Bitcoin koers herstelt en Pantera Capital voorspelt sterke crypto-bullmarkt

Stier houdt BTC munt vast met op achtergrond de stijgende Bitcoin koers grafiek in groen 

Het sentiment op de cryptomarkt lijkt weer wat te verbeteren nu de Bitcoin koers een aantal aanvallen op de $50k steun heeft overleefd. Daarnaast heeft Ethereum (ETH) ook een aanzienlijk momentum laten zien en heeft de drempel van $3.000 overschreden, terwijl Solana (SOL) stabiel blijft boven de $100. De laatste opwaartse beweging in Bitcoin komt na een periode van relatieve rust, waarbij de leidende cryptocurrency eerder deze week een opmerkelijke stijging doormaakte naar een nieuw meerjarig hoogtepunt van $53.000, voordat hij werd geconfronteerd met een scherpe afwijzing die de waarde kortstondig met meer dan tweeduizend dollar omlaag duwde.

 

 

Bitcoin koers herstelt van eerdere verliezen

Ondanks deze volatiliteit slaagde Bitcoin erin het momentum te herwinnen, waardoor het binnen enkele uren meer dan duizend dollar steeg en bijna het niveau van $52.000 bereikte. Deze drempel is echter nog niet definitief overschreden. Deze recente stijging heeft de marktkapitalisatie van Bitcoin weer boven de $1 biljoen gebracht.

Bitcoin koers grafiek
Bitcoin koers 15-minuten grafiek

Ethereum koers weer boven $3000

De stijging van de Ethereum koers boven de $3.000 kan worden toegeschreven aan de verwachting rond de mogelijke goedkeuring van spot Ethereum ETF's. Andere altcoins zoals BNB, XRP, ADA, AVAX en LINK hebben ook bescheiden winsten geboekt. UNI daarentegen kende een aanzienlijke daling, maar dit is niet verwonderlijk na de enorme stijging die het de afgelopen dagen heeft laten zien.

Ethereum koers grafiek
Ethereum koers 15-minuten grafiek 

Pantera Capital verwacht sterke crypto-bullmarkt van 18-24 maanden

In de context van deze marktbewegingen heeft Pantera Capital, een Amerikaans hedgefonds gespecialiseerd in digitale activa, bullish vooruitzichten voor de cryptomarkt voor de komende 18 tot 24 maanden uitgesproken. Dan Morehead, de oprichter en managing partner van Pantera, wees er in de maandelijkse Blockchain Letter van het bedrijf op dat de markt mogelijk de vierde grote cyclus van groei en krimp ingaat. Morehead benadrukte de unieke omstandigheden van 2022 en 2023, gekenmerkt door zeldzame en uitdagende gebeurtenissen, maar constateerde een verschuiving naar positievere omstandigheden.

Nu de aandelenmarkten zich herstellen naar recordhoogten, zullen de institutionele investeringen in particuliere markten, waaronder cryptocurrencies, naar verwachting toenemen. Morehead benadrukte dat het samenkomen van gunstige factoren, zoals de verwachte Bitcoin halving eind april 2024 en de lancering van de spot Bitcoin ETF, een sterke rugwind zal bieden voor een komende bullmarkt. Hij is van mening dat het wegnemen van traumatische gebeurtenissen uit het verleden op de kapitaal- en blockchain-markten, gecombineerd met positieve ontwikkelingen zoals duidelijkheid in de regelgeving, de weg vrijmaakt voor aanzienlijke groei in de cryptosector.

De optimistische voorspelling van Pantera is gebaseerd op historische patronen die bij eerdere halvings zijn waargenomen. Het bedrijf merkte op dat de halvering in 2020 het aanbod van nieuwe Bitcoins met 43% verminderde in vergelijking met de vorige gebeurtenis, wat resulteerde in een aanzienlijke impact op de Bitcoin koers. Als deze patronen zich zouden herhalen, zou de volgende halvering Bitcoin naar nieuwe hoogten kunnen stuwen. Morehead sprak in februari van het voorgaande jaar zijn vertrouwen uit dat de markt voor blockchain-activa, waarbij Bitcoin als proxy werd gebruikt, zijn dieptepunten had bereikt en een nieuwe bull-marktcyclus inging.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram