Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers overtreft $52.000 en boekt weekwinst van 10,0%

Scherm met daarop: BTC/USD en de Bitcoin koers grafiek 

Bitcoin (BTC) gedraagt zich als een op hol geslagen goederentrein nu ‘s werelds grootste cryptovaluta hogere prijsniveaus blijft claimen. Vorige week bereikte de Bitcoin koers $48.000 onder invloed van de bullish seizoensinvloeden van de Chinese Nieuwjaarsweek. Deze week bereikte Bitcoin de $52.000 en herwon een marktkapitalisatie van $1 biljoen. De afgelopen week is de Bitcoin koers met meer dan 10,0% gestegen, hoewel het enige weerstand lijkt te ondervinden op $52.000. Sommige analisten pleiten voor een gezonde terugval voordat er weer een stap hogerop wordt gezet. De BTC koers is nu aanbeland op een sterk niveau van lange termijnweerstand, dat een einde maakte aan de rally’s in september en december 2021. Dus een correctie vanaf dit niveau, of op z’n minst een korte pauze, zou niet vreemd zijn.

 

 

Bitcoin koers grafiek
Bitcoin koers 2-uur grafiek

 

Toenemend handelsvolume indicator voor hogere Bitcoin koers 

De instroom voor spot Bitcoin ETF's blijft het cryptonieuws domineren. Blackrock alleen al bezit al voor meer dan $6 miljard aan Bitcoin. Als je Fidelity meetelt, groeit dat getal tot ruim $10 miljard. Samen bezitten de twee bedrijven nu meer dan 191.657 BTC, een aantal dat zal blijven stijgen naarmate er meer geld naar de ETF’s stroomt. Onnodig om te vermelden dat dit zeer bullish is voor de Bitcoin koers! 

De laatste rally van Bitcoin ging gepaard met aanzienlijk hogere handelsvolumes, wat altijd een bullish indicator is. Toch zou een korte periode van consolidatie om de eerdere steunniveaus te versterken als gezond worden beschouwd. Analisten van 10xResearch geven aan dat de Bitcoin koers, bij het volgende niveau hoger, het volgende weerstandsniveau rond de $57.000 zou benaderen.

Ethereum stijgt met 12% en Solana blijft hangen terwijl Altcoins meedoen aan de rally

Ethereum presteerde deze week het beste van de large-cap crypto's, steeg met bijna 12% en herwon kortstondig het prijsniveau van $2.800. Het aanhoudende geroezemoes over spot ETH ETF's heeft de prijs van Ethereum hoger gedreven, nu handelaren een terugwinning van het $3.000-niveau in het vizier hebben. Eerder deze week diende Franklin Templeton zijn aanvraag voor een spot ETH ETF in bij de SEC, in de voetsporen van Blackrock, Fidelity en Ark Invest, om er maar een paar te noemen.

Solana had eindelijk een slechte week, aangezien de gloeiend hete crypto slechts ongeveer 2,0% won. Na maanden van verzengend hete rally's, heeft de Solana koers enige weerstand gevonden rond de $118. Macro-analist Raoul Pal heeft onlangs zijn zeer bullish koersdoelen voor zowel SOL als ETH voor deze volgende bull-cyclus bekendgemaakt. Pal ziet dat ETH tussen de $15.000 en $20.000 zal stijgen, terwijl hij verwacht dat SOL tussen de $750 en $1.000 zal stijgen. Er moet ook worden opgemerkt dat crypto-bullmarkten historisch gezien 12 tot 18 maanden na de Bitcoin halving eindigen. Dit betekent dat de huidige rally nog maar net is begonnen en nog een lange weg te gaan heeft, aangezien de halving pas in april plaatsvindt.

 

Bitcoin halvings afgezet tegen de Bitcoin koers
Bitcoin halvings afgezet tegen de Bitcoin koers

Coinbase aandelen stijgen na verrassend goede winstcijfers

De aandelen van cryptobeurs Coinbase (NASDAQ: COIN) stegen donderdagavond tijdens de uitgebreide handel met 13% na het winstrapport over het vierde kwartaal. Het bedrijf overtrof de verwachtingen van Wall Street met een winst van $1,04 per aandeel, vergeleken met een verwachte winst van slechts $0,02 per aandeel. Het was het eerste winstgevende kwartaal van Coinbase in bijna twee jaar. De opbrengsten kwamen ook hoger uit dan verwacht, namelijk $953,8 miljoen, vergeleken met schattingen van $818,36 miljoen.

Het handelsvolume steeg met 100% vergeleken met het voorgaande kwartaal en het totale handelsvolume bedroeg $154 miljard. Coinbase profiteert ook duidelijk van de recente goedkeuring van de spot Bitcoin ETF’s. Velen geloofden dat het bedrijf een afnemend handelsvolume zou zien, maar het bleek dat dit niet het geval is. Coinbase is ook de bewaarpartner voor 8 van de top 10 spot Bitcoin ETF's die in de VS worden verhandeld.

Het aandeel steeg naar een nieuwe hoogste prijs in 52 weken van $193,64 voordat het richting het slot van vrijdag weer wat zakte. De aandelen sloten de week nog steeds af op een prijs van $180,31, wat de marktkapitalisatie van het bedrijf op $43,14 miljard bracht.

Bitcoin mining aandelen en Spot Bitcoin ETF's profiteren van hogere BTC koers 

Het was opnieuw een sterke week voor Bitcoin-mining aandelen, aangezien Hive, Hut8 Mining en CleanSpark allemaal meer dan 20% wonnen. De winstgevendheid van deze bedrijven is rechtstreeks gekoppeld aan de Bitcoin koers, dus het mag geen verrassing zijn dat dit momenteel een van de populairste sectoren op de markt is.

Ten slotte sloot de iShares Bitcoin Trust (IBIT) de week af met de beste wekelijkse prestatie tot nu toe. De aandelen van de ETF voegden 7,55% toe, waardoor de marktkapitalisatie van het fonds groeide tot meer dan $118 miljard. Vroege investeerders die in eerste instantie wat verliezen leden, zijn nu duidelijk winstgevend en zouden winst moeten blijven zien zolang de Bitcoin koers blijft stijgen.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram