Ethereum koers kan $3.000 nog niet vasthouden, maar analisten bullish

Ethereum koers op achtergrond met op voorgrond: Buy ETH/USDT 

De Ethereum koers bereikte dinsdag een belangrijke mijlpaal toen de op een na grootste cryptocurrency ter wereld voor het eerst sinds april 2022 het prijsniveau van $3.000 weer opeiste. Vergeleken met andere altcoins is ETH in 2024 achtergebleven op de markten, maar heeft de verloren tijd goedgemaakt in de afgelopen paar weken.

 

 

De Ethereum koers steeg gisteren in de loop van de middag naar een hoogtepunt van $3004, waarbij het de $3000-barrière dus net overschreed. Beleggers kregen echter al snel hoogtevrees en de koers zakte snel terug tot $2890. De bulls lieten het er echter niet bij zitten en startten een nieuwe aanval op de illustere $3k-barrière. De Ethereum koers liep weer snel op en bereikte kort na middernacht een waarde van $3034. Hierna volgde wederom een terugval tot onder het $3k-niveau en daar bevinden we ons nu nog steeds. Op het moment van schrijven beweegt de Ethereum koers rond $2925. De marktkapitalisatie van ETH bedraagt momenteel iets meer dan $351 miljard.

Ethereum koers grafiek
Ethereum koers 15-minuten grafiek

 

Ethereum koers kan gaan profiteren van Spot ETH ETF

Kenny Hearn, de Chief Investment Officer bij SwissOne Capital, heeft op de korte termijn niveaus van $3.150 en $3.300 als koersdoel voor Ethereum. Hearn voorspelt ook dat de Ethereum koers de komende maand minstens $3.600 zal bereiken, aangezien altcoins Bitcoin inhalen. Beleggingsonderneming Bernstein heeft verklaard dat de goedkeuring van een spot ETH ETF in mei een waarschijnlijkheid van ongeveer 50% heeft, met een waarschijnlijkheid van 100% ergens in de komende twaalf maanden. Hearn gelooft dat dit zal helpen om investeerders aan boord te krijgen die niet zo goed ingevoerd zijn in de wereld van crypto en niet goed weten wat ETH is of doet in vergelijking met Bitcoin.

Bernstein schreef ook dat Ethereum waarschijnlijk de enige andere cryptovaluta is die een spot-ETF krijgt in de Verenigde Staten. De analisten zijn van mening dat de unieke DeFi-stakingmogelijkheden van ETH zelfs zouden kunnen worden geïntegreerd in het ontwerp van de ETF, waardoor aandeelhouders stakingopbrengsten zouden krijgen die vergelijkbaar zijn met die van de huidige netwerkvalidators.

Solana koers worstelt tijdens de Ethereum rally

Het was een periode van consolidatie voor Solana, dat dit jaar een van de populairste crypto’s op de markt was. De Solana koers is afgevlakt en is deze week met meer dan 3,0% gedaald ten opzichte van andere bullish grafieken. Er zou enige vermoeidheid bij beleggers kunnen ontstaan bij Solana, omdat traders elders op zoek gaan naar het volgende token dat zich kan herstellen.

Traders zouden ook beïnvloed kunnen zijn door het Bernstein-rapport, dat het potentieel voor een spot-SOL ETF vrijwel teniet doet. Veel beleggers begonnen te denken dat Solana ook goedkeuring van de SEC zou kunnen krijgen voor een spot-ETF naast Bitcoin en Ethereum.

Solana koers grafiek
Solana koers 15-minuten grafiek

 

Volgens DefiLlama overschreed Solana onlangs de $2 miljard aan TVL of Total Value Locked (totale waarde die is vergrendeld in DeFi-contracten). Het is aanzienlijk gegroeid sinds december, toen het netwerk slechts $1 miljard TVL had, maar staat ver verwijderd van de bull run van 2021 toen Solana meer dan $10 miljard TVL had. Op het moment dat we dit schrijven is de Solana koers met ongeveer 3,0% gedaald en handelt rond de $106,50.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram