Skip to main content

Bitcoin nieuws

Altcoin nieuws - Bullrun zet door en altcoins doen het uitstekend!

Cryptocurrency nieuws 

De bullrun gaat door! Bitcoin is de afgelopen week met 7% gestegen en de BTC koers heeft eindelijk het enorm belangrijke weerstandsniveau van $50.000 overtroffen. Nu lijkt het erop dat de sky de limit is: de adoptie van cryptovaluta vordert snel en veel altcoins doen het zelfs beter dan Bitcoin. Er is veel goed nieuws, dus laten we meteen beginnen met het meest interessante altcoin-nieuws van de afgelopen 7 dagen!

Top Altcoins stijgen terwijl de Bull Run steeds meer momentum krijgt

Bitcoin is nu meer dan $51.600 waard, en de totale wereldwijde marktkapitalisatie voor cryptovaluta is bijna klaar om opnieuw de $2 biljoen te overschrijden. Maar hoewel de Bitcoin-dominantie nog steeds ruim 50% bedraagt – wat betekent dat meer dan de helft van de wereldwijde marktkapitalisatie voor cryptovaluta aan BTC wordt toegeschreven – doen altcoins het ook erg goed.

De meest prominente altcoin, Ethereum (ETH), presteert uitstekend. In de afgelopen 7 dagen is de ETH koers met meer dan 10% gestegen. Momenteel is 1 ETH ongeveer $2.800 waard, en de meeste experts zijn ervan overtuigd dat Ethereum het niveau van $3.000 zeer binnenkort zou kunnen doorbreken. Bovendien zou de Ethereum koers kunnen zijn gestegen door geruchten die beweren dat een spot Ethereum ETF al in maart zou kunnen worden goedgekeurd. Veel experts hebben echter verklaard dat een goedkeuring in maart van de eerste spot Ethereum ETF uiterst onwaarschijnlijk zou zijn, en dat de vroegste realistische datum van goedkeuring eind mei is.

 

 

Ethereum koers grafiek
Ethereum koers 1-uur grafiek

 

Natuurlijk is Ethereum niet de enige altcoin die het goed doet. Alle top 10 cryptocurrencies zijn de week in het groen geëindigd. BNB steeg met bijna 10%, Solana (SOL) met 2%, XRP met 5%, Cardano (ADA) met 14% en Dogecoin (DOGE) met 2%.

Kleinere altcoins doen het net zo goed, waarbij veel opmerkelijke munten en tokens met meer dan 10% stegen. Polygon (MATIC), Uniswap (UNI), Immutable (IMX), Kaspa (KAS), Stacks (STX), Filecoin (FIL), Hedera (HBAR) en Render (RNDR) zijn enkele voorbeelden van altcoins die dubbelcijferige winst boekten in de afgelopen 7 dagen.

VeChain-upgrades geven enorme boost aan VET koers

Terwijl alle altcoin-enthousiastelingen floreren, hebben VeChain (VET)-investeerders redenen om echt euforisch te zijn. VeChain overtrof de concurrentie volledig, aangezien de VET koers in slechts 7 dagen met maar liefst 51% steeg.

Het allerbelangrijkste is dat de huidige rally van VeChain gebaseerd lijkt te zijn op solide fundamenten. Het VeChain-ecosysteem ondergaat een heropleving, waarbij talloze upgrades en updates na elkaar worden uitgebracht.

In de afgelopen weken hebben VeChain-ontwikkelaars een nieuwe VeChain dApp Store geïntroduceerd, een nieuwe dApp-kit die is ontworpen om het maken van VeChain dApps veel eenvoudiger te maken, en een nieuwe wallet genaamd VeWorld die de vorige VeChainThor mobiele wallet verving.

Volgens het VeChain-team gaat de ontwikkeling van VeChain een periode van snelle vooruitgang in, omdat VET ernaar streeft te kunnen concurreren met volledig functionele slimme contractnetwerken zoals Ethereum, Solana of Cardano.

Vechain koers grafiek
Vechain koers 1-uur grafiek

 

TRON kondigt een Bitcoin Layer 2-oplossing aan

Hoewel TRON (TRX) uit de lijst van de top 10 van grootste cryptocurrencies is gevallen, hebben TRON-investeerders veel redenen om enthousiast te zijn. Ten eerste is de TRX koers de afgelopen week met bijna 9% gestegen. Maar wat de TRON-investeerders nog meer hyped maakt, is de nieuwe aankondiging van TRON-oprichter Justin Sun.

In een recente tweet kondigde Sun aan dat TRON DAO werkt aan het bouwen van een innovatieve Bitcoin Layer 2-oplossing. De nieuwe oplossing heeft tot doel blockchain-interoperabiliteit tussen TRX en BTC te introduceren. Hoewel er nog maar heel weinig details beschikbaar zijn over het nieuwe project, weten we dat het iets te maken zal hebben met stablecoins. Volgens Sun “zal deze oplossing een revolutie teweegbrengen in de manier waarop we denken over het gebruik van stablecoins binnen het Bitcoin-ecosysteem”.

Tron koers grafiek
Tron koers 1-uur grafiek

 

Wil de echte Satoshi alsjeblieft opstaan? Hilariteit ontstaat tijdens het proces tegen Craig Wright

Twee weken geleden werd de Australische computerwetenschapper Craig Wright voor het Britse Hooggerechtshof gedaagd vanwege een proces geïnitieerd door de Crypto Open Patent Alliance (COPA). De rechtszaak heeft tot doel vast te stellen of Wright, bijgenaamd ‘Faketoshi’ door de Bitcoin-gemeenschap, terecht beweert Satoshi Nakamoto, de maker van Bitcoin, te zijn.

Wright, die ook beweert dat zijn illegale versie van Bitcoin genaamd Bitcoin SV (BSV) “de originele Bitcoin” is, getuigde vorige week, toen hij ervan werd beschuldigd te liegen, zijn verhaal vele malen te veranderen en irrelevante beschuldigingen te uiten. Deze week getuigde Wrights zus Danielle DeMorgan namens haar broer.

Volgens DeMorgan was Wright rond 2007 of 2008 “aan iets aan het werken in een kamer vol computers”, wat in haar ogen een onmiskenbaar bewijs is dat Wright Bitcoin heeft gecreëerd. Nog steeds niet overtuigd dat Craig Wright Satoshi Nakamoto is? Blijkbaar geldt dat ook voor de markt: Bitcoin SV blijft in waarde dalen en heeft de afgelopen zeven dagen nog eens 3% van zijn marktkapitalisatie verloren.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram