Skip to main content

Bitcoin nieuws

Ethereum koers klaar voor rally in aanloop naar de Dencun upgrade

Ethereum munten met het woord 'Dencun'  

De Ethereum koers is klaar voor een grote rally, aldus analisten. Het netwerk van de populaire altcoin is sterk bezig om nieuwe ontwikkelingen te realiseren zoals de Dencun upgrade. Deze nieuwe upgrade zal onder andere de transactiekosten op het netwerk verlagen. Analisten verwachten dat de nieuwe ontwikkelingen mogelijk ook voor een flinke stijging van de Ethereum koers kunnen zorgen. Vandaag leek de Ether daar al een voorschotje op te nemen aangezien het op het moment van schrijven op een winst van 4,2% staat in de afgelopen 24 uur. Daarmee kwam de ETH koers boven de 2700 dollar en dat hebben we al een tijdje niet meer gezien.

 

 

Ethereum koers grafiek
Ethereum koers 15-minuten grafiek

 

De Dencun upgrade zal naar verwachting live gaan op 13 maart. Dat zal gebeuren na het slot 8626176. Met de komst van de upgrade zullen de transactiekosten omlaag gaan. Dit wordt gedaan door zogeheten data blobs te gebruiken, oftewel een nieuwe manier om data op te slaan. Door de lagere transactie kosten, met name voor het verkrijgen van data op het netwerk, wordt het aantrekkelijker voor ontwikkelaars. 

Ethereum koers boven de $3.000

Volgens analist Ryan Berckmans kan de nieuwe upgrade ook een flinke impact gaan hebben op de ETH koers. Volgens de analist kunnen we op termijn zelfs een prijs van $27.000 verwachten, bijna een 900% stijging ten opzichte van de huidige koers.  Op de korte termijn is $3.000 een belangrijke target voor de Ethereum koers. De samenloop van positief sentiment in de markt door de komst van een Bitcoin (BTC) Spot Exchange Traded Fund (ETF) en de lancering van de Dencun upgrade kunnen voor een opleving zorgen die de koers boven het belangrijke niveau van $3.000 weet te brengen. 

Komst van ERC404 brengt veel hype

Tegelijkertijd zien we ook een hype ontstaan rondom een nieuwe token standaard op het Ethereum netwerk. Het gaat om de ERC404 standaard die nieuwe functionaliteiten biedt voor crypto projecten. De standaard is speciaal ontwikkeld om het mogelijk te maken om voor een Non Fungible Token meerdere eigenaren te hebben. De standaard is nog niet een officieel geaccepteerde standaard en is puur voor experimentele doeleinden. 

De eerste munt die gebruik maakt van de nieuwe token standaard ervaart al een groot succes. De prijs van de munt is in korte tijd gigantisch gestegen. Slechts een paar weken geleden kon je het Pandora (PANDORA) token voor rond de $1.500 kopen, nu bevindt de koers zich boven de $22.500. Een stijging van maar liefst 1.400% in een paar weken tijd. Daarmee heeft het jonge project ondertussen al een marktwaarde van boven de $225 miljoen. Het project heeft maar 8.000 munten in het circulerende aanbod zitten waardoor de prijs per token erg hoog is. 

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram