Skip to main content

Bitcoin nieuws

Vrouw kijkt naar Bitcoin koers grafiek op scherm

Matrixport houdt vast aan Bitcoin koers target van $63.000 in maart

Binnen de cryptowereld blijft Bitcoin nog stevig in het middelpunt van de belangstelling staan. Het cryptolandschap wordt vooral beïnvloed door de opkomst van spot exchange-traded funds (ETF’s) en andere cruciale gebeurtenissen, zoals de aanstaande halvering van Bitcoin en macro-economische factoren. Recent heeft de opmars van de Bitcoin koers echter wat weerstand ondervonden rond het $52.000 - $53.000 prijsniveau. Ondanks derecente schommelingen in de Bitcoin koers als gevolg hiervan, gelooft Matrixport nog steeds in het koersdoel van $63.000 voor Bitcoin in maart.

Matrixport rapport noemt bullish factoren

Het recente rapport van Matrixport werpt licht op dit optimistische doel voor Bitcoin. Ondanks een tijdelijke tegenslag na het bereiken van de $52.000, stelt het rapport dat de neergang waarschijnlijk van korte duur is. Belangrijke factoren die deze projectie ondersteunen zijn onder meer de goedkeuring door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) van Bitcoin-spot-ETF’s, de langverwachte Bitcoin halving en macro-economische ontwikkelingen zoals mogelijke renteverlagingen en de aanstaande Amerikaanse presidentsverkiezingen.

 

 

Spot Bitcoin ETF’s verzamelen steeds meer BTC

Sinds de SEC op 10 januari 2024 groen licht gaf voor Bitcoin ETF's, is er een merkbare stijging van de vraag geweest. De afgelopen week hebben deze ETF's een consistente toename van de fondsen gezien, waarmee ze andere op de beurs verhandelde producten (ETP's) in de Verenigde Staten hebben overtroffen. Op 23 februari hadden de negen nieuw gelanceerde Bitcoin ETF’s een opmerkelijk totaal van 287.315 Bitcoins verzameld, ter waarde van ongeveer $14,6 miljard. Blackrock’s IBIT leidt deze groep met een saldo van 126.950,12 Bitcoins, gevolgd door Fidelity’s FBTC en Ark Invest’s ARKB, die ook aanzienlijke bedragen in bezit hebben.

Deze snelle accumulatie van Bitcoin in ETF’s betekent een verschuiving in beleggingsstrategieën en -voorkeuren, waarbij Blackrock’s IBIT alleen al goed is voor 44,18% van de totale activa die in alle negen ETF’s worden aangehouden. De andere fondsen, waaronder FBTC, ARKB, Bitwise’s BITB en Invesco’s BTCO, dragen ook aanzienlijke delen bij aan deze groeiende trend.

De Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), ooit een leidende entiteit in Bitcoin-bezit, heeft echter een afname van zijn Bitcoin-reserves gezien. Volgens de laatste analyse bezit GBTC 446.476,36 Bitcoins, ter waarde van $22,72 miljard, wat een daling is van ongeveer 170.603,63 Bitcoins sinds 12 januari 2024. Ondanks deze daling beschikt GBTC nog steeds over de grootste Bitcoin-reserves onder de Amerikaanse spot ETF’s. 

De invloed van renteverlagingen op de Bitcoin koers

De verwachte renteverlagingen na de bijeenkomsten van het Federal Open Market Committee (FOMC) van de Federal Reserve, zullen naar verwachting de voorkeur van beleggers voor risicovollere activa zoals Bitcoin beïnvloeden. Lagere rentetarieven verminderen over het algemeen de aantrekkingskracht van rendement genererende beleggingen, waardoor op groei gerichte activa aantrekkelijker worden. Bovendien kunnen de komende Amerikaanse presidentsverkiezingen en de daarmee samenhangende beleidsonzekerheden ook de Bitcoin koers beïnvloeden. Historisch gezien hebben beleggers zich in dergelijke perioden tot alternatieve activa zoals Bitcoin gewend als bescherming tegen mogelijke beleidsveranderingen.

Donald Trump verandert houding t.o.v. Bitcoin

Interessant is dat de voormalige Amerikaanse president Donald Trump, die eerder zijn scepsis over Bitcoin had geuit en het oplichterij noemde, zijn standpunt heeft veranderd en de groeiende vraag ervan heeft erkend. Zijn verandering in perspectief weerspiegelt de veranderende houding ten opzichte van cryptocurrencies, zelfs onder voormalige critici.

Is een Bitcoin koers van $63.000 in maart haalbaar? 

Het landschap van Bitcoin-investeringen ondergaat momenteel aanzienlijke veranderingen, waarbij de introductie van spot-ETF’s een cruciale rol speelt. Het gecombineerde effect van goedkeuringen door de toezichthouders, macro-economische factoren en een veranderende houding van beleggers creëert een omgeving waarin de opmars van de Bitcoin koers richting $63.000 in maart 2024, zoals voorgespiegeld door Matrixport, zeker niet uitgesloten kan worden. Het koersdoel lijkt dus haalbaar, maar het is natuurlijk nooit met zekerheid te zeggen welk pad Bitcoin uiteindelijk zal nemen.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram