Skip to main content

Bitcoin nieuws

Waar kan de Solana koers naartoe in deze bull-cyclus?

SOL logo met Solana koers grafiek op achtergrond 

De Solana koers heeft onlangs een aanzienlijke rally meegemaakt, met een winst van ruim 20% in de week voorafgaand aan 14 februari, waardoor de koers naar ongeveer $118 is gestegen en het BNB van Binance in marktkapitalisatie heeft overtroffen. Deze stijging heeft Solana naar de derde plek in de mondiale crypto-markt gedreven, exclusief stablecoins, en heeft geleid tot discussies over het potentieel ervan om boven de, in december 2023 gevormde, top van $124 uit te breken. De all-time high van de Solana koers stamt nog uit de vorige bullmarkt en staat op $260 op 6 november 2021. De bullish trend voor SOL lijkt momenteel te worden aangedreven door factoren als airdrops en de gebruiksvriendelijkheid en betaalbaarheid van het netwerk in vergelijking met concurrenten.

 

 

Solana koers grafiek
Solana koers week-grafiek

Netwerkstoring heeft weinig invloed op Solana koers 

Ondanks een recente netwerkstoring op 6 februari, die vijf uur duurde en aanleiding gaf tot een gecoördineerde software-update onder de validators, bleef de Solana koers onaangetast. Het vermogen van Solana om snel upgrades te implementeren, in tegenstelling tot het langzamere tempo van Ethereum Virtual Machine (EVM)-compatibele netwerken, wordt als een positief aspect gezien. Het netwerk heeft alleen al de afgelopen week maar liefst 91,4 miljoen transacties verwerkt, wat zijn imposante capaciteit aantoont.

Er zijn echter zorgen over de duurzaamheid van de rally van Solana. Uit netwerkgegevens blijkt dat het aantal actieve adressen met 29% is afgenomen en dat het volume de afgelopen week slechts met 4% is gestegen. Ter vergelijking: BNB Chain en Polygon zagen de DApps-volumes met bijna 30% stijgen. Hoewel de huidige activiteit van Solana lager is dan die van BNB Chain, blijven de lange termijnvooruitzichten voor SOL optimistisch, vooral als de DApps-activiteit toeneemt, aangedreven door airdrops of andere factoren.

Succes van memecoin Bonk op de Solana blockchain 

In een andere ontwikkeling heeft de op Solana gebaseerde memecoin Bonk (BONK) de aandacht getrokken met een piek van 7% na nieuws over een mogelijke samenwerking met het Europese fintech-bedrijf Revolut. Een voorgestelde "Learn and Earn Campaign" heeft tot doel het gebruikersbestand van Bonk met een half miljoen gebruikers uit te breiden. Revolut, met 38 miljoen gebruikers en actief in meer dan 50 landen, zou slechts 1,3% van zijn gebruikersbestand nodig hebben om dit doel te bereiken. De campagne, die wacht op goedkeuring van BonkDAO, is van plan Revolut-gebruikers te stimuleren met een beloning van $ 1,2 miljoen.

BonkDAO moet de campagne nog officieel goedkeuren, maar zeven van de twaalf stemgerechtigde leden hebben al vóór gestemd, en er is nog maar één stem nodig om het goedkeuringsquorum te bereiken. Indien de campagne wordt goedgekeurd, zal deze uit twee 'golven' bestaan. De eerste is gericht op ‘organische groei’ na de lancering van BONK op Revolut, waarna de Learn and Earn-campagne wordt gelanceerd.

Wat kunnen we van de Solana koers verwachten? 

De Solana koers heeft de afgelopen tijd flink geprofiteerd van de populariteit van memecoin Bonk, naast alle eerder genoemde katalysatoren. De verwachtingen onder analisten voor de Solana koers zijn dan ook hoog gespannen. Van voormalig Goldman Sachs hedgefund manager en huidig RealVision CEO, Raoul Pal is bijvoorbeeld bekend dat hij het grootste deel van zijn Ethereum, nog voor aanvang van de huidige bullmarkt, heeft ingewisseld voor Solana. Niet omdat hij minder bullish over Ethereum is geworden, maar omdat hij een nog betere prestatie verwacht van de Solana koers.

We zullen natuurlijk moeten afwachten hoe een en ander in de toekomst gaat verlopen, maar als de huidige bullcyclus enigszins lijkt op de vorige crypto-bullcycli, dan zou een Solana koers van $1000 aan het eind van de huidige bullmarkt tot de mogelijkheden kunnen behoren.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram