Bitcoin koers kwetsbaar boven $50.000 volgens deze analist

BTC munten liggen op scherm waarop de de Bitcoin koers wordt weergegeven 

Volgens crypto analist Justin Bennett kan de Bitcoin koers het moeilijk krijgen de komende weken. De analist geeft aan dat de grootste cryptocurrency in een kwetsbare positie zit zolang het boven de $50.000 handelt. Dit is onder andere te wijten aan de sterke weerstand die de koers ervaart op significante prijsniveaus.

De Bitcoin koers heeft een indrukwekkende paar weken achter de rug. Richting het einde van januari ondervond het een correctie die de prijs tot ongeveer $38.000 bracht. Vervolgens kwam de munt weer in opwaartse trend waardoor de koers nu op een waarde van $52.400 staat, bijna 38% hoger dan bijna een maand terug.

 

 

Bitcoin koers grafiek
Bitcoin koers 4-uur grafiek

 

Bitcoin koers kan terugzakken tot $46.000

Volgens Bennett zit de Bitcoin koers op een kritiek punt. Bitcoin ervaart sterke weerstand rond de $52.000 en $53.800 prijsniveaus. Wat betekent dat het lastig is voor de BTC prijs om hierboven uit te breken. Omdat de munt zo erg is gestegen in de afgelopen weken zitten veel investeerders op dit moment op een winstgevende positie. Dit kan de verkoopdruk verder opvoeren wat ervoor kan zorgen dat de Bitcoin koers een correctie gaat ervaren. De crypto analist vermoed dat een dergelijke correctie de bitcoin prijs kan laten zakken tot $46.000. Ten opzichte van de huidige koers betreft dit een daling van ruim 12%.

Continuatie van grote kapitaal instroom Bitcoin ETFs

De populariteit van de verschillende Spot Bitcoin Exchange Traded Funds (ETFs) blijft onverminderd doorzetten. De fondsen, die op 11 januari officieel gelanceerd werden op de Amerikaanse beurs, zagen vorige week een grote hoeveelheid kapitaal binnenstromen. Tussen 12 en 16 februari ontvingen de ETFs maar liefst $2,2 miljard aan vermogen. 

Inflow ETFs goed voor BTC koers

BlackRock, een van de grootste vermogensbeheerders in de wereld, was de meest succesvolle met in totaal $1,6 miljard aan kapitaal inflows in hun iShares Bitcoin Trust (IBIT). Het succes van de fondsen is ook terug te zien in de Bitcoin koers. De prijs van de munt is in de afgelopen twee weken met bijna 22% toegenomen in waarde. Dit succes is dan ook de reden dat beleggers nu een sterke focus hebben op Ethereum, aangezien er wordt verwacht dat er binnen afzienbare tijd een Spot ETF ETF zal worden goedgekeurd.

Kapitaalinstroom verschillende ETFs op de Amerikaanse markt
Figuur 1: Kapitaalinstroom verschillende ETFs op de Amerikaanse markt (bron; Bloomberg)

 

In bijgeleverde figuur zijn de ETF kapitaal inflow cijfers van Bloomberg te zien. Daarin is goed te zien hoe de IBIT fonds van BlackRock tot een van de populairste fondsen behoort in de gehele ETF markt. 

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram