Bitcoin koers voor het eerst sinds november 2021 weer boven $50.000

Raket met BTC logo stijgt op met '$50.000' op achtergrond en symboliseert de Bitcoin koers die boven S50.000 stijgt 

De recente rally voor crypto’s zette zich voort in de sessie van maandag, toen de Bitcoin koers voor het eerst sinds november 2021 door het prijsniveau van $50.000 steeg. Na een correctie tot slechts $38.000, na de goedkeuring van de spot Bitcoin ETF’s in januari, heeft Bitcoin al zijn verliezen goedgemaakt en bereikte een nieuw 52-weeks hoogtepunt. Een groot deel van de terugval werd toegeschreven aan een sell the news mentaliteit bij beleggers, hoewel inmiddels is gebleken dat dit voornamelijk te wijten was aan de uitstroom van Bitcoin uit de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC).

 

  

Bitcoin koers houdt zich sterk vlak boven $50.000

Deze uitstroom is de laatste tijd vertraagd en Bitcoin is opnieuw een FOMO-zone van prijsontdekking binnengegaan. Op het moment van schrijven beweegt de Bitcoin koers iets boven de $50.000 en heeft het de afgelopen zeven dagen meer dan 17% gewonnen. Deze stap heeft het sentiment in de crypto-industrie een boost gegeven en de wereldwijde cryptomarkt met bijna 4,0% omhoog geduwd naar een totale marktwaarde van $1,87 biljoen. De Bitcoin koers staat nu op het hoogste punt sinds het in november 2021 een recordhoogte van $69.000 bereikte. In oktober 2023 stond de Bitcoin koers op slechts $23.000, wat nog maar eens duidelijk maakt hoe groot de koersbeweging was in slechts een paar maanden tijd.

Bitcoin koers grafiek
Bitcoin koers 15-minuten grafiek

 

Altcoins sluiten zich aan bij Rally terwijl de markt zich richt op ETH ETF's

Zoals te verwachten was, vlogen altcoin koersen maandag hoger\, zij aan zij met de Bitcoin koers. Ethereum won ruim 6,0% en klom weer boven het prijsniveau van $2.600. Solana voegde nog eens 8,0% toe en handelt momenteel boven de $114. SOL heeft Binance’s BNB Coin opnieuw ingehaald en heeft nu de vierde grootste marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies.

Maandag werd ook bekend dat financiële instelling Franklin Templeton ook een spot ETH ETF heeft aangevraagd. De fondsbeheerder ging een tijdje terug viraal, omdat hij de Bitcoin-laserogen aan zijn logo van Benjamin Franklin had toegevoegd toen de spot Bitcoin ETF’s werden goedgekeurd. Nu sluit Franklin Templeton zich aan bij bedrijven als Blackrock, Fidelity, 21Shares en Ark Invest, VanEck, Grayscale en Invesco die al spot-ETH-aanvragen hebben ingediend bij de SEC.

Vanaf februari heeft de SEC alle beslissingen over een spot ETH ETF uitgesteld. JPMorgan is van mening dat de kans kleiner is dan 50% dat een spot ETH ETF vóór mei door de SEC zou worden goedgekeurd. Toch geloven velen in de sector dat goedkeuring onvermijdelijk zal zijn en dat Ethereum koers de volgende zou kunnen zijn die omhoog schiet onder invloed van de ETF-FOMO die ook de Bitcoin koers de afgelopen maanden zo hard heeft opgestuwd.

Bekende Nederlandse crypto-trader positief over Ethereum en Bitcoin

Ook de van X en Youtube bekende crypto-trader Michael van de Poppe is van mening dat Ethereum de komende maanden in de schijnwerpers zal staan. Hij heeft al eerder aangegeven dat hij een outperformance van de ETH koers verwacht ten opzichte van de rest van de markt.

X-post Michael van de Poppe 

Maar ook over de nabije toekomst van de Bitcoin koers en de rest van de cryptomarkt is deze bekende Nederlandse trader zeer positief.

X-post over BTC van Michael van de Poppe

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram