Coinbase (COIN)-aandelen stijgen met 13% na onverwacht sterk kwartaal

cryptomunten naast Coinbase app op mobiele telefoon

 

Donderdag zagen we nog een extra indicatie dat de crypto-bullmarkt terug is, toen Coinbase Global (NASDAQ: COIN) zijn winst over het vierde kwartaal rapporteerde. De resultaten overtroffen de verwachtingen van Wall Street toen Coinbase terugkeerde naar winstgevendheid als gevolg van stijgende cryptoprijzen en een toenemend aantal transacties. De aandelen van het bedrijf stegen tijdens de verlengde handelsuren met meer dan 13% en bereikten een nieuwe hoogste koers in 52 weken van $ 187,43.

 

Aandelenkoers Coinbase Global
Aandelenkoers Coinbase Global (NASDAQ: COIN), bron: Tradingview

 

Coinbase rapporteerde een winst van $1,04 per aandeel, vergeleken met de consensusschattingen van Wall Street van slechts $0,02 per aandeel. De omzet voor het kwartaal kwam uit op $953,8 miljoen, wat de consensusschattingen van $826,1 miljoen overtreft. Het handelsvolume in cryptovaluta in het vierde kwartaal bedroeg maar liefst $154 miljard, ruim boven de schattingen van $142,7 miljard.

 

 

Het is duidelijk dat het toegenomen transactievolume heeft geleid tot een grote toestroom van vergoedingen voor Coinbase. Het handelsvolume steeg vanaf het derde kwartaal ook met 100%, wat precies aangeeft wanneer de huidige crypto-bullmarkt werkelijk begon. Coinbase staat op het punt een van de belangrijkste winnaars te worden van de huidige crypto-bull run na de ineenstorting van FTX en het harde optreden van de toezichthouders tegen de mondiale cryptoleider Binance. Het bedrijf heeft onlangs zijn activiteiten uitgebreid naar Canada en Europa en wil in 2024 blijven uitbreiden in de eurozone.

Coinbase-leiders zeggen dat Spot Bitcoin ETF's een win-winsituatie zijn

Veel investeerders wezen op de goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s als negatief voor Coinbase. Waarom? Welke behoefte zouden mensen hebben om Bitcoin te kopen op een crypto-exchange zoals Coinbase, als ze de mogelijkheid hebben om via hun brokeraccount in Bitcoin te investeren?

Er blijkt echter voldoende interesse te zijn om crypto’s rechtstreeks bij Coinbase te kopen. Hoe laag de kosten voor een ETF ook zijn, ze zijn nog steeds veel hoger dan een transactie op Coinbase. De meeste niet-casual crypto-investeerders zijn ook meer geïnteresseerd in het zelf bezitten van Bitcoin en andere crypto’s dan het in handen te laten van een instelling als Blackrock.

Coinbase biedt daarnaast ook de bewaardiensten voor 8 van de top 10 spot Bitcoin ETF's die in de Verenigde Staten zijn genoteerd. Ze verdienen dus ook aan het succes van de ETF's. Recente cijfers laten zien dat Blackrock alleen al bijna 110.000 BTC bezit, met een waarde van meer dan $5,7 miljard. Als je Fidelity, de op één na grootste ETF, erbij optelt, stijgt dat aantal naar bijna 200.000 BTC ter waarde van meer dan $10 miljard. Coinbase doet fantastisch werk door zowel crypto-enthousiastelingen te boeien als een integrale rol te spelen in het mainstream worden van Bitcoin via institutionele partnerschappen.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram