Skip to main content

Bitcoin nieuws

Veteraan analist: Bitcoin koers van $600.000 mogelijk in 2026

BTC munten met scherm met Bitcoin koers grafiek op achtergrond 

Nu de cryptocurrency-markt hernieuwde kracht ervaart, trekt vooral Bitcoin (BTC) aanzienlijke aandacht, met voorspellingen dat de Bitcoin koers in 2026 kan oplopen tot $600.000. Deze optimistische vooruitzichten worden gedeeld door verschillende marktanalisten en handelaren die een combinatie van technische ontwikkelingen en macro-economische factoren zien, als belangrijke aanjagers van deze potentiële stijging.

Bitcoin koers tussen $200.000 en $600.000 in 2026

Tuur Demeester, een adviseur en vroege Bitcoin-evangelist, heeft voorspeld dat de Bitcoin koers in 2026 naar tussen de $200.000 en $600.000 zou kunnen stijgen. Demeesters voorspelling wordt beïnvloed door de potentiële mondiale reddingsoperaties voor banken, die volgens hem biljoenen dollars in de economie zouden kunnen injecteren, waardoor de Bitcoin koers zou kunnen worden aangewakkerd en wat zelfs zou kunnen leiden tot een prijs explosie. Hij benadrukt dat de prijsstijging van Bitcoin naar $50.000 deze week, te midden van de lancering van Bitcoin Exchange-Traded Funds (ETF's) en de komende Bitcoin halving in april, nog maar het begin is.

 

 

De halvering van de blocksubsidies, die de creatie van nieuwe Bitcoin moet verminderen, zal, in combinatie met de toegenomen vraag van ETF's, naar verwachting extra druk uitoefenen op het beschikbare aanbod van Bitcoin. Demeester, bekend vanwege het nauwkeurig voorspellen van de meest recente all time high van de Bitcoin koers, verwacht dat deze factoren, samen met systemische problemen in het Amerikaanse banksysteem, de Bitcoin koers aanzienlijk zullen beïnvloeden. De analist voorspelt een keerpunt bij $50.000, wat de interesse van de mainstream particuliere beleggers in Bitcoin zou kunnen wekken.

X-post Tuur Demeester

Positieve signalen van de optiemarkt 

Naast de analyse van Demeester, is er sprake van een merkbaar bullish sentiment onder handelaren. Dit wordt vooral duidelijk op de optiemarkt. Tijdens het weekend werd een aanzienlijk aantal callopties tegen uitoefenprijzen van $65.000, $70.000 en $75.000 verhandeld op Deribit, de toonaangevende beurs voor crypto-opties. Deze activiteit weerspiegelt een bullish marktsentiment, dat doet denken aan de bullmarkttrends van 2020-2021. Kelly Greer, Head of Americas Sales bij Galaxy, merkte op dat deze trend duidt op een positieve kijk op Bitcoin, waarbij investeerders bereid zijn een premie te betalen voor deze posities.

De bullish stromen op de optiemarkt zijn historisch gezien betrouwbare indicatoren voor naderende bewegingen in de Bitcoin koers. De concentratie van open interest in calls van $50.000 en het kopen van hogere strike calls geeft aan dat geavanceerde marktdeelnemers optimistisch zijn over de toekomst van Bitcoin. De recente stijging van de cryptocurrency naar $50.000, bijna een verdubbeling sinds begin oktober, wordt deels toegeschreven aan de sterke instroom van kapitaal in de gloednieuwe spot Bitcoin ETF’s en een groeiende perceptie van Bitcoin als een levensvatbare investering.

Mogelijke winstnemingen op korte termijn 

De markt is echter niet zonder waarschuwingssignalen. De 14-daagse relatieve sterkte-index (RSI) voor Bitcoin is boven de 70 gestegen, wat wijst op een ‘overbought’ situatie. Dit suggereert dat de markt zou kunnen vertragen of even op adem kan komen. Alex Kuptsikevich, een senior analist bij FxPro, adviseert voorzichtigheid, gezien het potentieel voor winstnemingen op de korte termijn.

Een andere dreigende zorg is de impact van Genesis, een failliete cryptogeldverstrekker, die mogelijk $1,6 miljard aan cryptocurrencies verkoopt. Deze stap zou de marktprijzen kunnen beïnvloeden als deze wordt goedgekeurd door een Amerikaanse rechter. Ondanks deze potentiële tegenwind blijft het algemene sentiment optimistisch, waarbij vermogende spelers en institutionele beleggers steeds meer wedden op de levensvatbaarheid van Bitcoin en de stijging van de Bitcoin koers op de lange termijn.

Lange termijn vooruitzichten voor de Bitcoin koers zijn positief 

Samenvattend dragen de combinatie van macro-economische factoren, technische ontwikkelingen zoals de halvering van de bloksubsidies en de groeiende acceptatie van Bitcoin ETF’s bij aan bullish vooruitzichten voor Bitcoin. Hoewel voorzichtigheid is geboden gezien de ‘overbought’ omstandigheden en potentiële markt-beïnvloeders zoals het cryptocurrency-bezit van Genesis, wijst de algemene consensus onder analisten en handelaren op een veelbelovende toekomst voor Bitcoin, waarbij de Bitcoin koers deze bull-cyclus mogelijk ongekende hoogten zal bereiken.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram