Bullish voorspellingen voor de Bitcoin koers blijven binnen rollen

Waarzegster kijkt in glazen bol met daarin het beeld van een BTC munt en voorspelt de Bitcoin koers 

Ondanks dat de Bitcoin koers enige weerstand ondervindt rond $53.000, blijft Bitcoin bullish koersdoelen krijgen van analisten, voorafgaand aan de halvering in april. Op het moment van schrijven staat de BTC koers op $50.929 (Bitmex) en €47.169 (Bitvavo). Dat is een verandering van -1,45% in de afgelopen 24 uur. De Bitcoin koers is in 2024 met ruim 16,5% gestegen en de afgelopen 52 weken met ruim 112%. De institutionele en mainstream belangstelling voor cryptocurrencies bevindt zich op het hoogste niveau sinds 2021.

 

Bitcoin koers grafiek
Bitcoin koers dag-grafiek

 

Bitcoin koers voorspellingen van analisten 

Tom Lee van Fundstrat, bekend als een bullish stem voor zowel crypto’s als aandelen, heeft een van de hoogste koersdoelen voor Bitcoin op de markt. Lee suggereert dat Bitcoin dit jaar voor maar liefst $150.000 kan worden verhandeld en binnen de komende vijf jaar zelfs voor $500.000. De analist noemt Bitcoin ook ‘gezond geld’ en stelt dat er sinds de introductie geen enkele frauduleuze vermelding op de Bitcoin-blockchain heeft plaatsgevonden.

 

 

Lee wordt vergezeld door een lange lijst van anderen die de Bitcoin-integratie ondersteunen, waaronder Michael Saylor, uitvoerend voorzitter van Microstrategy, Edward Snowden, Jack Dorsey en Elon Musk. De introductie van spot Bitcoin ETF’s is ook een drijvende kracht achter Lee’s torenhoge prijsvoorspelling. We hebben Blackrock al bijna 110.000 BTC op zijn balans zien verzamelen, terwijl tal van andere instellingen dit voorbeeld volgden.

‘Rich Dad Poor Dad’ auteur ziet Bitcoin koers van $100.000 in juni

De polariserende financiële figuur Robert Kiyosaki heeft ook zijn prijsdoel voor Bitcoin opgegeven. De auteur van Rich Dad Poor Dad verwacht dat de Bitcoin koers al in juni 2024 $100.000 zal bereiken.

Beleggers hebben echter geleerd de koersdoelen van Kiyosaki met een korreltje zout te nemen. De auteur heeft verklaard dat hij verwacht dat zilver en Bitcoin het goed zullen doen, terwijl goud zal dalen tot een dieptepunt van $1.200 per ounce. Hij heeft ook gesuggereerd dat de Amerikaanse economie op de rand van een ineenstorting staat en dat de aandelenmarkten mee zullen vallen. Dit ondanks het feit dat de S&P 500 eerder deze maand nieuwe recordhoogtes bereikte.

Naast Lee en Kiyosaki heeft durfkapitalist Tim Draper een nog bullisher koersdoel van $250.000 tegen eind 2024. Standard Chartered heeft een koersdoel van $200.000 voor 2025 en natuurlijk verwacht Cathie Wood van Ark Invest dat Bitcoin in de nabije toekomst $1,5 miljoen zal bereiken.

Ondanks dit alles bestaat er ook een sterke consensus dat er voorafgaand aan de halving in april een her-test van de steun voor Bitcoin zal plaatsvinden. Dit zou een van de laatste buy-the-dip-mogelijkheden dit jaar kunnen zijn, waarbij sommige analisten suggereren dat de koers de komende weken zou kunnen dalen tot $45.000.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram