Bitcoin blijft onder $53.000 steken terwijl Ethereum spotlight steelt

Glanzende Ethereum munt staat rechtop bovenop een liggende Bitcoin munt 

Na enkele weken van “alleen omhoog” bereikte Bitcoin uiteindelijk zijn match met een groot weerstandsniveau van $53.000. De grafiek schreeuwt om een pauze en een gezonde terugval nu de Bitcoin halving in april nadert. De afgelopen zeven dagen heeft de Bitcoin koers ongeveer 1,1% verloren nu de cryptomarkten een periode van consolidatie ingaan.

Analisten blijven bullish m.b.t. de Bitcoin koers

Ondanks het bovenstaande weerstandsplafond geven veel analisten nog steeds bullish voorspellingen voor de Bitcoin koers. Tom Lee van Fundstrat verwacht dat Bitcoin dit jaar minstens $150.000 zal bereiken en de komende vijf jaar meer dan $500.000. Rich Dad Poor Dad-auteur Robert Kiyosaki heeft tegen juni een koersdoel van $100.000 voor Bitcoin vastgesteld. Durfkapitalist Tim Draper is nog optimistischer met een duizelingwekkend koersdoel van $250.000 tegen het einde van dit jaar.

 

 

Een van de katalysatoren voor de bullishness op Bitcoin is het vroege succes van de spot Bitcoin ETF’s. Blackrock alleen al heeft bijna 130.000 BTC verzameld, terwijl de top tien fondsen in totaal al bijna 300.000 BTC in bezit hebben. Zolang deze instellingen Bitcoin blijven opkopen, zal dit een natuurlijke aanbodschok veroorzaken en de BTC koers in de loop van de tijd aanzienlijk laten stijgen.

 

Bitcoin koers grafiek
Bitcoin koers 1-uur grafiek

 

Sommigen roepen op tot een hertest van het steungebied van $45.000 voor Bitcoin, voorafgaand aan de halvering in april. Eén ding dat kan voorkomen dat Bitcoin zo laag zakt, is de toename van de Bitcoin-futures-activiteit. Het totale aantal Bitcoin-futures dat wordt verhandeld bevindt zich op het hoogste niveau sinds november 2021, wat de toegenomen interesse van beleggers in de cryptomarkt bevestigd.

Ethereum breidt de rally uit terwijl Solana blijft worstelen

Ethereum presteerde deze week beter dan Bitcoin, toen de op één na grootste cryptovaluta ter wereld kortstondig het prijsniveau van $3.000 weer opeiste. Hoewel het de afgelopen weken als een magneet heeft gefunctioneerd, blijkt het ook een weerstandsniveau te zijn, aangezien ETH net daaronder blijft hangen. ETH heeft deze week ruim 6,6% gewonnen, waardoor de huidige marktkapitalisatie weer op ruim $355 miljard komt.

Een groot deel van het bullish sentiment rondom ETH draait nog steeds om de speculatie over spot-ETH ETF's. Eerder deze week drong Coinbase er bij de SEC op aan om de conversie van Grayscale’s ETH Trust in een spot ETH ETF goed te keuren. Na het succes van de spot-Bitcoin ETF's zijn velen van mening dat het onvermijdelijk is dat ETH ETF's daarna worden goedgekeurd.

 

Ethereum koers grafiek
Ethereum koers 1-uur grafiek

 

Solana bleef het deze week moeilijk hebben en boekte een wekelijks verlies van ruim 6,2%. Na vorige week een hoogste punt op de korte termijn van $118 te hebben bereikt, bleef SOL zwakkere prestaties neerzetten, waarbij een bearish neerwaartse trend sinds ongeveer midden februari de overhand kreeg. De grafiek toont een reeks lagere hoogtepunten en lagere dieptepunten, wat aangeeft dat SOL eerdere steunniveaus opnieuw zou kunnen testen na zijn parabolische stijging. Ondanks de grafiek bereikte Solana DeFi TVL (Total Value Locked) $2 miljard en de totale omzet van Solana NFT’s eerder deze week $5 miljard.

Crypto-aandelen stagneren terwijl Bitcoin koers weerstand ondervindt

De aandelen van Coinbase (NASDAQ: COIN) daalden deze week met meer dan 12% na het enorme winstrapport van vorige week. De zwakte lijkt een combinatie te zijn van het vullen van een gap en het opzoeken van steun als gevolg van de huidige zwakte in de Bitcoin koers. De wekelijkse sluiting boven de $160 blijft bullish voor Coinbase, maar de koers van het aandeel wordt nog steeds beïnvloed door de prijsbewegingen van Bitcoin.

CleanSpark Inc (NASDAQ: CLSK) heeft een ongelooflijke maand achter de rug na een explosief kwartaalresultaat. Net als Coinbase raakte het aandeel deze week ook in een dip en daalde met ongeveer 5,0%. De meeste Bitcoin-miners handelden deze week lager, wat op zich normaal is als Bitcoin koers daalt.

De aandelen van de iShares Bitcoin Trust (NASDAQ: IBIT) boekten een negatieve week. De grootste spot Bitcoin ETF daalde met ongeveer 2,3%. Het grote nieuws op vrijdag was dat de Carson Group, een geregistreerde beleggingsadviseur met meer dan $30 miljard aan beheerd vermogen, vier spot-BItcoin ETF's heeft goedgekeurd om aan haar klanten aan te bieden. Dit kan ook de deur openen voor andere beleggingsadviseurs om spot Bitcoin ETF’s aan de portefeuilles van hun klanten toe te voegen en dat is op termijn natuurlijk erg positief voor de Bitcoin koers.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram