Skip to main content

Bitcoin nieuws

Ripple CEO positief over ontwikkeling, maar Ripple koers blijft achter

Stapel XRP munten met Ripple koers grafiek op achtergrond 

De Ripple koers kent een paar groene dagen maar loopt achter ten opzichte van de rest van de crypto markt. Populaire munten zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) stegen maar liefst met 24,9% en 24,7% sinds het begin van deze maand terwijl de Ripple koers in die periode slechts met 12,5% opliep. Een mogelijke reden hiervoor is de verkoop van whales. Desondanks blijft de CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, positief over de toekomst van het bedrijf en netwerk.

 

 

Uitbreiding partnerships Ripple

In een interview met Bloomberg lichtte CEO Garlinghouse belangrijke mijlpalen van het Amerikaanse blockchain bedrijf toe. Zo heeft Ripple in het laatste kwartaal van vorig jaar een licentie verkregen om in verschillende grote markten te opereren. Onder andere een licentie in Singapore, verkregen bij de Monetary Authority of Singapore (MAS), en een vergunning in Ierland, verleend door de Centrale Bank van het land. 

Met de nieuwe vergunningen kan Ripple zijn activiteit uitbreiden in verschillende landen en markten, wat mogelijk nieuwe gebruikers kan aantrekken naar het XRP netwerk. In de afgelopen week kondigde het Amerikaanse tech bedrijf ook een overname aan van Standard Custody & Trust Company. Dit is een gereguleerd platform voor digitale activa in de Verenigde Staten. Met de aankoop versterkt het bedrijf zijn aanwezigheid in Amerika en ook de compliancy aan de wet- en regelgeving in het land. 

Bullish signaal voor de Ripple koers

De nieuwe partnerships zijn een positief teken voor het netwerk. Aan de andere kant laat het zien dat Ripple hard aan het werk is om hun compliancy aan lokale wet- en regelgeving te verbeteren. Daarnaast breiden ze hun markt uit in verschillende landen wat betere garantie biedt dat het XRP netwerk in de toekomst kan groeien. 

XRP whale verkoopt 47 miljoen munten

Terwijl de Ripple koers verder stijgt zien we opvallende activiteit van whales op het netwerk. Een whale heeft naar alle waarschijnlijkheid 47,4 miljoen XRP tokens verkocht, zo blijkt uit data van blockchain tracker Whale Alert. De munten hebben een gezamenlijke waarde van ongeveer $25,5 miljoen. De tokens werden overgemaakt van een onbekend whale adres richting de centrale exchanges Bitstamp en Bitso. Daarmee wordt sterk de suggestie gewekt dat deze munten worden verkocht. 

Ondanks de verkoop van de whale zit de Ripple koers in een opwaartse trend. De altcoin steeg in de afgelopen twee weken met 11,4% in waarde en beweegt momenteel rond een koers van $0,54 Daarmee heeft de munt in de afgelopen weken de belangrijke prijsgrens van $0,50 doorbroken en is het nu aan het vechten om de volgende weerstandsniveau van $0,55 te doorbreken. 

Ripple koers grafiek
Ripple koers 1-uur grafiek

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram