmee is het de grootste Bitcoin ETF te midden van de 9 verschillende fondsen. Ook het fonds van Fidelity, een grote Amerikaanse vermogensbeheerder, doet het goed met bijna $3,5 miljard aan beheerd vermogen. 

X-post Bitmex research 

Een groot deel van de fondsen komt hoogstwaarschijnlijk direct van de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). Grayscale beheerde voor de lancering van de Spot ETFs al een BTC fonds dat een derivaat betrof. Doordat er weinig alternatieven waren, kende dit fonds veel klanten, maar nu er 8 concurrerende Spot Bitcoin ETFs bij zijn gekomenm, ervaart GBTC tot nu toe ruim $6 miljard aan uitstroom van kapitaal. 

Bitcoin koers voorspelling van $180.000

Het positieve sentiment rondom Bitcoin en de rest van de cryptocurrency markt is groot. Dat positieve sentiment heeft ook post gevat bij de bekende crypto analist Pentoshi, die een $180.000 prijsvoorspelling deelde voor de Bitcoin koers in 2025. Dit zou betekenen dat de grootste cryptocurrency in de komende 22 maanden met bijna 280% in waarde kan gaan stijgen. 

X-post Pentoshi

De analist baseert zijn voorspelling op fundamentele ontwikkelingen. De komst van Bitcoin Spot ETFs brengt veel institutioneel vermogen naar de populaire crypto. Daarnaast heeft de munt een maximaal aanbod van 21 miljoen, wat er logischerwijs voor zal zorgen dat de Bitcoin koers wel omhoog moet gaan bij toenemende vraag. 

Momenteel is de invloed van de Bitcoin ETF’s op de BTC koers ook merkbaar. In de afgelopen week heeft de munt een sterke prijs rally in gang gezet van ruim 11%. Momenteel staat de Bitcoin koers op bijna $48.000, een stuk hoger dan de lokale bodem van $38.000 op 23 januari dit jaar. 

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram