Skip to main content

Bitcoin nieuws

Ethereum koers op weg naar $3.000 volgens deze indicator

Ethereum munt ligt bovenop een krant met  koersinformatie 

De Ethereum koers is bezig aan een sterke opwaartse trend. De populaire altcoin komt dicht bij de prijsgrens van $3.000 nadat het gisteren met bijna 4% in waarde was gestegen. De laatste keer dat de munt deze prijs had was in april van 2022, bijna twee jaar geleden. Een technische indicator signaleert een verdere rally tot boven de $3.000, zo oordelen sommige analisten. 

 

 

De ETH koers is in de afgelopen 2 weken flink gestegen. Begin februari zat de munt nog op een prijs van $2.300, nu is de koers ruim $2.900. Een stijging van bijna 25% in twee weken tijd. Daarmee komt de ETH prijs dicht bij de belangrijke psychologische prijsgrens van $3.000. 

Ethereum koers grafiek
Ethereum koers 2-uur grafiek

 

Fibonacci reeks op Ethereum koers

Technische analisten gebruiken zogeheten Fibonacci reeksen om belangrijke prijsniveaus aan te kaarten en een korte termijn prijsverwachting uit te voeren. Onder andere de $2.920 en $2.940 prijsniveaus vormen weerstand, opgevolgd door de belangrijke grens van $3.000. Als de ETH koers boven de eerste twee weerstanden weet te klimmen dan ligt een koers van $3.000 binnen handbereik. 

Hoewel deze $3.000 grens veel weerstand biedt, zorgen positieve factoren in de markt voor veel wind in de rug. De continue inflow van fondsen in de crypto markt door de komst van de Bitcoin (BTC) Spot Exchange Traded Funds (ETFs) in de markt hebben al miljarden aan nieuw kapitaal geïntroduceerd. Daarnaast zorgt de speculatie over een op handen zijnde Spot Ethereum ETF voor opwaartse druk op de koers. Dit is vergelijkbaar met wat we bij Bitcoin zagen in de maanden voorafgaand aan de goedkeuring door de SEC van de Spot BTC ETF’s.

Komst van Verkle Trees op Ethereum netwerk

Het Ethereum netwerk blijft continu ontwikkelen. Een van deze ontwikkelingen betreft de komst van Verkle Trees, dit is een nieuwe upgrade op het netwerk die staking kan gaan verbeteren. De technologie maakt het mogelijk om de block validatie, door zogeheten validators, uit te voeren zonder grote hoeveelheid data op te hoeven slaan. 

Oprichter van het Ethereum netwerk, Vitalik Buterin, is positief gestemd over de komst van Verkle Trees. Volgens Buterin betreft de upgrade een essentiële stap voor het netwerk om zogeheten “stateless” validatie mogelijk te maken. Dit betekent dat een validator niet de hele database , of blockchain, hoeft op te slaan om nieuwe blocks te kunnen valideren. Hij lichtte dit verder toe op social media:

 

“Ik kijk erg uit naar Verkle Trees. Ze zullen stateless validator-clients mogelijk maken, waardoor staking-nodes kunnen draaien met bijna nul ruimte op de harde schijf en ze zullen vrijwel onmiddellijk kunnen worden gesynchroniseerd”, aldus Vitalik Buterin op social media platform X. 

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram