Skip to main content

Bitcoin nieuws

Analist Plan B is ervan overtuigd dat zijn zescijferige Bitcoin koers projectie voor eind 2021 'perfect op schema' ligt

Bitcoin koers naar $100.000? 

Plan B, de maker van S2FX, een prijsmodel van Bitcoin (BTC), is ervan overtuigd dat de projectie van het model van een zescijferige BTC koers volgend jaar een hoge mate van nauwkeurigheid heeft. Op zijn Twitter-account verzekerde Plan B zijn volgers dat de tool "perfect op schema" ligt.

Stock to Flow model 

Hoewel S2FX een controversieel product is in de cryptocurrency wereld, heeft Plan B de harten van veel cryptoliefhebbers gestolen door middel van een artikel over hoe Bitcoin waarde ontleent aan zijn schaarste. Met name, als de voorspellingen van S2FX kloppen, zal de prijs van de koning crypto een hoogtepunt van $ 100.000 bereiken voordat we afscheid nemen van 2021. S2FX is een nieuwe versie van S2F, wat een afkorting is van stock-to-flow. Stock-to-follow richt zich op een vorm van technische analyse van Bitcoin.

Bitcoin, goud en zilver zijn hetzelfde

In de basis plaatst het stock-to-follow-model Bitcoin, goud en andere grondstoffen in hetzelfde mandje. Het deelt dan aanbod door vraag. Bijgevolg projecteert het de Bitcoin koers door rekening te houden met de stroom nieuwe munten, gecreëerd door miners (uitgiftepercentage), en de totale hoeveelheid beschikbare munten.

Het model werkt door een schatting te maken van het aantal jaren dat nodig zou zijn om de huidige voorraad te bereiken, uitgaande van een bijgewerkte productiesnelheid. Meer jaren duiden op een hogere prijs en vice versa. Plan B consolideert dit in een live tracking-website die de magie van zijn model laat zien op de prijs van Bitcoin.

Helaas is de maker van S2FX niet consistent geweest met zijn overtuiging over wat het model kan doen. Begin augustus vertelde hij bijvoorbeeld aan zijn bijna 150.000 volgers op Twitter dat S2FX "perfect op schema" ligt. Drie maanden later, begin november, veranderde Plan B zijn overtuiging van "perfect op schema" naar "geen enkele twijfel".

In een tweet zei hij:

"Mensen vragen of ik nog steeds in mijn model geloof. Voor de duidelijkheid: ik twijfel er niet aan dat Bitcoin S2FX correct is, en Bitcoin zal voor 2021 een koers van $ 100.000 tot $ 288.000 bereiken. Ik heb zelfs nieuwe gegevens die bevestigen dat het aanbodtekort reëel is."

Mijn anonimiteit draagt ​​bij aan de aantrekkingskracht van het model

Interessant is dat, hoewel sommige anonieme ontwikkelaars trouw de anonieme ontwikkelaar van Bitcoin, Satoshi Nakamoto volgen, anderen de anonimiteit hebben misbruikt om investeerders in cryptocurrency te bedriegen. Daarom heeft de anonimiteit van Plan B ertoe geleid dat liefhebbers van virtuele valuta zijn voorspellingen ofwel geloven, of zijn theorie met een korreltje zout nemen.

 

Sommigen hebben dit feit zelfs op Twitter benadrukt. Toen bijvoorbeeld een Twitter-gebruiker commentaar leverde op de tweet van Plan B, waarin hij opschepte over zijn bijna perfecte cross-asset-model, vroeg een Twitter-gebruiker zich af of de S2FX-maker "skin in the game" heeft. Kortom, de gebruiker vroeg of de maker het model zelf volgde. En aangezien PlanB anoniem is, kan hij gewoon zijn Twitter account verwijderen en verdwijnen als het model zijn belofte niet nakomt.

In zijn verdediging merkte Plan B op dat de anonimiteitsfactor de aantrekkelijkheid van S2FX voedde. Hij voegde eraan toe dat de belangrijkste reden dat hij anoniem is, is dat hij wil dat degenen in het cryptocurrency-ecosysteem samenwerken en onafhankelijk de beweringen van de tool verifiëren in plaats van te kijken naar de "referenties" van de maker. Bovendien merkte de maker van S2FX op dat ook het succes van het model zou kunnen maken dat hij zijn Twitter-account opheft.

“You don’t seem to understand. One of the reasons for me to be anonymous is that I do not want you to trust me (based on my credentials), I want you to verify everything I say, and make your own conclusion. Also, I might go dark when my model succeeds, not fails. Few understand.”

Een andere Twitter-gebruiker merkte op dat het S2F-model de benadering van een tweedehands autoverkoper gebruikt om de Bitcoin koers naar de maan te brengen. Andere S2FX-sceptici denken dat het onwaarschijnlijk is dat Bitcoin in de komende jaren "biljoenen dollars" zal aantrekken.

Twijfel er niet aan, het klopt als de geschiedenis zich 'herhaalt'

Interessant genoeg had niet iedereen twijfels. Terwijl ze reageerden op de post van Plan B, straalden sommigen vertrouwen uit in wat de anonieme maker heeft ontwikkeld. Sommige liefhebbers van virtuele valuta denken dat de voorspelling van S2FX zal uitkomen.

Een fan van Plan B ondersteunde de theorie van stock-to-flow en merkte op dat Bitcoin voor het einde van 2021 op weg is naar een prijs van zes cijfers als de geschiedenis van de munt "zich herhaalt". Als dit gebeurt, bereikt BTC een maximum van $ 335.000. De winst zal echter ongeveer $ 165.000 bedragen. De fan merkte op dat dit dezelfde prijs is als S2FX projecteert.

Andere cryptoliefhebbers weerleggen evenmin hun geloof in de creatie van Plan B. In plaats daarvan geven ze hun prognoses, maar bevatten ze S2FX-weergaven.

S2F-model 

In een tweet zeiden ze:

"Het lijkt erop dat de Bitcoin koers hetzelfde patroon volgt bij deze derde halvering (vergeleken met de tweede halvering). En als dat het geval is, is de witte lijn in feite de 'vloer' [van] deze cyclus. De blauwe lijn is de S2F Plan B Bitcoin koers lijn. In theorie zullen we hier omheen bewegen (boven en onder). "

Conclusie

Het lijkt er dus op dat cryptoliefhebbers verdeelt zijn over de voorspellende waarde van het Stock to Flow model van PlanB. Dat is natuurlijk ook niet verwonderlijk gezien de hoge Bitcoin koers die hij voorspelt en het feit dat hij anoniem wenst te blijven. Wat echter niet valt te ontkennen is dat het model, achteraf gezien, precies past op eerdere spectaculaire koersstijgingen van Bitcoin. Ook moet worden opgemerkt dat de BTC koersstijging die PlanB voorspelt exorbitant groot lijkt, maar in feite in lijn is met alles wat Bitcoin ons tot nu toe heeft laten zien. In 2017 ging de koers 20 keer over de kop.