Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers consolideert, maar analisten zijn optimistisch

stapel Bitcoin munten in gouden licht 

De Bitcoin koers beweegt alweer ruim een week in een trading-range tussen $50,500 en $53.000, wat niet verwonderlijk is als we kijken naar de sterke opwaartse beweging die de leidende cryptocurrency maakte in de week daaraan voorafgaand. Toen wist de Bitcoin koers in 8 dagen tijd te stijgen van $43.000 tot $52.500. Gisteren steeg de Bitcoin koers weer boven de $51.000, nadat het kortstondig $50.600 had bezocht. De koers kreeg een steuntje in de rug van het indrukwekkende winstrapport van Nvidia, dat de belangstelling voor AI-tokens nieuw leven inblies. De fluctuatie van de koersen leidden tot aanzienlijke liquidaties in crypto futures, voor een totaalbedrag van meer dan $200 miljoen, wat vooral gevolgen had voor longposities die speculeerden op hogere prijzen.

 

 

Bitcoin koers grafiek
Bitcoin koers 2-uur grafiek

 

Winstcijfer NVIDIA trekken cryptomarkt mee omhoog 

Bitcoin zag gistermiddag dus een dip naar $50.600, terwijl Ethereum kort onder de $2890 daalde, voordat beide cryptocurrencies hun verliezen vanochtend weer goedmaakten. De cryptomarkt bereikte eerder deze week aanvankelijk een hoogtepunt van meerdere maanden, maar was getuige van een lichte daling, gevolgd door een herstel. Dit werd gedeeltelijk beïnvloed door het feit dat handelaren winst namen en dat de markt anticipeerde op het winstrapport over het vierde kwartaal van Nvidia. De prestaties van Nvidia overtroffen de verwachtingen en leidden tot een rally in AI-tokens, een sector die verhoogde activiteit zag na de introductie van OpenAI's Sora-product, waardoor de totale marktkapitalisatie van AI-tokens boven de $15 miljard kwam.

Analisten positief over Bitcoin koers 

Ondanks de lichte terugval van de Bitcoin koers, beschouwden sommige handelaren dit als normaal en schrijven ze dit toe aan typische marktdynamiek in plaats van dat het indicatief is voor een bredere trend. Volgens Alex Kuptsikevich, een senior marktanalist bij FxPro, zou de veerkracht van Bitcoin bij het vermijden van een sell-off en de terugval van Ethereum naar $2900 eerder moeten worden gezien als een correctie van de rally van deze maand dan als een reden tot ongerustheid. Hij waarschuwde echter dat een diepere correctie nog steeds tot de mogelijkheden behoort.

Toenemende speculatie over start 'alt-seizoen' 

Tegen deze achtergrond voorspellen sommige marktdeelnemers het begin van een ‘alt-seizoen’, een periode die wordt gekenmerkt door aanzienlijke winsten in altcoins. Markus Thielen, hoofd van 10x Research, benadrukte de aanhoudende dominantie van Bitcoin met een marktaandeel van 51%, wat suggereert dat zijn dominantie onder de 45% moet dalen voordat het altcoin-seizoen echt kan beginnen. Historisch gezien heeft een afname van de dominantie van Bitcoin geleid tot een migratie van kapitaal naar andere cryptocurrencies, wat ten goede komt aan altcoin-investeerders.

Analist Rekt Capital over de invloed van de Halving op de BTC koers 

Tegelijkertijd houdt de cryptocurrency-gemeenschap het verloop van de Bitcoin koers nauwlettend in de gaten in de aanloop naar de volgende halvering van de bloksubsidies. De populaire handelaar en analist Rekt Capital trekt parallellen tussen de huidige prijstrends van Bitcoin en die waargenomen tijdens de bullruns van 2016 en 2020. Hij merkt op dat een doorbraak in de macro-economische neerwaartse trend doorgaans voorafgaat aan een rally die naar de Bitcoin halving leidt, gevolgd door een retrace vóór de halving, een her-accumulatieperiode na de halving en vervolgens een parabolische beweging richting nieuwe recordhoogtes.

X-post Rekt Capital

Bitcoin schommelt binnen een smalle prijsklasse, waarbij $52k - $53k als een sterke weerstandszone fungeert. Rekt Capital identificeerde de interessante pullback-zone vóór de halvering op ongeveer $45.000, wat de vraag oproept of de Bitcoin koers deze weerstand opnieuw zal testen in de periode vóór de halvering. De belangrijkste prijsgebeurtenissen van deze cyclus voltrekken zich sneller dan voorgaande cycli.

Matthew Hyland ziet voortzetting opwaartse trend  

Ondanks dat Bitcoin binnen een beperkt bereik wordt verhandeld, blijven marktanalisten zoals Caleb Franzen, oprichter van Cubic Analytics, en analist Matthew Hyland optimistisch. Franzen merkte op dat de Bitcoin koers de afgelopen week relatief stabiel was, schommelend tussen $50,6k en $53k, met de laagste dagelijkse slotkoers op $51,6k. Hyland benadrukte ook het belang van het 0,618 Fibonacci-retracementniveau net boven $48.000, wat suggereert dat consolidatie in een opwaartse trend over het algemeen de voortzetting van die trend bevordert.

Alles bij elkaar ziet het plaatje voor Bitcoin er positief uit voor de komende +/- 1,5 tot 2 jaar, aangezien vriend en vijand het er wel over eens is dat een nieuwe bullfase is gestart, waarin we nieuwe all-time high’s in de Bitcoin koers kunnen verwachten. Hoewel er voorspellingen zijn over een naderend altcoin-seizoen, blijft de markt op korte termijn waakzaam voor de koersbewegingen van Bitcoin, vooral nu de halving nadert, wat historisch gezien een katalysator is geweest voor grote prijsbewegingen.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram