Skip to main content

Bitcoin nieuws

Crypto Rally zet door terwijl Ethereum koers bijna $ 3.000 bereikt

ETH munt met stijgende Ethereum koers grafiek op achtergrond 

De crypto koersen bleven dit weekend sterk, nu de wereldwijde marktkapitalisatie van cryptocurrencies opnieuw de $2 biljoen nadert. Bitcoin heeft enige weerstand ondervonden boven de $52.000, maar lijkt vandaag weer een poging te doen om door die zone heen te breken. Het wordt nu verhandeld op iets meer dan $52.400 en heeft de afgelopen zeven dagen meer dan 8,6% gewonnen. De Ethereum koers is de afgelopen tien handelsdagen boven zijn trading-range uitgestegen. De op één na grootste cryptocurrency ter wereld heeft de $2.900 overschreden en wil het belangrijke prijsniveau van $3.000 opnieuw claimen. Ethereum handelde voor het laatst boven de $3.000 in april 2022, toen het een zeer plotselinge top vormde en sindsdien terugvecht.

 

 

Ethereum koers sterk door verwachtte komst van een spot ETH ETF  

Er is de afgelopen weken veel ophef geweest rond Ethereum. Velen zijn van mening dat spot ETH ETF's de volgende zijn die door de SEC zullen worden goedgekeurd. Onlangs hebben Franklin Templeton en Ark Invest allebei spot-ETH-aanvragen ingediend bij de SEC, samen met andere instellingen zoals Blackrock en Fidelity. De beslissing over spot ETH ETF's is door de SEC uitgesteld, hoewel de meeste mensen geloven dat het onvermijdelijk is dat de fondsen zullen worden goedgekeurd. De Ethereum koers is de afgelopen 24 uur met meer dan 4,5% gestegen en de afgelopen zeven dagen met een indrukwekkende 16,9%.

Ethereum koers grafiek
Ethereum koers 15-minuten grafiek

 

Het niveau van $3.000 was in het verleden een uitdaging voor ETH om te verslaan. Zelfs in april 2022, toen ETH voor maar liefst $3.580 handelde, vervaagde het bullish momentum snel. De Ethereum koers daalde in de 40 dagen daarna met meer dan 45%, waardoor sommige beleggers zich nu afvragen of deze huidige rally hetzelfde lot zal ondergaan.

Bitcoin vertoont geen tekenen van vertraging nu $55.000 binnen handbereik is

Analisten bij Tyr Capital hebben een bullish mentaliteit in de aanloop naar de volgende Bitcoin halving in april. Het bedrijf heeft een koersdoel voor de korte termijn van $55.000 voor Bitcoin, voordat het later dit jaar zijn vorige hoogste prijs aller tijden overtreft met een koersdoel van $70.000. Analisten zijn ook van mening dat Ethereum de komende maanden meer aandacht dan Bitcoin zal trekken, aangezien de goedkeuring van spot ETH ETF’s waarschijnlijk in het verschiet ligt. Tyr Capital heeft een koersdoel voor 2024 van $ 5.000 voor Ethereum.

Historisch gezien is Bitcoin gemiddeld met ongeveer 30% gestegen in de aanloop naar eerdere halveringsgebeurtenissen. De huidige RSI van Bitcoin is nu ook boven de 80, wat een voorbode is geweest van grote stijgingen voor het token. Nu de volgende halvering plaatsvindt op 19 april, kunnen het een paar historische jaren worden voor crypto-investeerders. Het lijkt er dan ook op, dat het feest nog maar net begonnen is.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram